Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Lietuvos bokštų spindesys NBA: Jonas ir Domas – išskirtinėje lyderių kompanijoje

Lietuvos rinktinės ąžuolai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas fantastiškai pradėjo naują NBA sezoną. Jokiam varžovui nuolaidų nedarantys lietuviai yra išskirtinėje kompanijoje, kurioje jiems draugiją palaiko tik du kiti NBA aukštaūgiai.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Tiek „Indiana Pacers“ gretose žybsintis Domas, tiek sudėtingoje situacijoje atsidūrusius „Memphis Grizzlies“ viršun tempiantis JV per pirmąsias aštuonerias sezono rungtynes dar nė sykio aikštės nepaliko be dvigubo dublio.

Stabiliai taškus ir atkovotus kamuolius renkantiems Lietuvos bokštams šiuo aspektu prilygsta tik du NBA žaidėjai – „Cleveland Cavaliers“ bokštas Andre Drummondas ir „Denver Nuggets“ serbas Nikola Jokičius. Jie dvigubus dublius rinko atitinkamai devyneriose ir aštuoneriose rungtynėse iš eilės.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Visoje NBA lygoje daugiau nėra nė vieno žaidėjo, kuris būtų surinkęs bent septynis dublius.

Štai pernai pagal šį rodiklį pirmavusi graikų dvigubų dublių mašina Giannis Antetokounmpo kol kas yra surinkęs vos penkis dublius ir gerokai nusileidžia abiem Lietuvos bokštams.

Tiek pat dublių turi ir LeBronas Jamesas, o po šešis jau surinko Russellas Westbrookas, Rudy Gobert'as, Joelis Embiidas ir Julius Randle'as.

D.Sabonis ir J.Valančiūnas figūruoja ir atskirų statistinių suvestinių lyderių eilutėse.

Tiek „Pacers“ lyderis, tiek „Grizzlies“ centras šį sezoną vidutiniškai per rungtynes sugriebia po 11,4 kamuolio bei kartu dar ir su „Phoenix Suns“ vidurio puolėju Deandre Aytonu dalinasi 8-ąją vietą NBA.

Pirmauja pagal šį rodiklį A.Drummondas, šeimininkaujantis baudos aikštelėse ir nusiimantis po 14,2 kamuolio per mačą.

„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas
„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas

D.Sabonis solidžią poziciją užima ir rezultatyviausių NBA žaidėjų sąraše, kur su 20,8 taško vidurkiu jis yra 32-as. Už lietuvio nugaros atsidūrė ir dalis NBA žvaigždžių – Russellas Westbrookas (20,5), DeMaras DeRozanas (19,1), Jimmy Butleris (13,8) ir Chrisas Paulas (13,3).

J.Valančiūnas su 15 taškų vidurkiu pagal rezultatyvumą yra 66-as lygoje bei antras savo komandoje po Dillono Brookso (16,1).

Taškus Lietuvos rinktinės bokštai renka labai efektyviai. D.Sabonis su 57,7 proc. pataikymu iš žaidimo tarp visų NBA žaidėjų yra 11-as, o J.Valančiūnas, atakuojantis 51,2 proc. tikslumu, užima 34-ąją vietą. D.Sabonis dar patenka tarp lyderių ir pagal tritaškių taiklumą – 9 tolimus metimus iš 17 (52,9 proc.) pataikęs lietuvis yra devintas taikliausias NBA metikas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

D.Sabonis netoli viršūnės įsikūrė ir pagal vidutiniškai išskirstomus rezultatyvius perdavimus.

Po 6,4 jų per mačą atiduodantis lietuvis tarp visų NBA žaidėjų yra 16-as ir lenkia net ir tokius pripažintus įžaidėjus kaip Stephenas Curry (6,3), Kyrie Irvingas (6,1), Goranas Dragičius (5) ar Ricky Rubio (4,9).

Abu lietuviai yra ir tarp 15-os NBA žaidėjų, vidutiniškai renkančių po dvigubą dublį.

Įdomu tai, kad du iš tų žaidėjų – N.Jokičius ir R.Westbrookas – kol kas turi trigubų dublių vidurkius, prie taškų ir atkovotų kamuolių dviženklių rodiklių dar pridėdami ir daugiau nei po 10 rezultatyvių perdavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius