TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 03

P.Gasolio pasiekimą pakartojęs D.Sabonis paliko „grizlius“ be žado: „Jis absoliutus žvėris“

Jonas Valančiūnas nežaidė praėjusios nakties rungtynėse, o jo atstovaujami „Memphis Grizzlies“ patyrė nesėkmę, bet uteniškis lūpų krašteliu turėjo išspausti šypseną stebėdamas, kaip aikštėje dominuoja jo partneris Lietuvos rinktinėje. Domantas Sabonis jauniesiems „grizliams“ perskaitė 32 taškų paskaitą ir pakartojo pasiekimą, kurį NBA lygoje iki šiol buvo pavykę pasiekti tik ispanų legendai Pau Gasoliui.
Domantas Sabonis surengė nuostabų pasirodymą, o po rungtynių labinosi su Jonu Valančiūnu
Domantas Sabonis surengė nuostabų pasirodymą, o po rungtynių labinosi su Jonu Valančiūnu / Scanpix nuotr. ir stopkadras

„Valančiūno netektis turėtų pasijausti rungtynėse prieš Indianą“, – lyg pirštu į akį prieš susitikimą dūrė „Daily Memphian“ žurnalistas Chrisas Herringtonas, vertindamas „Grizzlies“ šansus kovoje prieš „Pacers“ ir jų priekinę liniją.

Amerikietis buvo teisus. „Grizzlies“ turbūt pirmą kartą šį sezoną taip stipriai pasigedo J.Valančiūno.

Be savo baudos aikštelės milžino, Memfio krepšininkai atrodė bejėgiai prieš „Indiana Pacers“ priekinę liniją, o ypač karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojusį D.Sabonį.

24-erių lietuvis vien per pirmuosius du kėlinius į „grizlių“ krepšį sumetė net 24 taškus, beveik visus taškus versdamas iš po krepšio, o iš viso pelnė 32 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus per 35 minutes.

VIDEO: Domanto Sabonio žaidimo epizodai

Domas jau ne pirmą kartą šį sezoną pasižymėjo įspūdingu efektyvumu. Iš žaidimo jis pataikė net 13 metimų iš 15 (11/13 dvit., 2/2 trit.), o tai leido jam pakartoti P.Gasolio 2006-aisiais pasiektą rezultatą.

Iki šiol per NBA istoriją tik katalonas, tuo metu kaip tik žaidęs Memfyje, buvo per vienerias rungtynes pelnęs bent 32 taškus, atkovojęs bent 13 kamuolių, atlikęs bent 5 rezultatyvius perdavimus, perėmęs bent du kamuolius, o iš žaidimo atakavęs bent 85 proc. tikslumu, kaip tą praėjusią naktį padarė D.Sabonis.

Apmaudu lietuviui gali būti tik dėl to, kad nepasinaudojo šansu pagerinti karjeros rezultatyvumo rekordą. Ketvirtojo kėlinio viduryje jis stojo prie baudų metimų linijos jau turėdamas 31 tašką savo sąskaitoje, bet pataikė tik vieną metimą iš dviejų ir turėjo tenkintis pakartotu, o ne pagerintu rekordu.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tačiau po rungtynių asmeninė statistika Domui nerūpėjo. Svarbiausia jam buvo, kad komanda sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo sekmadienį, kai iššvaistę 20 taškų persvarą prieš „Philadelphia 76ers“ Indianos krepšininkai krito 110:119.

„Buvo svarbu laimėti, ypač po tokių paskutinių rungtynių. Jautėme, kad tiesiog atidavėme pergalę varžovams. Tad norėjome išeiti į aikštę ir gerai sužaisti visas 48 minutes“, – sakė „Pacers“ lyderis po savo komandos pergalės 134:116.

Didžiąją dalį žalos „grizliams“ D.Sabonis pridarė per antrąjį kėlinį, kai tapo visiškai nesustabdomu žvėrimi.

Net 15 taškų per ketvirtį surinkęs lietuvis padėjo „Pacers“ susikurti didesnę nei 20 taškų persvarą ir varė į neviltį svečius iš Memfio.

„Domantas Sabonis po krepšiu yra absoliutus žvėris. Tai, kokiu žaidėju jis tapo, yra įspūdinga“, – po rungtynių apžvelgdami lietuvio pasirodymą rašė „Grizzlies“ gyvenimą sekantys grizzlybearblues.com žurnalistai.

Tai, kokiu žaidėju jis tapo, yra įspūdinga.

Jei Memfis tokiu lietuvio augimu stebisi, Indianapolyje įspūdingi Domo pasirodymai nieko nebestebina.

Po mačo „Pacers“ treneris Nate'as Bjorkgrenas nesulaukė nė vieno klausimo apie nuostabų D.Sabonio žaidimą, o ir pats lietuvis po vienų geriausių karjeros rungtynių labiau žvalgėsi ne į ką tik pasibaigusį mačą, o į artėjančią naktį jo ir komandos laukiantį iššūkį – „Milwaukee Bucks“ su naudingiausiu praėjusių dviejų sezonų lygos žaidėju Gianniu Antetokounmpo priešakyje.

„Puiku, kad rungtyniausime prieš vieną geriausių Rytų konferencijos komandų. Turime išeiti į aikštę su didžiule energija. Gerai, kad šiandien kai kurie iš mūsų nenuvargo, gavo poilsio. Jie turi MVP, tačiau mūsų treneris paruoš prieš jį gynybinį planą, o mes turėsime jį išpildyti“, – sakė D.Sabonis, kurio komanda Rytų konferencijoje yra penkta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius