-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

„Aš pasiruošęs“: žinutė, kuri pradėjo „Warriors“ dinastiją ir pakeitė NBA

Teoriškai, „Golden State Warriors“ savo 2017-ųjų titulą užsitikrino tą pačią naktį, kai pralaimėjo NBA superfinalą 2016 metais. Galutinį rezultatą jau pamatėme praėjusią naktį, tačiau viskas prasidėjo nuo Draymondo Greeno žinutės, kurią jis išsiuntė iš karto po Ouklando klubo nesėkmės praėjusių metų finale prieš „Cleveland Cavaliers“.
Kevinas Durantas su mama
Kevinas Durantas su mama / „Scanpix“ nuotr.

Praėjus 30 minučių po finalinės sirenos 2016-ųjų NBA superfinale, kurį „Warriors“ pralaimėjo, Draymondas Greenas sėdėjo komandos rūbinėje vis dar vilkėdamas uniformą. Daugelis jo kolegų kuo greičiau bėgo į dušą, kad galėtų palikti šampane skęstančią „Oracle“ areną.

Tačiau D.Greenas niekur neskubėjo.

Jis savo mintyse dar sykį išgyveno visus svarbiausius NBA finalo momentus: puikų LeBrono Jameso bloką Andre Iguodalai, prastą Stepheno Curry sprendimą atakuoti krepšį prieš Keviną Love'ą bei paslaptingą prakeiksmą, kuris jiems neleido pataikyti daugybės metimų.

Kaip padaryti taip, kad tai daugiau niekada nepasikartotų?

D.Greenas galėjo parašyti žinutę savo komandos draugams arba suplanuoti kelionę į Havajus. Jis taip pat galėjo užsidaryti treniruoklių salėje visą vasarą, tačiau tokie poelgiai nepadės jam kitąmet nugalėti L.Jameso.

„Kaip mums išlipti iš šios duobės, – savęs klausė D.Greenas. – Kas mus paverstų neįtikėtinai gerais? Ne tik šiemet, bet daugybę metų.“

D.Greenas buvo įsitikinęs, kad „Warriors“ ekipai reikia dar vieno žmogaus, kuris puolime padėtų didžiąją dalį naštos tempiančiam S.Curry. Ouklando ekipai reikėjo dar vieno krepšininko, jog „Cavaliers“ daugiau negalėtų laisvo prie tritaškio linijos palikti Harrisono Barneso.

Jiems reikėjo dar vieno žmogaus, kuris neleistų L.Jamesui gynyboje būti atsipalaidavusiam. Tik vienas toks krepšininkas turėjo galimybę papildyti Ouklandą.

„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras
„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras

Taigi, toje rūbinėje nepraėjus nė valandai po skaudžiausio pralaimėjimo D.Greeno gyvenime, jis išsiuntė žinutę K.Durantui:

„Matai, ko mums trūksta. Mums tavęs reikia. Kelkis į Ouklandą.“

D.Greenas su K.Durantu bendravo keletą mėnesių, tačiau dar niekuomet taip atvirai nekvietė jo rungtyniauti savo komandoje.

„Žinutė iš karto po septintųjų rungtynių, – prisiminė D.Greenas. – Tai parodo, kad kalbi rimtai.“

Žinoma, „Warriors“ žūtbūt nereikėjo K.Duranto, nes tą sezoną reguliariajame sezone jie pasiekė NBA rekordą (73-9). Tačiau D.Greenas ir vėl rizikuoti nenorėjo, o saugų kelią, kaip paaiškėjo, pasirinko ir pats KD.

Šiais laikais NBA superžvaigždės yra matuojamos čempionų žiedais. Jeigu jo krepšininkas neturi būdamas 27-erių, tuomet jis tai pradeda laikyti pagrindiniu prioritetu.

„Mano mama to nesupranta, – pripažino K.Durantas. – Mano tėtis taip pat. Apskritai šį jausmą, ko gero, supranta tik vienas žmogus per visą NBA istoriją.“

L.Jamesas paliko Klivlandą po septynių „tuščių“ sezonų „Cavaliers“ gretose ir laimėjo savo pirmuosius titulus Majamyje. Jo laikrodis sparčiai tiksėjo, o dabar trofėjaus visi laukė iš K.Duranto.

D.Greenas žiūrėjo į savo telefoną ir laukė atsakymo. Iki to laiko „Thunder“ buvo įsitikinę, kad KD pas juos sugrįš jau liepos 1-ąją.

„Po tos dienos, kai L.Jamesas triumfavo NBA finale prieš „Warriors“, viskas pasikeitė, – teigė vienintelis Oklahomos ekipos atstovas, su kuriuo K.Durantas palaikė ryšį birželio mėnesį, – Skambučiai bei žinutės tapo kitokios. Jis apie savo ateitį pradėjo kalbėti daug atsargiau.“

„Warriors“ visą vasarą buvo atakuojami visuose socialiniuose tinkluose bei portaluose, o internautai šaipėsi iš iššvaistytos persvaros finale 3-1.

D.Greenas nuėjo į dušą ir tikėjosi, kad jo klubas juoksis paskutinis. Staiga telefono ekrane užsidegė K.Duranto atsakymas:

„Aš pasiruošęs. Važiuojam.“

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas

Po 51 savaitės D.Greenas savo komandos rūbinėje jau nebeliūdėjo. Jis sėdėjo visai netoli K.Duranto, o juos supo šampano buteliai. Vietoje liūdno susirašinėjimo krepšininkai galėjo švęsti. „Warriors“ atsiėmė NBA karūną.

„Aš žinau, kad kažkur kažkas bando užimti mano vietą. Ir aš žinau, kur jis gyvena. Jis Oklahomoje. Jis mane įkvepia, nes jo vizija yra tokia pati, kaip mano. Žinau apie ką jis galvoja, o ir jis žino mano mintis. Manau, kad akis į akį dar susidursime ne kartą.“

L.Jamesas tai sakė apie K.Durantą 2012-ųjų rudenį, o tais metais „karalius“ iškovojo savo pirmąjį NBA čempionų titulą Majamyje. Tuomet abu šie krepšininkai puikiai sutarė, o vasarą dažnai treniruodavosi kartu.

Kitus kelerius metus L.Jamesas susidūrė su ne vienu rimtu varžovu, o Rytuose jį bandė iš sosto išversti Paulas George'as bei Derrickas Rose'as. Tačiau „karalius“ žinojo, kad tikroji grėsmė jo laukia Oklahomoje.

KD 2014-aisiais laimėjo MVP, 2015 metais kentėjo nuo traumų ir 2016 metais vos neįveikė „Warriors“ Vakarų konferencijos finale. Kai praėjusiais metais „Thunder“ žaidė seriją su „Clippers“, tai Mattas Barnesas dengdamas K.Durantą ėmėsi seniai visiems žinomos taktikos.

„Vienintelis žmogus, kuris gali tave sustabdyti, yra tavo komandoje“, – tuomet KD erzino M.Barnesas. Bėgant metams jis pastebėjo, kad šiuose erzinančiuose žodžiuose dažnai būna bent nedidelė dalis tiesos.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas

Daugiau L.Jamesas ir K.Durantas tarpusavyje nesusidūrė. Žinoma, iki tos akimirkos, kai pastarasis nusprendė prisijungti prie „Warriors“. KD teigia, kad naktimis miegodavo vos po kelias valandas, o per tą laiką analizavo visus jo ir „karaliaus“ tarpusavio mačus. Jis vizualiai bandė įsivaizduoti, kaip iškovoja NBA čempiono trofėjų.

Ketvirtose NBA superfinalo rungtynėse K.Durantas viename iš epizodų susiginčijo su L.Jamesu. Šio pokalbio detalės nėra žinomos, tačiau svarbiausia, jog KD „karaliui“ nenusileido.

„Warriors“ pralaimėjo ketvirtąsias serijos rungtynes, o staiga persvara ir vėl tapo 3-1. Tačiau ši Ouklando ekipa yra visai kitokia, nes H.Barnesą pakeitė K.Durantas.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas

Penktame finalo mače „Warriors“ ir vėl nerungtyniavo kaip iš natų, tačiau K.Durantas savo ekipą „patraukė“ tada, kai jai labiausiai to reikėjo. Pačioje rungtynių pabaigoje jis paprašė kamuolio ir laukė, kol ištiksės paskutinės sekundės.

Akimirką jis stovėjo vienas prie galinės linijos. Jo komandos draugai pradėjo švęsti, tačiau pirmas K.Durantą su pergale pasveikino L.Jamesas.

Praėjus vieneriems metams nuo NBA reguliariojo sezono rekordo, „Warriors“ pakartojo geriausią atkrintamųjų varžybų rezultatą (16-1). Krepšininkams, kurie triumfavo 2015-aisiais jausmas buvo pažįstamas, tačiau tai buvo kažkas nauja K.Durantui.

Žinoma, jis pasirinko rungtyniauti su dar trimis NBA žvaigždėmis, tačiau jis nebuvo kažkoks ginklanešys. Jis tapo finalo MVP per rungtynes vidutiniškai pelnydamas po 35,2 taško, atkovodamas 8 kamuolius ir atlikdamas 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

Visa tai jam pavyko padaryti individualiai dengiant geriausią planetos krepšininką.

Vyrukas, kuris didžiąją savo karjeros dalį praleido Oklahomoje, pagaliau galėjo triumfuoti, nes jis šį kartą neliko antroje vietoje.

Šį kartą jis tapo čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius