-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06

Jono Valančiūno adresu – šūsnis pagyrų už puolimą ir NBA žvaigždės sutramdymą

Jonas Valančiūnas labiau apie komandą nei apie save. Net ir po rezultatyviausių savo sezono rungtynių „Toronto Raptors“ krepšininkas iš Lietuvos pabrėžė komandines pastangas.
Jonas Valančiūnas ir Joelis Embiidas
Jonas Valančiūnas ir Joelis Embiidas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žaisdamas prieš vieną geriausių šio sezono NBA vidurio puolėjų, Jonas Valančiūnas susitvarkė su savo užduotimis abejose aikštės pusėse.

J.Valančiūno 26 taškai (18 per ketvirtą kėlinį) padėjo Toronto klubui įveikti Filadelfijos komandą 113:102, bet jis taip pat buvo itin stiprus prieš Joelį Embiidą.

Filadelfijos komandos lyderis šį sezoną renka po 26 taškus, bet trečiadienį įmetė tik 10, pataikęs vos 5 metimus iš 17.

„Gal tai neatrodė, kad bus geriausia mikrodvikova pasaulyje, leisti JV prieš Embiidą, bet JV susitvarkė ir atliko puikų darbą, – sakė „Raptors“ treneris Nickas Nurse'as. – Jis žaidė taip gerai, kad mes rėmėmės juo ir ketvirtajame kėlinyje.“

J.Valančiūnas per pastarąsias šešerias rungtynes vidutiniškai pelnė po 9,8 taško, bet šį rodiklį pakėlė daugiau nei pustrečio karto.

Jis jau per pirmą kėlinį pelnė 8 taškus, bet aktyvi gynyba prieš Filadelfijos komandos vidurio puolėją J.Embiidą turėjo savo kainą – lietuvis greitai susirinko tris pražangas. Užtat ketvirtajame kėlinyje Jonas tiesiog siautė, pelnęs 18 taškų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Mes puikiai žaidėme gynyboje, – „Toronto Sun“ portalas citavo J.Valančiūną, kuris pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą. – Gerai gynėmės visu penketu. Jei vienas suklupdavo, stodavo kitas, mes padėjome vienas kitam. Mes veikėme išvien, mes buvome tarsi viena grandinė. Tai nuostabu. Tokia ir turi būti mūsų tapatybė.“

Lietuvis keitė Serge'ą Ibaką ir kilo į žaidimą nuo atsarginių suolo, o „Raptors“ atsarginiai rezultatyvumu pranoko „76ers“ 41:18.

J.Valančiūno vedami atsarginiai įžiebė „Raptors“ ketvirtajame kėlinyje, kai „Raptors“ ir įgijo kertinį 11 taškų pranašumą.

Tai pabrėžė ir Toronto komandos vienas lyderių įžaidėjas Kyle'as Lowry, pažymėjęs, kad lietuvis nenusileido J.Embiidui, kuris praėjusį sezoną žaidė NBA „All Stars“ rungtynėse ir buvo išrinktas į geriausiai besiginančių lygos žaidėjų antrąjį penketą.

„Manau, kad JV yra vienas geriausiai puolime žaidžiančių aukštaūgių, – sakė K.Lowry. – Jei gali žaisti po krepšiu, tada jis būna max-max žaidėjas. Lyga pasikeitė truputį, bet kai jam sekasi, jis gali pataikyti metimus, yra didelis ir stiprus.

Aš žaidžiu su juo jau septintuosius metus, o jis vis nuosekliai gerina žaidimą. Jausmas, kurį jis pasitelkia puolimo smaigalyje, yra neįtikėtinas.“

Nors J.Valančiūnas tvirtino esąs patenkintas savo vaidmeniu ir pagyrė starto penkete įprastai rungtynes pradedantį vidurio puolėją S.Ibaką, Toronto komandos treneris N.Nurse'as prasitarė, kad Jonas norėtų daugiau žaidimo minučių.

„Jis visada nori žaisti daugiau ir visada nori daugiau prisidėti, – sakė N.Nurse'as apie J.Valančiūną. – Jis dirba. Jis nori žinoti atsakymus, kai turi klausimų. Jis nori dirbti papildomai per dienas, kai nėra rungtynių. Jis vertas daugiau vien dėl natūralios geros nuotaikos.“

Rungtynes matė ir sporto bei šou žvaigždžių būrys, atvykęs į Torontą dėl Nelsono Mandelos atminimo vakaro, bet užsukę ir į NBA rungtynes.

Buvę „Raptors“ žaidėjai Chrisas Boshas, Tracy McGrady ir futbolo legenda Didier Drogba, aktorius Chrisas Tuckeris ir kiti sulaukė žiūrovų ovacijų prieš rungtynes, o paskui jie jau patys plojo Toronto krepšininkams, tarp kurių išsiskyrė ir lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius