Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 17

Juodžiausias scenarijus: kokie finansiniai nuostoliai grėstų J.Valančiūnui ir D.Saboniui?

Infekcijos sustabdyto NBA sezono nuostolius gali pajausti ir Amerikoje rungtyniaujantys lietuviai Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis. ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis prognozuoja, kad pesimistinio scenarijaus atveju, visų lygos krepšininkų nuostoliai gali siekti 21–24 proc. nuo jų kontraktų. Skaudžiausiai tai paliestų J.Valančiūną.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

„Jeigu NBA atšauks likusias reguliariojo sezono rungtynes, tai gali paveikti 21–24 proc. žaidėjų atlyginimo. Bet jeigu NBA sugebėtų baigti sezoną numatyta tvarka, t.y. sužaistų reguliariojo sezono finišą ir atkrintamąsias, labai abejoju, kad NBA klubų vadovai reikštų finansines pretenzijas dėl kelių nesužaistų mačų ir nubrauktų tuos pinigus iš žaidėjų kontraktų. Juk jiems reikės dirbti su tais krepšininkais ateityje. Čia bus svarbus žaidėjų sąjungos ir ryškiausių žvaigždžių faktorius“, – samprotavo A.Wojnarowskis.

Pagal naują trejų metų kontraktą su „Memphis Grizzlies“, J.Valančiūnas 2019–2020 m. sezoną turėjo uždirbti 16 mln. JAV dolerių (iki mokesčių). Tai reiškia, kad blogiausiu atveju lietuvis netektų apie 3,5 mln. JAV dolerių (iki mokesčių) numatyto uždarbio.

Nauja D.Sabonio ketverių metų sutartis su „Indiana Pacers“ įsigalios tik nuo 2020-ųjų vasaros, tad pagal seną kontraktą aukštaūgis šį sezoną turėjo uždirbti 3,5 mln. dolerių. Taigi, D.Sabonis netektų apie 770 tūkst. dolerių.

Anot A.Wojnarowskio, NBA vadovai komandoms greičiausiai pristatys tris scenarijus: finansines pasekmes nutraukus sezoną, pratęsus jį žaidžiant be žiūrovų, taip pat žaidžiant tik atkrintamąsias, tačiau irgi tarp tuščių tribūnų.

ESPN skaičiavimais, dėl koronaviruso sujaukto NBA sezono lyga planuoja netekti maždaug 500 mln. dolerių. Dar apie 200 milijonų NBA neteko po konflikto su Kinija prieš 2019–2020 m. sezono pradžią.

Planuojama, kad NBA sezonas geriausiu atveju atsinaujins anksčiausiai birželio viduryje, o finišuoti jis gali net ir rugpjūtį. Anot NBA šaltinių, lygos vadovai suinteresuoti žūtbūt užbaigti NBA sezoną. Jie net neprieštarauja, kad šis finišuotų vasaros pabaigoje. Tokiu atveju, 2020-2021 m. NBA sezonas galėtų prasidėti tik gruodį.

Kaip skelbia ESPN, pagal pirminį planą NBA kovos greičiausiai grįžtų į tuščias tribūnas – rungtyniaujant be žiūrovų. Todėl NBA komandos iš didžiųjų arenų gali persikelti į gerokai mažesnes sales arba netgi savo treniruočių centrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius