-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

NBA vadas neslepia – olimpinės žaidynės gali vykti be geriausių krepšininkų

Dar prieš kelis mėnesius vylęsis, kad 2020-2021 m. NBA sezoną pavyks pradėti gruodžio 1-ąją, dabar stipriausios pasaulio krepšinio lygos komisaras Adamas Silveris jau nebepuoselėja vilčių startuoti iki Naujųjų metų. Itin vėlyvas naujo sezono startas gali skaudžiai atsiliepti ir kitų metų vasarą vyksiančioms Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Dėl COVID-19 pandemijos užsitęsęs 2019-2020 m. sezonas pasibaigs tik spalio pradžioje, o poilsio akimirkų geriausiems lygos žaidėjams suteikti norintis A.Silveris nesitiki naujo sezono pradėti iki sausio.

Duodamas interviu CNN televizijai NBA komisaras atskleidė, kad gaudamas vis daugiau informacijos apie COVID-19 situaciją šalyje jis jau nebesitiki pradėti naują sezoną per Kalėdas, kaip vylėsi dar prieš savaitę.

Kuo vėliau prasidės naujas sezonas, tuo vėliau jis ir pasibaigs, o tai kelia didžiulę grėsmę liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis numatytoms olimpinėms žaidynėms.

Kadangi NBA neketina mažinti reguliariojo sezono rungtynių skaičiaus, sausį prasidėjęs sezonas užsitęstų mažiausiai iki birželio pabaigos, kai Kaune ir kituose trijuose miestuose jau startuos olimpiniai atrankos turnyrai.

Tos komandos, kurios sėkmingai pasirodys atkrintamosiose varžybose, NBA sezoną gali baigti net ir liepą arba rugpjūtį, tad geriausiems NBA krepšininkams kelias į olimpines žaidynes gali būti užkirstas.

To neslepia ir pats A.Silveris.

„Turime daug puikų amerikiečių krepšininkų ir turime įvertinti scenarijų, kai 15 geriausių NBA žaidėjų negali varžytis olimpinėse žaidynėse ir juos reikia pakeisti kitiems amerikiečiams, – sakė NBA vadovas. – Žinoma, yra ir daug NBA krepšininkų, kurie atstovauja kitų šalių rinktinėms. Stengsimės išspręsti šią situaciją.“

Jeigu NBA sezonas užsitęstų, Lietuvos rinktinė birželio 29-ąją startuosiančiame olimpiniame atrankos turnyre neturėtų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, bet pajėgių žaidėjų gali netekti ir kitos rinktinės.

Pavyzdžiui, Kaune taip pat rungtyniausianti Slovėnija prarastų ryškiausią savo žvaigždę Luką Dončičių.

„Tai labai unikalios ir neįprastos aplinkybės – tiek olimpiniam judėjimui, tiek mums. Turėsime rasti sprendimą, kuris tiktų abiem pusėms“, – sakė A.Silveris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius