Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

NBA sezono uždanga pakilo: Kyrie ir K.Duranto šou paliko šlapią vietą iš „Warriors“

NBA krepšinis sugrįžo kaip niekada greitai. Tepraėjus vos 72 dienoms nuo paskutinių 2019-2020 m. sezono rungtynių, į aikštę pirmieji išbėgo stipriai pasikeitę „Brooklyn Nets“ ir „Golden State Warriors“ klubai.
Kevinas Durantas (dešinėje) prieš Stepheną Curry
Kevinas Durantas (dešinėje) prieš Stepheną Curry / „Scanpix“ nuotr.

Intrigos pirmajame 2020-2021 m. sezono mače sirgaliai neišvydo. Po traumų sugrįžusių Kevino Duranto ir Kyrie Irvingo vedami „Nets“ nepaliko šansų „kariams“ su Stephenu Curry priešakyje – 125:99 (40:25, 23:20, 36:26, 26:28).

K.Durantas oficialiose rungtynėse nežaidė beveik 19 mėnesių, o K.Irvingas – daugiau nei 10 mėnesių, tačiau jau pirmose naujo sezono rungtynėse abi „Nets“ žvaigždės, pirmąsyk rungtyniavusios kartu, pademonstravo, jog traumų padarinius jos paliko toli užnugaryje.

K.Durantas susitikimą pradėjo pataikydamas visus keturis metimus ir demonstruodamas sau įprastus atletiškumą ir neuždengiamą metimą, o Kyrie nardė po „Warriors“ krepšiu ir vien per pirmąjį ketvirtį surinko net 17 taškų.

Lyderių tandemo užkurti „Nets“ visus reikalus išsprendė dar pirmajame kėlinyje. „Kariai“ šiose rungtynėse pirmavo vos kelias akimirkas pačioje susitikimo pradžioje, bet dar pirmajame ketvirtyje Bruklino ekipos pranašumas nekėlė abejonių – 38:17.

Nors po trumpos pertraukėlės „Warriors“ sustabdė kraujavimą ir neleido varžovams bėgti toliau, „Nets“ taikliais metimais vėl prapliupo po ilgosios pertraukos, kai jų pranašumas pasiekė nepadorius 35 taškus – 95:60. Ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp komandų vienu metu buvo pasiekęs net 38 taškus.

Po ilgos pertraukos žaidę KD ir Kyrie kartu sudėjus pelnė beveik pusšimtį taškų, nors jų paslaugų nė neprireikė per paskutines 15 rungtynių minučių.

Achilo sausgyslės traumą išsigydęs K.Durantas žaidė 25 minutes, per kurias surinko 22 taškus (6/14 dvit., 1/2 trit., 7/7 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Dar rezultatyvesnis buvo K.Irvingas, per 25 žaidimo minutes pelnęs 26 taškus (6/9 dvit., 4/7 trit., 2/2 baud.), sugriebęs 4 kamuolius ir išskirstęs 4 rezultatyvius perdavimus.

28-erių įžaidėjas ant parketo savo judesiais apsuko galvas ne vienam „Warriors“ krepšininkui.

„Nets“ žvaigždžių spindesys užgožė S.Curry, kuriam tai nebuvo pats sėkmingiausias vakaras atakuojant krepšį.

Pirmąsyk oficialiose rungtynėse nuo kovo mėnesio žaidęs snaiperis per 30 minučių pataikė 5 dvitaškius iš 11, 2 tritaškius iš 10 ir visas 4 baudas bei pelnė 20 taškų. Tiesa, ne itin sėkmingą pataikymą S.Curry kompensavo atlikdamas 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo pirmoji K.Duranto ir S.Curry akistata nuo tada, kai KD 2019 m. vasarą paliko „Warriors“ klubą po trijų jame praleistų sezonų. Panašu, kad pykčių tarp buvusių komandos draugų neliko – prieš susitikimą jie bičiuliškai apsikabino ir smagiai aptarė S.Curry šukuosenos pokyčius.

„Warriors“ žaidė be Klay Thompsono, kuriam lapkritį trūko Achilo sausgyslė, ir Draymondo Greeno, kuris nerungtyniavo dėl menkos traumos ir veikiausiai turėtų žengti į aikštę per kalėdines „Warriors“ rungtynes prieš „Milwaukee Bucks“.

Rungtynės Brukline ypatingos buvo ne tik po ilgo laiko grįžusioms NBA žvaigždėms, bet ir kitai lygos įžymybei Steve'ui Nashui. Tarpsezonio metu „Nets“ vairą perėmęs kanadietis pirmą kartą vadovavo komandai NBA rungtynėse ir pasiekė įsimintiną pirmąją pergalę.

„Nets“: Kyrie Irvingas 26 (4/7 trit.), Kevinas Durantas 22, Carisas LeVertas 20 (9 atk. kam.), Joe Harrisas 10 (7 atk. kam.).

„Warriors“: Stephenas Curry 20 (2/10 trit., 10 rez. perd.), Jamesas Wisemanas 19, Andrew Wigginsas 13 (4/16 metimai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius