-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 13

„Pacers“ prezidentas viešai atsiprašė dėl pareiškimo, susijusio su Domantu Saboniu

„Indiana Pacers“ prezidentas Kevinas Pritchardas retai rašo socialinėje erdvėje, bet šįkart jis ryžosi „Twitter“ tinkle paaiškinti sirgalių kritiką užsitraukusį pareiškimą, kuris turėjo užgauti Domantą Sabonį.
Kevinas Pritchardas atsiprašė dėl pareiškimo, kuriuo tarsi teigė, kad nelaiko Domanto Sabonio tikra žvaigžde.
Kevinas Pritchardas atsiprašė dėl pareiškimo, kuriuo tarsi teigė, kad nelaiko Domanto Sabonio tikra žvaigžde. / „Scanpix“ nuotr.

Audra „Pacers“ stovykloje kilo po „The Athletic“ straipsnio praėjusią savaitę.

„Pacers“ prezidentas Kevinas Pritchardas diskutavo apie Indianapolio komandos silpnybes ir pareiškė, jog komanda vis dar bando „pasigaminti tikrą žvaigždę“.

Šis pareiškimas buvo vertinamas kaip viešas įžeidimas dabartinės komandos lyderiams, ypač Domantui Saboniui.

Juk Lietuvos krepšininkas dvejus metus buvo išrinktas į „NBA All-Star“ rungtynes, o jo rodikliai yra įspūdingi ir šį sezoną.

Dabar K.Pritchardas atsiprašė.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pritchardas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pritchardas

„Pirmiausia, aš tikiu, kad mūsų žaidėjai yra aukščiausios klasės. Nuoširdžiai tikiu, kad turime universalių „žvaigždžių“ mūsų komandoje, nors visi žinome, kad reikia dar daugiau. Mes siekiame, kad mūsų žaidėjai būtų dar geresni. Ypač pabrėžiu, kad tikiu, jog galime geriau pabaigti rungtynes, o jei taip įvyks, pagerės ir mūsų rezultatai, – rašė tviteryje Indianapolio klubo vadovas. – Tikriausiai galėjau panaudoti geresnį žodį nei „žvaigždės“. Kai interviu trunka valandas, visada yra tikimybė paslysti. Aš kalbuosi su mūsų žaidėjais kasdien ir jaučiuosi prastai, pavartojęs šį žodį. Siunčiu atsiprašymus. Niekas kitas taip netiki komanda.“

Straipsnis apie „Pacers“ sukėlė daug diskusijų, nes buvo rašoma, jog šiuo metu tik tryliktą vietą Rytų konferencijoje užimanti „Pacers“ komanda domisi mainų galimybe, o ant derybų scenos yra pasiryžusi išstatyti tris savo starto penketo žaidėjus: Domantą Sabonį, Carisą LeVertą ir Mylesą Turnerį.

K.Pritchardas kalbėjo apie tai, kad „Pacers“ sunku prisivilioti į komandą aukščiausio lygio žaidėjus dėl mažos rinkos Indianoje.

„Kažkaip mes turime pasigaminti tą tikrą žvaigždę, – sakė „Pacers“ prezidentas. – Mes jau turėjome Paulą (George'ą). Iš dalies tokiu buvo ir Victoras Oladipo, tad bandome vėl. Tačiau mes manome, kad pora dabartinių žaidėjų irgi galėtų tokiais tapti. Galbūt mes juos jau turime salėje. Bet didžiausias iššūkis, kad esant tokioje rinkos vietoje, – kaip gauti žvaigždę? Mums sunku ją gauti vasarą per laisvų žaidėjų rinką, tai iššūkis. Bet yra kitų kelių. Taigi aš manau, kad mums pavyks.“

„Pacers“ nepateko toliau nei pirmasis atkrintamųjų varžybų etapas nuo 2013–2014 metų, kai komandoje dar žaidė Paulas George'as, dabar atstovaujantis „Los Angeles Clippers“.

Su D.Saboniu Indianapolio komanda kelis kartus iškopė į atkrintamąsias varžybas, bet praėjusį sezoną nepavyko, o šis sezonas prasidėjo dar sunkiau.

Kita vertus, Domantas Sabonis įrodė, kad yra vienas geriausių aukštaūgių lygoje, – rašo „Indy Star“.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.

Savaitgalį pelnęs 24 taškus, atkovojęs 10 kamuolių ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus per laimėtas rungtynes prieš „Dallas Mavericks“, lietuvis buvo paklaustas apie K.Pritchardo pareiškimus dėl esą trūkstamos „tikros žvaigždės“.

„Aš nežinau, kaip atsakyti, – sakė D.Sabonis. – Jūs prigavote mane (su klausimu). Tikrai nežinau, ką atsakyti.

Kiekvienas šioje komandoje stengiasi būti geriausiu žaidėju, tobulėti vasarą, vesti komandą į pergales. Jaučiu, kad turime puikią vaikinų grupę, kuri dirba drauge, mums tereikia susiimti ir pasiekti pergalių.“

D.Sabonis šį sezoną renka po 18,2 taško, atkovoja po 11,9 kamuolio, atlieka po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tik praėjusio sezono finalų naudingiausias žaidėjas Giannis Antetokounmpo ir praėjusio reguliariojo čempionato naudingiausias žaidėjas Nikola Jokičius yra tie du krepšininkai NBA, kurie renka ne mažiau kaip po 18 taškų, 11 atkovotų kamuolių, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, pataikydami bent po 50 proc. metimų.

„Indy Star“ priminė, jog D.Sabonis tapo pirmuoju žaidėju po Shaquille'o O'Nealo 1993 metais, kuriam pavyko atkovoti net 25 kartus kamuolį per surinktą trigubą dublį, kai lietuvis pelnė 16 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 25 kamuolius per rungtynes Mineapolyje lapkritį.

Bet kuriuo atveju, jei Indianapolio komanda iš tiesų ryšis mainams, D.Sabonis tikrai neprapuls.

„The Athletic“ rašo, kad D.Sabonis veikiausiai sutrauks daug susidomėjimo, pastaraisiais metais juo stipriai domėjosi „Phoenix Suns“ ir „Sacramento Kings“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius