Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 25

Kalėdinės NBA intrigos: Luka ar LeBronas? Giannis ar Stephas?

Pasaulis švenčia Kalėdas, bet NBA lygoje tai tradiciškai reiškia kalėdinių rungtynių maratoną. Šįkart krepšinio sirgaliai išvys penkerias intriguojančias rungtynes. „Yahoo Sports“ žurnalistas Kurtas Helinas išskyrė penkias labiausiai aistras kurstančias gruodžio 25-osios rungtynių intrigas.
LeBronas Jamesas ir Luka Dončičius
LeBronas Jamesas ir Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

NBA Kalėdų maratonas startuos 19 val. Lietuvos laiku, kai į kovą stos praėjusio sezono finalininkai „Miami Heat“ ir Ziono Williamsono atstovaujami „New Orleans Pelicans“.

Nuo 21.30 val. žais „Milwaukee Bucks“ ir „Golden State Warriors“, vidurnaktį startuos „Boston Celtics“ ir „Brooklyn Nets“ rungtynės, 3 val. nakties NBA čempionai „Los Angeles Lakers“ žais prieš „Dallas Mavericks“, o maratoną užbaigs „Denver Nuggets“ ir „Los Angeles Clippers“, kurių rungtynės prasidės 5.30 val. ryto.

1 intriga: LeBronas Jamesas prieš Luką Dončičių

Tai bus NBA dabarties ir ateities akistata.

L.Jamesas yra dabartis. Jis, net ir sulaukęs 35-erių, yra geriausias Žeme vaikštantis krepšininkas. Giannis Antetokounmpo nori jo karūnos, bet dar neįrodė savo pajėgumo atkrintamosiose. Kevinas Durantas jau buvo perėmęs geriausiojo statusą, kai nusitraukė Achilo sausgyslę bei turėjo stebėti, kaip LeBronas atveda „Lakers“ iki žiedo ir atsiima dar vieną finalo MVP apdovanojimą.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

L.Dončičius tiki, kad gali gali tapti kitu LeBronu, o pastarasis yra didelis Lukos fanas. Trečią sezoną pradedantis „Mavericks“ gynėjas-puolėjas yra šių metų favoritas iškovoti MVP apdovanojimą ir kalba apie tai, jog nori „Mavs“ nuvesti toli atkrintamosiose varžybose. Žinoma, tam jiems reikia sveiko Kristapo Porzingio, kuris praleidžia sezono pradžią dėl kelio operacijos.

Luka dar neišvers LeBrono iš sosto, bet šios rungtynės gali būti vienu iš momentų, kai jis įrodys, kokia legenda gali tapti. „Lakers“ gynyba fokusuosis ties L.Dončičiumi, bet klausimas, ar jie žais energingiau nei per pirmąsias sezono rungtynes prieš „Clippers“, kurias pralaimėjo 109:116, išlieka atviras.

2 intriga: ar Bostonas sustabdys „Nets“ puolimą?

Kevinas Durantas nori jums priminti, kaip atrodo geriausias taškų rinkėjas krepšinyje.

Bruklinas atrodė labai gerai sezono starte. Galbūt tai ir tebuvo vienos triuškinančiai laimėtos rungtynės prieš abejotino pajėgumo „Warriors“ gynybą, tačiau „Nets“ išties atrodo nesustabdomai, kai turi kamuolį.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas (dešinėje) prieš Stepheną Curry
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas (dešinėje) prieš Stepheną Curry

K.Durantas primena senąją savo versiją, mesdamas metimus per varžovų rankas ir pataikydamas metimus atlošęs, o Kyrie Irvingo kamuolio valdymo įgūdžiai išlieka geriausiais NBA lygoje bei leidžia jam nusigauti iki lanko ar mesti tritaškį laisvam.

K.Durantas ir K.Irvingas pirmose rungtynėse kartu pelnė 48 taškus išmesdami tik 32 metimus. Be to, Carisas LeVertas veikiausiai žaistų startiniame penkete bet kurioje kitoje komandoje, kai „Nets“ pradeda rungtynes ant suolo. O naujas vyr. treneris Steve'as Nashas įskiepijo savo žaidėjams kamuolio judėjimo filosofiją – kamuolys tiesiog skraido po aikštę, žaidėjai juda, o Bruklinas turi ko gero geriausią NBA puolimą.

Savo ruožtu „Celtics“ nuo tada, kai komandą ėmė treniruoti Bradas Stevensas, demonstruoja elitinę gynybą. Šias rungtynes jie pasitinka su vienais iš geriausiai besiginančių perimetro žaidėjų lygoje – Marcusu Smartu ir Jaylenu Brownu. „Celtics“ puikiai saugo ir lanką, bet ar jie gali tai padaryti ir prieš įspūdingą „Nets“ puolimą?

Skirtumą šiose rungtynėse gali daryti atsarginių suoleliai. Bruklinas turi elitinį atsarginį žaidėją C.LeVertą ir vidurio puolėją Jarrettą Alleną, kai Bostonas per tarpsezonį prarado savo gylį.

3 intriga: „Clippers“ lankosi pas savo praeities šmėklas

NBA tvarkaraščių sudarytojai pasityčiojo iš „Clippers“ sezono pradžioje: pirmiausia, jie turėjo stebėti, kaip to paties miesto varžovai „Lakers“ atsiima čempionų žiedus, o dabar jie turės prisiminti savo neseną pažeminimą atkrintamosiose, kai pirmaudami 3-1 sugebėjo pralaimėti atkrintamųjų seriją prieš „Nuggets“.

„Clippers“ atrodė gerai pirmose rungtynėse, ypač įspūdingai žaidė Paulas George'as, o komanda nugalėjo „Lakers“. Gerai atrodė ir Kawhi Leonardas, o Serge'as Ibaka įrodė, koks svarbus gali būti šiai komandai prieš tam tikrus varžovus.

„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Kalėdinė akistata, kai „Clippers“ teks gintis prieš Nikolą Jokičių, yra priežastis, kodėl jie apskritai įsigijo S.Ibaką. Montrezlas Harrellas atkrintamosiose neturėjo jokių šansų prieš serbą, o S.Ibaka turėtų atstovėti geriau.

Pažiūrėsime, ar Patrickas Beverley ir K.Leonardas sugebės apriboti Jamalą Murray, kuriam nesusiklostė pirmos sezono rungtynės (kanadietis pelnė tik 9 taškus).

Šiose rungtynėse atsikratyti demonų norės ir „Nuggets“, kurie apmaudžiai išleido pergalę prieš kelias dienas žaisdami prieš „Sacramento Kings“.

4 intriga: ar Stanas Van Gundy išties privertė „Pelicans“ dirbti gynyboje?

Naujas „Pelicans“ strategas S.Van Gundy yra pagarsėjęs gynybos specialistas – jo komandos nuolat gludina gynybinius veiksmus. JJ Redickas juokais yra sakęs, kad šio trenerio pratybų net bijodavo.

Pirmajame sezono mače „Pelicans“ neleido „Toronto Raptors“ pelnyti nė 1 taško per vieną ataką. Ar tai buvo tik vienerių rungtynių išimtis, ar „Pelicans“ tikrai gali tapti gera komanda gynyboje?

„Heat“ jiems bus tikras testas. Jimmy Butleris brausis link krepšio, Tyleris Herro ir Duncanas Robinsonas šaudys iš toli, o Bamas Adebayo buvo geriausias komandos krepšininkas pirmajame sezono mače.

Ką verta stebėti šiose rungtynėse? B.Adebayo prieš Z.Williamsoną. Tai – vieni geriausių jaunųjų aukštaūgių krepšinyje. Galite būti tikri, kad Bamas gaus užduoti gintis prieš Zioną, bet jeigu tai privers B.Adebayo atsitraukti toliau nuo krepšio, Brandonas Ingramas arba Ericas Bledsoe gali nubausti Majamio komandą.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

„Heat“ taip pat turės pasirūpinti, kad sugaudytų snaiperį JJ Redicką, kuris pirmajame mače pataikė net šešis tritaškius iš 11.

5 intriga: Draymondui Greenui nežaidžiant, kas ginsis prieš G.Antetokounmpo?

Bent jau galėsime stebėti Stepheno Curry žaidimą.

Daugiau šiose rungtynėse gali nebūti, ką stebėti. Du geriausi „Warriors“ perimetro gynėjai Klay Thompsonas ir D.Greenas nežais dėl traumų, o tai reiškia, kad Giannis turės daug erdvės daryti sau įprastus dalykus.

Pirmajame sezono mače Jrue Holiday priminė, jog ir jį uždengti gali būti sudėtinga, o Khrisas Middletonas yra žmogus, kuris su kamuoliu rankose gali regzti atakas paskutinėmis atakos laikrodžio sekundėmis. Sunku tikėtis, jog „Warriors“ gali pristabdyti šį trejetą.

Maža to, „Bucks“ bus motyvuoti po skaudžios nesėkmės pirmajame mače, kai 121:122 buvo pralaimėta prieš „Celtics“. Jiems reikės pergalės.

S.Curry atrodė kaip S.Curry pirmose rungtynėse, bet visi aplink jį nepataikė metimų. Ypatingai nekrito Andrew Wigginsui ir Kelly Oubre, kurie kartu sudėjus įmetė tik 7 metimus iš 30.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Dar svarbiau, jog dabartiniai „Warriors“ dar neturi supratimo, kaip išnaudoti erdves, kurias jiems sukuria S.Curry, kaip tą darydavo Shaunas Livingstonas.

Nors kad ir kaip prastai atrodė „karių“ puolimas, dar blogesnė buvo gynyba.

Tai gali būti sunki diena „Warriors“, nebent A.Wigginsas ar kažkuris kitas krepšininkas nustebins ir sužais monstriškas rungtynes, taip pagelbėdamas S.Curry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius