-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

Pagrindinį „Thunder“ trenerių prašymą išgirdęs Domantas Sabonis: „Bus dar daug nervų“

Kai Domantas Sabonis Barselonoje įskraidino antrą tritaškį iš dviejų, jo brolis Žygimantas Sabonis pirmosiose „Palau Sant Jordi“ eilėse atsisuko į tėtį Arvydą ir davė „penkis“. Žygimantas atrodė nustebęs, bet kartu ir nudžiugęs – dar nė neprasidėjus NBA sezonui jo brolis įrodinėja skeptikams, kad gali pataikyti iš toli. „Nuo pirmos dienos „Thunder“ komandoje dirbu ant visko, bet metimas yra pagrindinis dalykas, kurį jie nori, kad padaryčiau“, – 24sek po pergalės prieš „Barcelona“ 92:89 sakė D.Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Thunder“ vadovai turėtų būti patenkinti, o Domanto tikslumu suabejojusios NBA komandos naujokų biržoje – sunerimusios.

Trys tritaškiai iš keturių – tiek Domantas Sabonis pataikė per dvejas rungtynes su Madrido „Real“ ir „Barca“. Katalonų krepšį suvarpė abu tikslūs jo šūviai. Palyginimui, per dvejus metus NCAA D.Sabonis iš viso buvo pataikęs tik penkis tritaškius.

Bet juodas darbas atsiperka.

VIDEO: Pergalingas rungtynes Ispanijoje sužaidęs D.Sabonis: „Bus dar daug nervų“

Dar likus pustrečios valandos iki rungtynių pradžios Domantas pasirodo salėje ir pluša su „Thunder“ individualiu treneriu Marku Bryantu. Treniruotės prasideda nuo riešo pripratinimo iš artimesnių distancijų, bet didžiąją pratimų dalį užima tritaškiai.

Bet Domantas nemiega ant laurų.

Žaidžiau dar tik su Europos komandomis. Dar reikia sužaisti prieš NBA komandas. O po to – dar ir tikras rungtynes.

„Jei treneris duoda žaisti, gali mane leisti lemiamu metu, man tai tik padeda. Bet irgi... Žaidžiau dar tik su Europos komandomis. Dar reikia sužaisti prieš NBA komandas. O po to – dar ir tikras rungtynes. Bus daug nervų“, – pradėti oficialų NBA sezoną spalio 26-ąją nekantrauja lietuvis.

Tačiau debiutui sudėti užtikrinti pamatai. Billy Donovanas abejose rungtynėse leido D.Saboniui pradėti jas starto penkete. Treneris taip pat laikė 20-metį aikštėje lemiamomis dvikovų minutėmis.

„Noriu žaisti kuo daugiau. Jei treneris manimi pasitiki, man reikia toliau kuo daugiau dirbti, kad išnaudočiau tas minutes“, – tikino D.Sabonis.

Dėl Steveno Adamso traumos jam teko ir „pacentruoti“, bet, jo teigimu, ir treniruotėse, ir rungtynėse planas numatytas rungtyniauti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Jei jis ir toliau taip šaudys iš toli, „Thunder“ galės džiūgauti 11-uoju šaukimu ir mainais NBA naujokų biržoje sugavę puikų laimikį.

„Aišku, visada galiu žaisti geriau. Tik dar reikia stengtis priprasti prie NBA žaidimo“, – pasakojo D.Sabonis.

„Good game!“ – praeidamas pro šalį sušuko „Thunder“ vidurio puolėjas Enesas Kanteris.

Turkas tiesiog pokštavo, bet savo žaidimu Domantas tikrai nusipelno komplimentų. Ispaniją jis paliks su 30 minučių, 7,5 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkiu ir geru pasitikėjimo savimi užtaisu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius