Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 30

NBA numatė sezono pratęsimo gaires ir laukia lemiamo balsavimo

Pratęsti 2019-2020 m. sezoną siekianti NBA priartėjo prie sugrįžimo. Jau ketvirtadienį klubų savininkai balsuos už lygos komisaro Adamo Silverio planą, praneša ESPN.
NBA sezonas turėtų būti pratęstas
NBA sezonas turėtų būti pratęstas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

Žurnalistas Adrianas Wojnarowskis teigia, kad trijų ketvirtadalių lygos klubų savininkų dauguma tikimasi priimti sprendimą tęsti sezoną liepos pabaigoje netoliese Orlando esančiame „Disney World“ pramogų parke.

Nors NBA vis dar svarsto kelis skirtingus variantus, ESPN šaltiniai teigia, jog labiausiai tikėtinas planas įtrauktų 22 stipriausias 2019-2020 m. sezono komandas.

Jeigu taip ir nutiktų, į „Disney World“ parką keliautų 16-oje atkrintamųjų vietų pozicijose iki sezono sustabdymo buvusių ekipų, o taip pat ir iki šešių pergalių nuo aštuntųjų vietų abejose konferecijose atsilikusios komandos.

Tokiu atveju prie 16 atkrintamųjų vietose esančių ekipų prisijungtų „Washington Wizards“, „Portland Trail Blazers“, „New Orleans Pelicans“, „Sacramento Kings“, „San Antonio Spurs“ ir „Phoenix Suns“.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

Visos komandos sužaistų po kelias reguliariojo sezono rungtynes, o vėliau dar žaistų „atkrintamąsias prieš atkrintamąsias“ ir kovotų dėl paskutinių vietų įprastose 16 komandų atkrintamosiose varžybose.

ESPN praneša, kad tikimybė, jog NBA pavyks surinkti trijų ketvirčių lygos klubų savininkų balsų daugumą, yra didžiulė.

„Šioje situacijoje rikiuojamės už Silverio“, – sakė vienos iš komandų savininkas.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Teigiama, kad NBA jau galutinai atmetė tikimybę sugrįžti su visomis 30 komandų. Tiesa, vis dar įmanoma, jog bus nuspręsta balsuoti dėl sugrįžimo su 20 ekipų, o tokiu atveju į laimingųjų ratą nepatektų „Wizards“ ir „Suns“.

Kaip ir 30 komandų formatas, taip ir 16 komandų sezono pratęsimo forma, kai iškart būtų žaidžiamos atkrintamosios varžybos, jau yra praktiškai atmesta.

Teigiama, kad sezonas turėtų prasitęsti liepos 31-ąją. Taip ir nutikus, liepos pabaigoje ant parketo išbėgtų ir NBA rungtyniaujantys lietuviai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, kurių atstovaujamos komandos („Indiana Pacers“ ir „Memphis Grizzlies“) yra tarp 16 geriausių lygos ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius