Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

„Mirk arba gyvenk“ mūšio intriga: ar J.Valančiūnas užbaigs Popo karjerą?

Jono Valančiūno atstovaujami „New Orleans Pelicans“ ateinančią naktį stos į žūtbūtinę kovą prieš „San Antonio Spurs“, kurią laimėjusi komanda tęs sezoną, o pralaimėjusi pasirodymą baigs. Prieš lemiamas rungtynes daug žvilgsnių krypsta ir į lietuvį, ir į galimai gulbės giesmę sugiedosiantį Greggą Popovichių.

15min jau rašė apie „Spurs“ žaidėjų liaupses J.Valančiūnui, San Antonijaus klubą pražudžiusiam praėjusių metų įkrintamosiose.

Lietuvis, tuomet dar atstovavęs „Memphis Grizzlies“ komandai, mače prieš „Spurs“ sumetė 23 taškus ir atkovojo 23 kamuolius, taip tapdamas svarbiausia „grizlių“ pergalės 100:96 priežastimi.

2016–2018 m. „Toronto Raptors“ klube kartu su dabartiniu „Spurs“ centru Jakobu Poeltlu žaidęs J.Valančiūnas, panašu, gerai žino silpnąsias buvusio komandos draugo savybes.

Šį sezoną žaisdamas prieš austrą jis vidutiniškai renka po 17 taškų ir atkovoja po 11,8 kamuolio, o apskritai per 11 tarpusavio akistatų JV surinko net 10 dvigubų dublių bei fiksuoja įspūdingą 18,1 taško, 12,5 atkovotų kamuolių, 2,5 rezultatyvių perdavimų ir 1 bloko statistinę eilutę.

Palyginimui, J.Poeltlo skaičiai prieš J.Valančiūną – 7,2 taško, 7,2 sugriebto kamuolio, 1,8 rez. perdavimo ir 1,8 bloko.

Nenuostabu, kad ir „Spurs“ apžvalgininkai J.Poeltlą laiko svarbiausiu komandos žaidėju akistatoje su „Pelicans“, o užduotį sustabdyti J.Valančiūną įvardijo kaip vieną kertinių, norint pasiekti pergalę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Jakobą Poeltlį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Jakobą Poeltlį

„Trečiadienį bus proga kerštui, – priminęs praėjusio sezono įkrintamąsias, rašė „Air Alamo“ tinklalapis, nušviečiantis „Spurs“ naujienas. – Nėra abejonių, kad Austrijos centras stipriai patobulėjo šį sezoną ir tapo vienu geriausiai besiginančių NBA aukštaūgių. Bet jam vis tiek gali kilti problemų prieš komandą, kuri yra trečia lygoje pagal puolime atkovojamus kamuolius.

Bent jau šioks toks Valančiūno pažabojimas reikštų didelę pažangą nuo praėjusio sezono. „Spurs“ tiesiog negali leisti jam įsisiautėti. Ypač kai šalia savęs jis dabar turi tokius ginklus, kaip CJ McCollumas ir Brandonas Ingramas.“

J.Valančiūnas ir kiti „Pelicans“ žaidėjai San Antonijų gąsdina ir dėl dar vieno aspekto.

30-ąjį jubiliejų po kelių savaičių minėsiantis J.Valančiūnas ir pernai jį jau atšventęs CJ McCollumas kartu sudėjus per karjerą yra sužaidę net 105 atkrintamųjų mačus.

„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas
„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas

Tokio skaičiaus negausime net sudėję visų „Spurs“ krepšininkų atkrintamųjų patirtį, o labiausiai jose patyrę yra Joshas Richardsonas (30 rungtynių) ir Dejounte Murray (16).

Be to, tiek J.Valančiūnas, tiek CJ McCollumas jau yra laimėję įkrintamąsias varžybas atstovaudami kitiems klubams.

Tarp „pelikanų“ vedlių patirties atkrintamosiose neturi tik Brandonas Ingramas, tačiau „Spurs“ gretose tokių žaidėjų – apstu: Keldonas Johnsonas, Devinas Vassellas, Jockas Landale'as ir dar keli.

Tiesa, patirtis reguliariajame sezone reikšmingu „pelikanų“ faktoriumi nevirto, nes trejas iš ketverių tarpusavio rungtynių laimėjo „Spurs“.

Be intrigų aikštėje, Naujajame Orleane bus ir viena intriga šalia parketo.

„CBS Sports“ žurnalistas Samas Quinnas užduoda klausimą, kamuojantį NBA gerbėjus pastaruosius kelerius metus.

„Ar tai bus Greggo Popovichiaus pabaiga?“ – klausia „CBS Sports“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

73-ejų specialistas jau 26-ą sezoną treniruoja „Spurs“, o prieš kiek daugiau nei mėnesį pagerino visų laikų pergalių rekordą. Dabar jis per karjerą NBA yra iškovojęs net 1344 pergales ir lenkia visus kitus stipriausioje pasaulio lygoje dirbusius specialistus.

NBA užkulisiuose šnabždamasi, kad būtent šis rekordas dar laikė Popą NBA lygoje, o jį pasiekusi „Spurs“ legenda gali pakabinti kostiumą ant vinies ir leistis į užtarnautą pensiją.

Be to, penkiskart NBA čempiono komanda šiuo metu nepretenduoja į aukščiausius tikslus ir turės stipriai paprakaituoti, kad patektų bent jau į atkrintamąsias – tam reikia pergalių prieš „Pelicans“ ir „Los Angeles Clippers“ išvykose.

Sunku pasakyti, ar pralaimėjimo atveju G.Popovichiui tai būtų paskutinės karjeros rungtynės, tačiau tokio varianto atmesti nereikėtų. Pats specialistas apie savo karjeros pabaigą garsiai nešneka ir taip tik dar labiau kursto kalbas.

„Anksčiau ar vėliau jis perduos regalijas kitam specialistui. O jam pasiekus pergalių rekordą, „anksčiau“ gali atrodyti kaip saugesnis pasirinkimas“, – rašo „CBS Sports“.

„Pelicans“ ir „Spurs“ rungtynės ateinančią naktį prasidės 4.30 val. Jų nugalėtojas penktadienį žais prieš „Clippers“ dėl paskutinio bilieto į Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius