-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 30

Nenuspėjamas NBA mainų laikotarpis: kuriam iš lietuvių teks keisti komandą?

NBA apžvalgininkai dar likus trims savaitėms iki mainų laikotarpio pabaigos nenutyla apie Mindaugo Kuzminsko komandos draugą Carmelo Anthony, kurį, ko gero, vėliausiai vasario pabaigoje išvysime jau su naujos NBA ekipos marškinėliais. Lietuvių pavardės nefigūruoja mainų apkalbose, tačiau Donato Motiejūno pavyzdys pernai paskutinę mainų termino dieną parodė, kad dėl savo ateities negali būti tikras niekas. Na, išskyrus šių metų situaciją. 24sek pasvėrė keturių lietuvių galimybes pakeisti komandą.
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas / Ray Vyšniausko nuotr.

Donatas Motiejūnas

„New Orleans Pelicans“ klubo nuotr./Donatas Motiejūnas
„New Orleans Pelicans“ klubo nuotr./Donatas Motiejūnas

Pernai „Houston Rockets“ paskutinę mainų termino dieną išsiuntė D.Motiejūną į „Detroit Pistons“ komandą. Pastarosios treneris Stanas Van Gundy jau spėjo išliaupsinti lietuvį ir išpasakojo, kaip puolėjas tiks jo žaidimo sistemai, kai iš Detroito medicinos punkto atskriejo žinia, kad D-Mo nepraėjo medicininės patikros.

Bet D.Motiejūnas šį sezoną gali ramiai planuotis sezono pabaigą Naujajame Orleane. Kadangi sutartį sudarė sausio 3-iąją, pagal NBA taisykles, galėtų dalyvauti mainuose tik prabėgus 3 mėnesiams nuo oficialaus jos įsigaliojimo. Trys mėnesiai bus gerokai vėliau nei vasario 23-oji – paskutinė mainų galimybės diena NBA.

Domantas Sabonis

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Galimybė, kad D.Sabonis atsisveikins su „Oklahoma City Thunder“ yra panaši galimybei penktadienį Lietuvoje sulaukti 20 laipsnių šilumos, t.y. egzistuoja tik teorinis šansas.

„Thunder“ tiki investicija į D.Sabonį, todėl ne veltui lietuvis visas 48 NBA reguliariojo sezono rungtynes pradėjo starto penkete, nors jau kurį laiką netilo kalbos, kad jo vietą geriau būtų užėmęs aktyvusis Enesas Kanteris ar kuris kitas eksperimento vertas aukštaūgis.

NBA komandos aukštai pašauktų naujokų pirmaisiais metais dažniausia nekeičia, nebent ant „Thunder“ generalinio direktoriaus Samo Presti stalo nugultų akinantis pasiūlymas, kurio Oklahoma negalėtų atsisakyti.

Mindaugas Kuzminskas

instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas
instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas

Nėra priežasties manyti, kad „New York Knicks“ galėtų būti nepatenkinti M.Kuzminsko debiutiniu sezonu Niujorke. Tačiau lietuvio situaciją intriguoja kalbos apie garsiojo komandos draugo mainus.

Beveik nebėra abejonių – Philas Jacksonas išmainys Carmelo Anthony, o ta komanda galbūt bus „Los Angeles Clippers“. Tačiau kalbama, kad mainuose gali dalyvauti ir trečia NBA ekipa. O kad sutaptų mainuose dalyvausiančių žaidėjų atlyginimų skirtumas ir sandoris neprasilenktų su NBA taisyklėmis, į mainus gali būti įtrauktas ir kuris nors kitas „Knicks“ žaidėjas.

Kas, jei kuris nors iš interesantų paprašys M.Kuzminsko, o C.Anthony trokštančiam atsikratyti Niujorkui tas pasiūlymas neatrodys labai skausmingas? M.Kuzminskas neturėtų palikti „Knicks“, nebent netyčia taps NBA finansinių skaičiukų auka.

Jonas Valančiūnas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Jeigu pavasarį planuojatės išvyką į Torontą dėl galimybės pamatyti „Toronto Raptors“ rungtynes su Jonu Valančiūnu, dar neskubėkite. „Dinozaurai“ pastaruoju metu gerokai užklimpo ir smuktelėjo į trečiąją Rytų konferencijos vietą. Dwane'as Casey rūbinėje svaidėsi žaibais dėl nepateisinamos gynybos. O gynyba visą lietuvio karjerą už Atlanto lydi kaip Achilo kulnas.

Viskas atrodo pakankamai elementaru. Torontas skundžiasi J.Valančiūno gynyba, o puolime lietuvio potencialas neišnaudojamas dėl DeMaro DeRozano ir Kyle'o Lowry kamuolio uždominavimo. „Raptors“ skyrybos su lietuviu atrodo kaip logiškas istorijos tęsinys, jei Torontas siekia nuversti „Cleveland Cavaliers“ Rytų konferencijos finale ir prasmukti į NBA superfinalą.

Bet „Raptors“ vadovas Masai'us Ujiri yra kantrus ir labai gudrus vyrukas. J.Valančiūną jis iškeis tik tuo atveju, jei savo komandai įžvelgs didžiulę naudą.

Artėjančios trys savaitės NBA komandų biuruose bus įdomios ne tik dėl „melodramos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius