Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 08

NBA finalų baigtis lems ir klubų žvaigždžių takus

NBA finalai lems viską. Ne, jie iš tiesų lems viską. Likusios NBA finalo iki keturių pergalių rungtynės tarp „Golden State Warriors“ ir „Toronto Raptors“ ne tik nulems 2019 metų NBA čempionus, bet stipriai paveiks ir laisvų žaidėjų rinką artimiausią mėnesį ar du.
NBA rinkoje šią vasarą gali pasirodyti didelių žuvų.
NBA rinkoje šią vasarą gali pasirodyti didelių žuvų. / „Scanpix“ nuotr.

NBA finalai lems „Warriors“ žvaigždės Kevino Duranto sprendimą – likti ar keliauti kitur.

Tai gali padėti apsispręsti „Raptors“ lyderiui Kawhi Leonardui, kuris gali susimąstyti, ar pasilikti Toronte.

Klay Thompsonas bus laisvas žaidėjas šių metų rinkoje, o taip pat ir kita „Warriors“ žvaigždė DeMarcusas Cousinsas.

Jų mąstymas bus svarbus jiems patiems, jų dabartinėms komandos, o toliau risis visas sniego kamuolys, nes šių žaidėjų sprendimai paveiks ir likusią NBA.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

K.Durantas neseniai pareiškė, jog jau pavargo kalbėti apie savo ateitį.

„Aš žinau, ką suteikiu komandai, – pasakė K.Durantas. – Bet žinau daug žmonių, kuriems nepatinka mus matyti drauge.“

Niujorkas įdėmiai stebi ir klausosi, kas tik nuskamba iš žaidėjų lūpų, kokią žinutę jie įkelia į Twitter, Instagram ar kitur.

Bruklinas yra toje pačioje valtyje. Ir „Los Angeles Clippers“ klubas, turintis laisvų pinigų naujiems žaidėjams, o taip pat ir „Los Angeles Lakers“, praėjusią vasarą gavęs LeBroną Jamesą, bet nedaug nuveikęs nuo tada.

Visi šie klubai laukia, ką nuspręs K.Durantas, K.Thompsonas, K.Leonardas ir D.Cousinsas.

„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas
„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas

Tai didžiausios žuvys, kaip kažkada laisvus žaidėjus rinkoje pavadino „Miami Heat“ prezidentas Patas Riley.

Po jomis yra ir smulkesnių žuvų – dar apie 60 žaidėjų gali tapti laisvais žaidėjais rinkoje, tarp jų ir Jonas Valančiūnas, turintis nuspręsti, ką daryti su savo kontraktu – pasilikti likusio sezono variantą ar nerti į laisvą rinką medžioti ilgalaikės sutarties.

Tokių žaidėjų, rinkusių bent po 10 taškų vidutiniškai per rungtynes, yra daug.

Jų komandų žingsnius lems ir NBA naujokų biržoje pasirinkti žaidėjai, tarp kurių vėlgi yra kandidatų iš Lietuvos – Deividas Sirvydis ir Ignas Brazdeikis.

Kai kurių komandų šaukimus lems ir žinios apie patyrusių NBA krepšininkų judėjimą. O jis priklauso ir nuo NBA finalo rezultatų.

Sniego gniūžtė gali virsti visu cunamiu.

„Kiek girdėjau iš mūsų krepšinio operacijų grupės, apie 40 proc. žaidėjų gali tapti laisvais agentais šią vasarą, – dar vasarį per NBA „All Stars“ šventę sakė lygos komisaras Adamas Silveris. – Taigi, moneta turi dvi puses.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Kai kurie žmonės gali pasakyti: „O Dieve, pažiūrėkite į šią žaidėjų migraciją“. Kita vertus, toks žaidėjų judėjimas gali būti labai naudingas daugumai komandų.“

Gal ir taip, o gal ir ne.

Jei „Warriors“ laimės finalo seriją, kaip spėja Las Vegaso bukmekeriai, tai bus trečiasis iš eilės titulas Ouklando klubui. Kvepia istoriniu pasiekimu.

„Boston Celtics“, „Los Angeles Lakers“, „Chicago Bulls“ yra tie trys klubai, kuriems yra pavykę triumfuoti trejus arba daugiau metų iš eilės.

O tarp šių komandų tik „Celtics“ yra laimėjusi žiedus ne mažiau kaip keturis kartus paeiliui (iš viso aštuonis).

Michaelui Jordanui tai nėra pavykę. Shaquille'ui O'Nealui ir Kobe Bryantui irgi.

Galbūt tai bus papildoma paskata, kai „Warriors“ pabandys įtikinti K.Durantą ir K.Thompsoną: „Sugrįžkite ir pabandykite laimėti titulą Nr.4. Sugrįžkite ir pabandykite padaryti tai, ką yra pavykę tik keliems žaidėjams ir nėra pavykę nė vienam per pastarąjį pusšimtį metų“ .Motyvacija būtų didelė.

„Scanpix“ nuotr./„Golden State Warriors“
„Scanpix“ nuotr./„Golden State Warriors“

Tačiau, jei jie pralaimės seriją, kiekvienam šių žaidėjų bus lengviau pasakyti, kad etapas buvo nuostabus, bet dabar atėjo laikas keliauti kažkur toliau.

Jei K.Durantas liks, „New York Knicks“, „Brooklyn Nets“, „Los Angeles Clippers“ pasislinks prie plano B žaidėjų rinkoje. Tad tokioms komandoms lyg ir reikėtų melsti „Raptors“ sėkmės.

K.Durantą yra sunku suprasti, nes socialinius tinklus jis naudoja žinutėms, kurių prasmę įžvelgti sunku.

K.Leonardo minčių perskaityti irgi neįmanoma. Jei klausytume tų, kurie jį pažįsta, jis jau nusprendė likti Toronte arba keliauti į kitą komandą. O gal jis net negalvojo apie šią vasarą. Gal jis iš tiesų toks lyg robotas, kaip bando vaizduoti.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Tačiau stipri teorija yra tokia: jei Torontas laimės, K.Leonardui būtų sunku išvykti. Taigi, juo besidominčioms komandoms geriau, kad laimėtų „Warriors“.

Imkime, pavyzdžiui, „Knicks“. Jei Niujorko klubas negaus K.Duranto ar K.Leonardo, tada galima atsisukti į Kyrie Irvingą. O gal ir Kemba Walkeris atsidurs prioritetų viršūnėje. O galbūt M.Jordanas, valdantis „Charlotte Hornets“, nuspręs pasiūlyti K.Walkeriui super maksimalų 221 mln. dolerių ilgametį kontraktą, kad gynėjas liktų Šarlotėje.

Tai yra pokyčių NBA vasara.

Tai vasara, kai NBA rinkoje bus išleista nežmoniškai daug pinigų. Ir finalo serija nulems daugiau, ne tik aukso žiedų laimėtojus. Ši serija tikriausiai nulems, kas žais NBA finaluose ateityje.

VIDEO: „Atsarginiai“: „Raptors“ istorija, nerealus Kawhi, Giannio pinigai ir Drake'o masažiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius