2020 06 03

NBA sezonas gali tęstis dar tada, kai Eurolyga jau bus startavusi

NBA ruošiasi ketvirtadienio balsavimui, kuriame lauks klubų savininkų pritarimo dėl sezono pratęsimo plano, o ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė ir vėliausią sezono užbaigimo datą. Teigiama, kad jeigu NBA finale prireiktų septintųjų rungtynių, jos vyktų spalio 12-ąją.
LeBronas Jamesas prieš Paulą George'ą
LeBronas Jamesas prieš Paulą George'ą / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

Jau anksčiau buvo pranešta, kad kovos prasidėtų liepos 31 dieną. Jei iš pradžių svarstytas ir 20 komandų planas, tai dabar, panašu, apsistota ties 22 komandomis.

Tiesa, vis dar nėra priimtas galutinis sprendimas dėl turnyro formato. NBA šiuo metu labiausiai svarsto variantą pradėti nuo neilgai truksiančių reguliariojo sezono kovų, vėliau pereiti prie rungtynių dėl patekimo į atkrintamąsias, o galiausiai vykdyti įprastas atkrintamąsias varžybas su 16 komandų.

Jeigu bus priimtas šis planas, NBA naujokų biržą ir laisvųjų agentų rinką bus bandoma sutalpinti į spalį.

Įdomu tai, kad tokiu atveju NBA sezonas „užliptų“ ant naujojo Eurolygos sezono, kuris, planuojama, turėtų prasidėti dar spalio 1-ąją. Tai gali gerokai sujaukti per metų metus nusistovėjusį krepšinio kalendorių ir žaidėjų rinką.

Tikėtina, kad sezonui pasibaigus spalio pradžioje, 2020-2021 m. NBA kovos startuos pirmąją Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją.

NBA sezono užbaigimas turėtų vykti „Walt Disney“ pramogų parke netoli Orlando miesto. Be 16 komandų, kurios ir taip buvo atkrintamąsias garantuojančiose pozicijose sustabdžius sezoną, toliau varžytis turėtų ir šešios arčiausiai jų buvusios ekipos – „New Orleans Pelicans“, „Portland Trail Blazers“, „Sacramento Kings“, „San Antonio Spurs“, „Phoenix Suns“ ir „Washington Wizards“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius