Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos titanų mūšis virto pažeminimu: JV ekipai dominuojant, D.Sabonis su komanda – nušvilpti

Jeigu pateks į NBA atkrintamąsias varžybas, „Sacramento Kings“ (21-14) krepšininkai ten nenorės sutikti „New Orleans Pelicans“ (22-15) komandos. Dviejų lietuvių atstovaujamų NBA klubų susitikime jau ketvirtą kartą šiame sezone pranašumą įrodė išvykoje žaidę ir vienu metu net 50 taškų pirmavę „pelikanai“ – 133:100 (33:21, 39:26, 31:14, 30:39).

Jono Valančiūno komanda iš Naujojo Orleano laimėjo ir trejas ankstesnes akistatas rezultatais 129:93, 117:112 ir 127:117.

Dar vienos tarpusavio rungtynės „Kings“ ir „Pelicans“ laukia pačioje reguliariojo sezono pabaigoje – balandžio 12 dieną Sakramente. Net penkis kartus tarpusavyje šios komandos sužais dėl to, jog papildomą kartą susidūrė gruodžio pradžioje vykusioje NBA taurėje, kurios rezultatai skaičiavosi ir į reguliariojo sezono lentelę.

Pakankamai realu, kad šios ekipos susidurs ir atkrintamosiose varžybose – abi komandos kol kas rikiuojasi tarp šešių pirmųjų Vakarų konferencijoje, o būtent tiek ekipų gaus tiesioginius bilietus į atkrintamąsias.

Domantas Sabonis prieš susitikimo pradžią siuntė oro bučinį arenos VIP ložėje įsitaisiusiems savo šeimos nariams, bet komandos draugui Lietuvos rinktinėje meilės nerodė.

Domas ir Jonas dėl kamuolio susikibo jau 50-ą rungtynių sekundę, kai abu dėl jo krito ant žemės, o teisėjams neliko nieko kito, kaip tik paskelbti ginčą.

„Viskas gerai?“ – atsikėlęs nuo žemės pirmasis gulėti likusiu tautiečiu rūpinosi J.Valančiūnas.

Netrukus mūsiškiai apsikeitė ir sėkmingais epizodais žaisdami nugara į krepšį bei nuo pirmųjų minučių buvo rezultatyviausi savo komandose – D.Sabonis per pirmąjį kėlinį pelnė 8, J.Valančiūnas – 9 taškus.

Bet jeigu Jonui padėjo ir kiti „pelikanai“, tai D.Sabonis pagalbos praktiškai nesulaukė.

Įpusėjus pirmajam ketvirčiui „Pelicans“ jau turėjo dviženklį pranašumą (20:9), o po pirmųjų 12 minučių pirmavo 33:21.

Antrojo kėlinio pradžioje D.Saboniui prisėdus poilsiui ant suolo, svečiai iš Naujojo Orleano užsikūrė dar labiau.

CJ McCollumas pataikė vieną metimą po kito, o greitą spurtą 12:2 surengę „Pelicans“ savo pranašumą padidino iki triuškinančio – 45:23. Kėlinio pabaigoje skirtumas tarp komandų pasiekė net 29 taškus, o įpusėjus mačui 47:72 atsilikusius D.Sabonį ir kitus „Kings“ žaidėjus sirgaliai į rūbinę net išlydėjo švilpimais.

Situacija nesikeitė ir po ilgosios pertraukos, o Naji Marshallui padidinus „Pelicans“ persvarą net iki 40 taškų trečiojo kėlinio pabaigoje (99:59), didelė dalis „Kings“ sirgalių neiškentę atsistojo ir paliko savo vietas, savo nepasitenkinimą reikšdami švilpimu ir baubimu.

Po trijų kėlinių „pelikanai“ traiškė oponentus net 103:61, o ketvirtajame kėlinyje po Trey Murphy tritaškio skirtumas pasiekė didžiausią – 50 taškų – ribą.

Po šių rungtynių D.Sabonio ir J.Valančiūno karjeros tarpusavio rungtynių rezultatai susilygino – abu lietuviai vienas prieš kitą yra laimėję po 7 kartus.

Į vieną pusę vykusiame susitikime lietuviai šį kartą fiksavo panašius skaičius.

J.Valančiūnas nugalėtojams per 22 minutes surinko 15 taškų (5/8 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, sykį suklydo ir dukart prasižengė.

Pastaruoju metu įspūdingą žaidimą fiksuojantis ir netgi į geriausio gruodžio mėnesio žaidėjo prizą pretendavęs D.Sabonis buvo vienas iš kelių savo lygį išlaikiusių „Kings“ žaidėjų.

Lietuvis per 28 minutes pelnė 17 taškų (7/10 dvit., 1/2 trit., 0/1 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, tris sykius suklydo ir dukart prasižengė.

Dvigubą dublį Domantas užfiksavo jau aštuonioliktose rungtynėse iš eilės.

„Kings“ kaip niekad trūko net 29,2 taško vidurkį šį sezoną fiksuojančio De'Aarono Foxo. Įžaidėjas pelnė vos 3 taškus (0/6 dvit., 1/4 trit.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Amerikietis pirmą kartą šį sezoną nepelnė dviženklio taškų skaičius, o tiek mažai taškų pastarąjį kartą buvo įmetęs 2021 m. sausį – rungtynėse, kuriose dėl traumos žaidė tik 5 minutes.

„Pelicans“ pergalę pasiekė net ir be vieno iš lyderių Ziono Williamsono, kuris nežaidė dėl šlaunies traumos.

„Kings“ po šio pralaimėjimo išlaikė penktąją vietą Vakarų konferencijoje, „Pelicans“ yra šešti.

„Kings“: Domantas Sabonis (10 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Kevinas Huerteris po 17, Keonas Ellisas 13, Saša Vezenkovas 11, Harrisonas Barnesas ir Kessleris Edwardsas po 10.

„Pelicans“: CJ McCollumas 30 (7/10 trit., 7 atk. kam.), Jonas Valančiūnas (12 atk. kam.) ir Brandonas Ingramas (8 rez. perd.) po 15, Dysonas Danielsas 14 (6 rez. perd.), Jordanas Hawkinsas 12, Trey Murphy ir Naji Marshallas po 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius