Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 25

Kažkada ruošėsi į „Žalgirį“, o dabar po skandalo imsis treniruoti „Rockets“

NBA klubo „Houston Rockets“ naujuoju treneriu taps Ime Udoka, grįžtantis į darbą po skandalo „Boston Celtics“ klube.
Ime Udoka
Ime Udoka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Houston Rockets“ ieškos laimės su nauju vedliu – juo tapo 45 metų JAV ir Nigerijos pilietis Ime Udoka, buvęs krepšininkas ir treneris.

Prieš metus jis atvedė „Boston Celtics“ krepšininkus į NBA finalus, per pirmąjį savo sezoną kaip komandos vyr. treneris, bet tada kilo skandalas, kai klubas suspendavo jį dėl netinkamų santykių darbo vietoje.

Pasklido žinia, kad I.Udoka mezgė artimą ryšį su „Celtics“ klube dirbančia moterimi. Nors santykiai vyko abipusiu noru, vėliau moteris apkaltino trenerį dėl komentarų jos adresu.

Nepriklausoma teisininkų komanda ištyrė ir nustatė, kad I.Udoka vartojo netinkamus žodžius per dialogą su moterimi pavaldine, prieš pradėdamas santykius. Bostono klubas tada nusprendė nušalinti strategą nuo komandos vairo.

Dabar jis bandys prikelti „Rockets“ ekipą, kuri šį sezoną laimėjo tik 22 mačus, pralaimėjo 60 ir buvo prasčiausia pagal penkias svarbias statistikos kategorijas.

Kita vertus, Hjustono klubas turi daug galimybių kilti, nes pretenduoja į aukštą šaukimą naujokų biržoje, galbūt net pirmąjį, o tada būtų proga pasikviesti aukštaūgį Prancūzijos talentą Victorą Wembanyamą.

Kaip krepšininkas, I.Udoka žaidė profesionaliai krepšinį 12 metų, tarp jų septynerius NBA.

Įdomu, kad 2005 metų vasarą apie sutartį su I.Udoka buvo paskelbęs Kauno „Žalgiris“.

Vis dėlto sutartyje su Nigerijos ir JAV pilietybes turinčiu lengvuoju puolėju buvo numatyta sąlyga, kad jis gali išvykti į NBA, o krepšininkas šiuo punktu pasinaudojo rugpjūčio pabaigoje, taip ir neatvykęs į Kauną.

201 cm ūgio afrikietis per karjerą NBA rinko po 5,2 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio. Jis vilkėjo „Spurs“, „Portland Trail Blazers“, „Sacramento Kings“ ir „New York Knicks“ aprangą. I.Udoka yra atstovavęs ir Nigerijos rinktinei, padėjęs jai laimėti du Afrikos pirmenybių bronzos medalius.

„Scanpix“ nuotr./Ime Udoka
„Scanpix“ nuotr./Ime Udoka

Paskui jis pradėjo trenerio karjerą, ilgai dirbęs asistentu: darbavosi „San Antonio Spurs“ štabe (2012-2019 m.), „Philadelphia 76ers“ (2019-2020 m.) ir „Brooklyn Nets“ (2020-2021 m.). Visos komandos, kuriose I.Udoka dirbo, pateko į atkrintamąsias varžybas, o „Spurs“ 2014 metais tapo NBA čempionu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ime Udoka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ime Udoka

I.Udoka darbavosi ir Greggo Popovichiaus asistentu JAV rinktinėje 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius