Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

LeBrono Jameso pareiškimas: „Aš – geriausias pasaulyje“

Nors „Cleveland Cavaliers“ komanda NBA superfinalo serijoje atsilieka 2-3, LeBronui Jamesui pasitikėjimo savo komanda netrūksta. Kaip ir savimi. „Aš – geriausias pasaulyje“, – po pralaimėjimo „Golden State Warriors“ komandai 91:104 pareiškė NBA superžvaigždė.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

L.Jamesas pelnė 40 taškų (14/34 met.), atkovojo 14 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Paskaičiuota, kad LeBronas savo taškais ir rezultatyviais perdavimais prisidėjo net prie 81,3 proc. „Cavaliers“ taškų.

Finalo serijoje 30 metų 203 cm ūgio puolėjas renka vidutiniškai 36,6 taško, atkovoja 12,4 kamuolio ir atlieka 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

Paklaustas, ar kai dėl traumų „Cavaliers“ negali padėti dvi žvaigždės Kyrie Irvingas bei Kevinas Love jis jaučiasi aikštėje neturįs ko prarasti, LeBronas kiek netikėtai atšovė žurnalistui.

„Jaučiuosi gerai, nes esu geriausias žaidėjas pasaulyje. Tai – paprasta“, – rimtu veidu tėškė LeBronas.

Šį L.Jameso citata greitai apskriejo JAV žiniasklaidą.

Šeštosios finalo rungtynės vyks trečiadienį Klivlande 4 val. Lietuvos laiku. LeBronas nepasiduoda: „Turime priversti žaisti septintąsias rungtynes. Kovosiu iki galo. Tikiuosi, kad žaisiu geriau. Tikiu, kad mes visi galime žaisti geriau. Ir viskas bus gerai.“

Jaučiuosi gerai, nes esu geriausias žaidėjas pasaulyje. Tai – paprasta

– Iki šio susitikimo sėkmingai tvarkėtės su S.Curry, bet šį kartą jis pelnė 37 taškus. Kodėl nepavyko jo uždengti? – spaudos konferencijoje po rungtynių žurnalistai paklausė L.Jameso.

– Jis žaidė puikiai. Tačiau nemanau, kad jis nors kartą pataikė tritaškį laisvas. Aš patenkintas. Mes darome viską, kad jam būtų sunkiau, bet kalbame apie geriausią NBA metiką.

Problema buvo ne ta. Greitose atakose praleidome 18 taškų ir po puolime atkovotų kamuolių leidome „Warriors“ pelnyti 15 taškų. S.Curry žaidė ypatingai, bet pralaimėjome ne dėl jo.

– Rungtynes pradėjote žaisdami be „centro“ Timofejaus Mozgovo (jį pakeitė gynėjas J.R.Smithas). Ar žaisti žemu penketu buvo labai neįprasta?

– Nesvarbu, kas buvo aikštėje, turėjome geriau kovoti dėl kamuolių. Negalime taip žaisti po krepšiu.

LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas

– Vėl surengėte išskirtinį pasirodymą. Ar tai – jūsų galimybių ribos?

– Nežinau. Nededu sau ribų. Leidau varžovams atkovoti du kamuolius puolime. Keletą kartų suklydau, neapsigyniau. Galiu žaisti geriau. Savo galimybėms nededu barjerų.

– Finale jums negali padėti žvaigždės Kyrie Irvingas ir Kevinas Love. Gal dėl to aikštėje jaučiatės taip lyg neturėtumėte ko prarasti?

– Ne. Jaučiuosi gerai, nes esu geriausias žaidėjas pasaulyje. Tai – paprasta.

Tai – finalas. Apie jį svajoji dar vaikystėje. Nepriklausomai nuo to, kas lieka aikštėje, aš atiduosiu viską.

– Kaip užvesite komandos draugus žūtbūtinėms rungtynėms Klivlande?

– Mums nereikia papildomos motyvacijos. Nesvarbu, kur žaidžiame. Patekome taip toli. Dabar tiesiog turime suprasti, kodėl pralaimėjome ketvirtąjį mačą. Negalime kartoti klaidų, kurias padarėme ketvirtosiose rungtynėse Klivlande.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius