Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

NBA titulo vėl sieksiantis D.Greenas įsitikinęs: „Finale žaisime prieš Bostoną“

„Golden State Warriors“ po trejų metų pertraukos iškopė į NBA finalą ir sieks ketvirto titulo per pastaruosius aštuonis sezonus. Nors „karių“ varžovas dar neaiškus, komandos siela Draymondas Greenas yra tikras, prieš ką teks žaisti jo komandai.
Draymondas Greenas (kairėje) įsitikinęs, kad „Warriors“ finale žais prieš „Celtics“
Draymondas Greenas (kairėje) įsitikinęs, kad „Warriors“ finale žais prieš „Celtics“ / „Scanpix“ nuotr.

120:110 paskutines Vakarų konferencijos finalo rungtynes laimėję ir seriją rezultatu 4-1 prieš „Dallas Mavericks“ užbaigę „kariai“ šeštą kartą nuo 2015 m. pateko į NBA finalą.

2015, 2017 ir 2018 m. jame „Warriors“ nukovė „Cleveland Cavaliers“ klubą, 2016-aisiais nusileido LeBrono Jameso vedamiems „Cavs“, o pastarąjį sykį, kai rungtyniavo finale 2019-aisiais, suklupo prieš „Toronto Raptors“ po to, kai traumas finalo serijos metu patyrė Kevinas Durantas ir Klay Thompsonas.

Dabar „karių“ varžovais gali tapti „Boston Celtics“ arba „Miami Heat“ klubai, kurie dar varžosi Rytų konferencijos finale. Po penkerių rungtynių 3-2 pirmauja „Celtics“, turėsiantys šansą užbaigti seriją ateinančią naktį, kai žais namų „TD Garden“ arenoje.

Ir nors šios serijos baigtis dar neaiški, D.Greenas yra tikras, prieš kurią komandą jam ir kitiems „kariams“ teks žaisti.

„Žaisime prieš Bostoną“, – drąsiai TNT laidoje pareiškė „Warriors“ puolėjas.

„Abi komandos yra kietos. Bostonas sukelia daug problemų varžovams, jų gynyba – neįtikėtina. Jeigu klausi, prieš ką norėtume žaisti, tai galiu atsakyti, prieš ką mes žaisime: Bostoną“, – paklaustas Shaquille'o O'Nealo, atsakė D.Greenas.

Jei taip ir atsitiks ir „Celtics“ laimės Rytų konferencijos finalą, tai būtų antras kartas, kai „Warriors“ finale žaistų prieš „Celtics“.

Tiesa, pirmąjį sykį „kariai“ dar buvo ne San Fransisko ar Oklando, o Filadelfijos komanda. 1964 metų finale „Philadelphia Warriors“ pralaimėjo finalo seriją Billo Russello vedamiems „keltams“ 1-4.

Prieš kitą Rytuose kovą dar tęsiančią komandą – „Heat“ – „kariai“ NBA finale nėra žaidę.

„Celtics“ pastarąjį sykį dėl titulo kovojo 2010-aisiais, kai dramatiškoje finalo serijoje 3-4 nusileido „Los Angeles Lakers“, o „Heat“ finale žaidė vos prieš dvejus metus, kai irgi pralaimėjo prieš „Lakers“, tik kiek kitokiu rezultatu – 2-4.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas
„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas

Pirmosios NBA finalo rungtynės bus žaidžiamos naktį iš birželio 2-osios į 3-ąją Lietuvos laiku.

Jos bet kuriuo atveju vyks San Fransiske. Nors „Warriors“ reguliariajame sezone Vakarų konferencijoje užėmė trečiąją vietą, o „Heat“ ir „Celtics“ Rytuose liko atitinkamai pirmi ir antri, „kariams“ namų aikštės pranašumą finale suteiks didesnis nei „Celtics“ pergalių skaičius (53 prieš 51) arba tarpusavio rungtynių pranašumas prieš „Heat“ (abi komandos laimėjo po 53 kartus, bet tarpusavio rungtynėse dvi pergales pasiekė „Warriors“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius