-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 23

Mainų sezonas atidarytas: Japonijos krepšinio žvaigždė keliasi į „Lakers“

NBA mainų sezonas prasidėjo. Pagrindiniai naujienų šaltiniai praneša, kad dėl apsikeitimo žaidėjais ir naujokų biržos šaukimais susitarė „Washington Wizards“ ir „Los Angeles Lakers“ klubai.
Rui Hachimura
Rui Hachimura / „Scanpix“/AP nuotr.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pirmasis pranešė, o netrukus ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis patvirtino, kad „Wizards“ į Los Andželą išsiunčia Japonijos krepšinio žvaigždę Rui Hachimurą, o mainais gauna Kendricką Nunną ir tris ateities antrojo naujokų biržos rato šaukimus.

24-erių japonas NBA lygoje rungtyniauja ketvirtą sezoną. 2019 m. devintuoju šaukimu pakviestas japonas buvo laikomas ateities žvaigžde, bet kol kas ryškesnio įspaudo NBA lygoje palikti nesugebėjo.

Geriausiai jam sekėsi antrajame sezone, kai R.Hachimura rinko po 13,8 taško per susitikimą, o šiame sezone japono vidurkis siekia 13 taškų ir 4,3 atkovoto kamuolio.

Po kelių savaičių 25-ąjį gimtadienį minėsiantis krepšininkas prieš sezoną nesusitarė su „Wizards“ dėl kontrakto pratęsimo, tad jau vasarą taps apribotu laisvuoju agentu.

R.Hachimura yra didžiausias Japonijos krepšinio talentas ir ryškus šios šalies rinktinės lyderis. 2021 m. vykusioje Tokijo olimpiadoje puolėjo vidurkiai siekė net 22,3 taško ir 6,7 atkovoto kamuolio. Į slovėnų krepšį R.Hachimura Tokijuje supurtė net 34 taškus.

„Scanpix“ nuotr./Rui Hachimura
„Scanpix“ nuotr./Rui Hachimura

Priešinga kryptimi iškeliavęs K.Nunnas atsiskleidė 2019-2020 m. sezone, kai „Miami Heat“ gretose rinko po 15,3 taško, bet pastarieji du sezonai Los Andžele jam buvo slogūs.

2021-2022 m. sezone gynėjas apskritai nerungtyniavo dėl traumos, o šiemet vidutiniškai per susitikimą rinko tik po 6,7 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius