Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 12 10

Pirmąją istorijoje NBA taurę iškovojo „Lakers“, L.Jamesas – MVP

„Los Angeles Lakers“ rikiuojasi lygiai su „Boston Celtics“ daugiausiai NBA čempionų titulų laimėjusių komandų viršūnėje per lygos istoriją. Dabar „Lakers“ turi pranašumą – ji vienintelė, laimėjusi NBA taurę.
LeBronas Jamesas ir „Los Angeles Lakers“ laimėjo pirmąjį NBA taurės turnyrą.
LeBronas Jamesas ir „Los Angeles Lakers“ laimėjo pirmąjį NBA taurės turnyrą. / „Scanpix“ nuotr.

Dominuojantis Anthony Daviso pasirodymas finale ir LeBrono Jameso lyderystė viso turnyro metu padėjo „Los Angeles Lakers“ papuošti trofėjų kolekciją nauju prizu.

Los Andželo klubas laimėjo pirmą kartą rengtą NBA sezono vidurio turnyrą, dar vadinamą NBA taurės varžybomis, kai finale Las Vegase šeštadienį 123:109 įveikė „Indiana Pacers“.

„Lakers“ vidurio puolėjas Anthony Davisas finale pelnė net 41 tašką, atkovojo net 20 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 blokus.

LeBronas Jamesas pridėjo 24 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvius perdavimus – šis 38 metų krepšininkas išrinktas turnyro naudingiausiu žaidėju.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas su „Los Angeles Lakers“ laimėjo pirmąjį NBA taurės turnyrą.
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas su „Los Angeles Lakers“ laimėjo pirmąjį NBA taurės turnyrą.

Abi finalo komandos pasitiko mačą dėl titulo prieš tai laimėjusios po 6 iš 6 įskaitinių rungtynių taurės turnyre. Kaip žinia, iki finalo visi mačai skaičiavosi ir į NBA reguliariojo sezono įskaitą, tik finalas – ne.

„Lakers“ link finalo ėjo remdamasi ūgiu ir jėga, kuria pulsavo A.Davisas ir L.Jamesas. Jų vedamas Los Andželo klubas turnyre daužė varžovus daugiau nei po 20 taškų skirtumu, o pusfinalyje tą patį padarė ir su Jono Valančiūno atstovaujama „New Orleans Pelicans“.

„Pacers“ neatrodo taip galingai, bet eliminavo visas keturias praėjusio sezono Rytų konferencijos pusfinalio komandas: „Cleveland Cavaliers“, „Philadelphia 76ers“, „Celtics“ ir „Milwaukee Bucks“.

Finale abi ekipos grindė savo žaidimą savaip.

Viena prasčiausių NBA tritaškių metikių „Lakers“ ir finale strigo – pirmą tritaškį Taureanas Prince'as pataikė tik trečiajame kėlinyje, užtat Los Andželo priekinė linija dominavo prie krepšio. Iš baudos aikštelės „Lakers“ nurungė taškais varžovus 86:44.

„Lakers“ pristabdė ir varžovų lyderį. Tyrese'as Haliburtonas puikiai žaidė per visą turnyrą, o finale pelnė 20 taškų ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, bet tai buvo mažiau nei gynėjas davė Indianapolio ekipai kelyje link finalo.

Nors „Pacers“ lenkė varžovus pagal tritaškiais pelnytus taškus 30:6 ir prilygo baudomis, kur įprastai dominuoja „Lakers“, Indianos valstijos ekipa prametė pernelyg daug patogių metimų, kad pakeistų finalo tėkmę.

Šis mačas vyko Las Vegase. Tai turėjo būti tarsi neutrali aikštė, bet publika šeštadienį akivaizdžiai labiau palaikė „Lakers“, nes JAV pramogų sostinė yra tik per keturias valandas kelio nuo Los Andželo.

„Net negalvojau apie MVP prizą, svarbiausia buvo mums susiburti išvien ir laimėti šį dalyką, – per NBA taurės apdovanojimų ceremoniją ESPN sakė L.Jamesas. – Tai inauguracinis turnyras. Paskui rekordai keisis, bet vienas dalykas niekada nesikeis – mes būsime pirmieji, tai padarę.

Esame pirmieji šių varžybų čempionai ir niekas to nepakeis. Tai puiku dėl klubo istorijos ir tiesiog geras jausmas laimėti su smagiais, susitelkusiais, kovingais vyrais.“

„Lakers“: Anthony Davisas 41 (16/24 dvit., 9/13 baud., 20 atk. kam.), Austinas Reavesas 28 (9/12 dvit.), LeBronas Jamesas 24 (11 atk. kam.), D'Angelo Russellas 13;

„Pacers“: Tyrese Haliburtonas (11 rez. perd.) ir Bennedictas Mathurinas po 20, Aaronas Nesmithas 15, Obi Toppinas 13, Mylesas Turneris ir Isaiah Jacksonas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius