-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 31

NBA superfinalas: kurie žaidėjai gali tapti netikėtais savo komandų herojais?

„Cleveland Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ ruošiasi trečiajam mūšiui dėl NBA titulo iš eilės, o didžiausias dėmesys kol kas krypsta į tris žaidėjus: Stepheną Curry, Keviną Durantą bei LeBroną Jamesą. Tačiau dažnai savo ekipų herojais tampa visai kiti krepšininkai, o to pavyzdys – 2015-aisiais finalų MVP tapęs Andre Iguodala. Kurie žaidėjai gali nustebinti šių metų finale?
Klay Thompsonas
Klay Thompsonas / „Scanpix“ nuotr.

Klay Thompsonas

„Scanpix“/AP nuotr./Klay Thompsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Klay Thompsonas

Sunku įvardinti K.Thompsoną, kaip krepšininką, kuris gali netikėtai „iššauti“, tačiau šios jo atkrintamosios varžybos kol kas yra labai prastos. Nors „Warriors“ papildė K.Durantas, tačiau gynėjas reguliariajame sezone rinko geriausius karjeros vidurkius pagal taškus bei išmetamus tritaškius.

K.Thompsono taškų vidurkis reguliariajame sezone buvo 22,3, tačiau jis atkrintamosiose nukrito iki 14,4. Pataikymo procentas taip pat nepakilo. Jis nuo 46,8 proc. smuktelėjo iki 38,3.

Kažkas „Warriors“ atakoje visuomet bus laisvas, todėl sunku patikėti, jog K.Thompsono metimai ir toliau skries pro šalį.

J.R. Smithas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas

Kalbant apie „Warriors“ puolimą, J.R.Smithas bus tas krepšininkas, kuris bandys jį prilaikyti. Anksčiau šis gynėjas pats buvo žinomas už labai gerą puolimą, tačiau šiemet jis susitaikė su nauju vaidmeniu Klivlande bei stengiasi puikiai pasidarbuoti gynyboje prieš varžovus.

Atkrintamosiose jis išmeta tik po 4,8 metimo, o praėjusiais metais šis rodiklis buvo beveik dvigubai didesnis (9). Kita vertus, „Cavaliers“ turės daugiau šansų laimėti NBA čempionų žiedus, jeigu J.R.Smithas pristabdys S.Curry ar K.Thompsoną.

JaVale'as McGee

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JaVale McGee dėjimas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JaVale McGee dėjimas

Daugelio žinomas, kaip nuolatinis „Shaqtin' A Fool“ laidos dalyvis, J.McGee atgaivino savo karjerą Ouklande. Jis yra aukštas bei atletiškas vidurio puolėjas, kuris gali pridaryti varžovams nemažai problemų po krepšiu. Jis kartu su Zaza Pačulija bandys užkamšyti spragas, kurios liko išmainius Andrew Bogutą.

Deronas Williamsas

„Scanpix“ nuotr./Deronas Williamsas
„Scanpix“ nuotr./Deronas Williamsas

Ilgametis „Jazz“ bei „Nets“ krepšininkas D.Williamsas pateko į savo pirmąjį NBA superfinalą karjeroje, tačiau nereikia pamiršti, jog anksčiau jis buvo vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų.

Praeityje jis buvo pasirinktas trečiuoju šaukimu, o savo karjeroje rungtyniavo trejose „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Kol kas D.Williamsas atkrintamosiose renka kuklius skaičius (5,6 taško per 15,5 minutės), tačiau jo pataikymas yra geresnis nei 50 proc.

Kiti variantai

USA Today Sports/Draymondas Greenas
USA Today Sports/Draymondas Greenas

Šiame NBA superfinale didvyriais gali tapti daugybė krepšininkų. Galbūt „iššaus“ Draymondas Greenas, kuris nori atsigriebti už praėjusius metus? Galbūt Kevinas Love'as pratęs savo puikų žaidimą atkrintamosiose?

Net „Warriors“ naujokas Patrickas McCaw kol kas demonstruoja stabilų žaidimą. Taip pat nepaminėjome veterano Shauno Livingtsono bei „Cavaliers“ žaidėjų Richardo Jeffersono bei Imano Shumperto.

Atsarginių indėlis gali būti labai svarbus, o netikėta pagalba iš kažkurio žaidėjo galim tapti lemiamu faktoriumi šiame NBA superfinale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius