-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 14

NBA atkrintamųjų apdovanojimai: kas buvo geriausi lemiamose sezono kovose?

2017-ųjų NBA superfinalas jau baigėsi, o daugelis lygos gerbėjų jau pamiršo, kad atkrintamosiose varžybose dar visai neseniai turėjome 16 komandų. Kas žaidė geriausiai lemiamoje sezono dalyje ir tapo MVP? Kas geriausiai gynėsi? Pateikiame 7 atkrintamųjų apdovanojimų laureatus.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

MVP: LeBronas Jamesas

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

„Cavaliers“ lyderis NBA superfinale vidutiniškai rinko trigubą dublį, o atkrintamosiose varžybose rinko 32,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio, 7,8 rezultatyvaus perdavimo ir 56,5 proc. taiklumo vidurkius.

L.Jamesas yra geriausias šios kartos krepšininkas bei vienas geriausių žaidėjų visoje istorijoje.

Kai L.Jameso nebuvo aikštėje NBA superfinale, tai „Cavaliers“ per 100 atakų praleisdavo 37,4 taškais daugiau nei varžovai.

Žinoma, „Cavaliers“ nelaimėjo NBA titulo, tačiau jie turėjo patį geriausią krepšininką savo gretose. Jis padarė viską, ką galėjo, bet pralaimėjo istoriškai gerai „Warriors“ ekipai.

Verti paminėjimo: Kevinas Durantas ir Stephenas Curry.

Geriausiai besiginantis krepšininkas: Draymondas Greenas

„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas
„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas

„Warriors“ priklauso geriausia šių atkrintamųjų gynyba, o tai lėmė puikiai žaidęs D.Greenas. Su juo aikštėje NBA čempionams priklausė 97,2 gynybos reitingas, o puolėjui atsisėdus – vos 113,9.

Trumpai tariant, D.Greenas pavertė „Warriors“ gynyba elitine, o be jo ji būtų tiesiog vidutiniška. Aistra krepšiniui, universalumas bei techninių pražangų vengimas pavertė šį puolėją vienu geriausių visoje NBA.

D.Greenas daugiau nei 20 taškų per vienas rungtynes pelnė tik du kartus per 17 atkrintamųjų varžybų rungtynių, tačiau be jo „Warriors“ tikrai nebūtų tapę čempionais.

Verti paminėjimo: Kevinas Durantas ir Kawhi Leonardas.

Atkrintamųjų naujokas: Rudy Gobertas

„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobertas
„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobertas

Šis prizas neatitenka geriausiam pirmamečiui, kuris savo jėgas išbandė atkrintamosiose. Šis prizas atiteko krepšininkui, kuris pirmą kartą savo karjeroje rungtyniavo atkrintamosiose varžybose.

R.Gobertas per rungtynes pirmame etape vidutiniškai rinko po 11,6 taško, atkovojo 9,9 kamuolio ir atliko 1,3 bloko, o tai padėjo „Jazz“ pirmame etape įveikti „Clippers“.

Nors Jutos klubas ir nusileido „Warriors“ 0-4, tačiau R.Gobertas įrodė, kad aukšti „centrai“ vis dar yra reikalingi šioje lygoje. Jis per rungtynes antrame etape ant parketo praleisdavo po 35 minutes bei rinko po 15,5 taško, atkovojo 13 kamuolių ir „uždėjo“ 1,5 bloko varžovams.

Vertas paminėjimo: Taureanas Prince'as.

Geriausias treneris: Tyronnas Lue

„Scanpix“ nuotr./Tyronnas Lue
„Scanpix“ nuotr./Tyronnas Lue

Po pirmųjų dvejų NBA finalo rungtynių visi turėjo atsakymą, kaip sustabdyti „Warriors“. Daugelis teigė, jog „Cavaliers“ privalo lėtinti žaidimo tempą, o L.Jamesas turi nuolat gauti kamuolį baudos aikštelėje bei žaisti nugara.

Tačiau T.Lue visus juos ignoravo ir išliko ištikimas tai strategijai, kuri atvedė juos į finalą: „Mes savo žaidimo nekeisime dėl varžovo. Aš esu užtikrintas mūsų strategija, nes ji mums suveikė ir praėjusiais metais. Daugelis man sakė, kad mums nepavyks, tačiau tai yra mūsų žaidimas.“

T.Lue sprendimas beveik pasiteisino, nes „Cavs“ vos nelaimėjo trečiųjų NBA finalo rungtynių bei sugebėjo iškovoti pergalę ketvirtose. Verta paminėti, kad daugiau niekam nepavyko nugalėti „Warriors“ šiose atkrintamosiose varžybose.

T.Lue niekada neabejojo savo krepšininkais, nors kelis iš jų greitai visi pradėjo nurašinėti.

Vertas paminėjimo: Mike'as Brownas.

Gražiausias epizodas: LeBrono perdavimas sau pačiam

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Giannis Antetokounmpo šiose atkrintamosiose turėjo keletą gražių dėjimų, o Johnas Wallas savo reidais draskė varžovų gynybą. Taip pat nereikia pamiršti ir labai svarbaus K.Duranto metimo trečiose NBA finalo rungtynėse.

Tačiau šis apdovanojimas taip pat atitenka L.Jamesui, nes jis sugebėjo itin svarbiose rungtynėse sukurti „Visų žvaigždžių“ rungtynių epizodą.

Tai buvo teisingas sprendimas šioje atakoje, o L.Jamesas situaciją perskaitė tiesiog tobulai.

VIDEO: LeBrono perdavimas sau ir dėjimas

Geriausias atsarginis: Andre Iguodala

„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala
„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala

A.Iguodala visuomet buvo nepaprastai svarbus „Warriors“ klubui, o be jo Ouklando ekipa greičiausiai būtų susidūrusi su gerokai daugiau sunkumų tampant čempionais.

Trečiose NBA finalo rungtynėse jis perėmė labai svarbų kamuolį iš L.Jameso, o penktame mače per 38 minutes pelnė 20 taškų.

A.Iguodala nebuvo labai rezultatyvus šiose atkrintamosiose, tačiau panašu, kad geriausią savo pasirodymą jis pasiliko pabaigai.

Vertas paminėjimo: Joe Johnsonas.

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas: Giannis Antetokounmpo

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir Serge'as Ibaka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir Serge'as Ibaka

Graikų milžinas prieš dvejus metus atkrintamosiose rinko 11,5 taško, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 2,7 rezultatyvaus perdavimo, tačiau šiemet jis pelnė net 24,8 taško, atkovojo 9,5 kamuolio ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus per susitikimą.

Galima daug kritikuoti tai, kad atkrintamosiose jis sužaidė vos šešerias rungtynes, tačiau niekas nebuvo toks universalus, kaip G.Antetokounmpo.

Graikas iš toli atakavo net 40 proc. taiklumu, tačiau vis dar dvejojo naudotis šiuo ginklu svarbiausiomis rungtynių akimirkomis. Dirbti dar yra kur, tačiau pradžia yra puiki.

Verti paminėjimo: Johnas Wallas ir Stephenas Curry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius