2016 08 22

Po triumfo – jausmingas Mike'o Krzyzewskio ir Carmelo Anthony atsisveikinimas su JAV rinktine

76 pergalės iš eilės – tokia pergalių serija pažymėtas Mike'o Krzyzewskio pasitraukimas iš JAV rinktinės trenerio posto. Nuo 2006-ųjų amerikiečius treniravęs NCAA specialistas subūrė NBA žvaigždyną trečiam olimpiniam auksui iš eilės. Rio lengvai pasivaikščiojo net ir trečia pagal pajėgumą JAV rinktinė, o „Coach K“ išeina aukštai pakelta galva – JAV krepšinio viešpatavimas sugrąžintas ir įtvirtintas.
Carmelo Anthony
Carmelo Anthony / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ši komanda žaidė vis geriau. Galbūt tai neatsispindėjo rezultatuose, bet mes mokėmės ir vis tobulėjome“, – savo auklėtiniais didžiavosi M.Krzyzewskis.

Labiausiai jis didžiavosi trečią kartą olimpiniu čempionu tapusiu Carmelo Anthony. Nors NBA šis puolėjas garsėjo kaip savanaudis, „Coach K“ žodžiais, jis davė toną visai JAV krepšinio programai nuo pastarojo pralaimėjimo 2006-ųjų pasaulio čempionato pusfinalyje su Graikija.

„Carmelo buvo čia nuo pat pradžių. Prisimenu spaudos konferenciją 2006-ųjų pasaulio čempionate Japonijoje, kai pralaimėjome. Jis tada davė toną mūsų programai pasakydamas, kad tai kolektyvinė atsakomybė. Jis neieškojo pasiteisinimų. Ir mes pradėjome nuo to statytis. Tą vadinu charakteriu.

Kartais pralaimėjimai atveria stiprius charakterius. Toks buvo Carmelo. LeBronas Jamesas, Kobe Bryantas ir daug kitų vyrų prisidėjo prie rinktinės su puikiu charakteriu. Ir dabar turime puikią kultūrą“, – emocingai kalbėjo M.Kryzewskis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

Pačiam Carmelo Anthony darbas su M.Krzyzewskiu buvo ypatingas. Krepšininkas taip pat patvirtino, kad tai paskutinė jo vasara nacionalinėje komandoje, kurioje žaidė nuo 2004-ųjų Atėnų olimpinių žaidynių.

„Jau pasakiau, kad viskas! – juokėsi 32-ejų NBA žvaigždės. – Man trūks JAV rinktinės, bet manau, kad komandai jau atidaviau labai daug. Laikas užleisti vietą jauniems vyrukams.

Tai buvo nuostabi kelionė. Pamačiau ir pralaimėjusiųjų, ir laimėjusiųjų pusę. Į nieką neiškeisčiau tokios patirties.

O treneris Krzyzewskis pats labai pasiaukojo dėl šios programos. Noriu jam už tai padėkoti“.

Per spaudos konferenciją netrūko juokingų akimirkų. Kevinas Durantas griežė per dantį Carmelo Anthony. Šis bandydavo atsakyti atgal. Šmaikščiomis istorijomis dalijosi ir Mike'as Krzyzewski.

Juokas ir pergalės lydėjo M.Krzyzewskio karjerą JAV rinktinėje.

„Aš priblokštas. Buvimas su šiais vyrukais padarė mane geresniu treneriu. Ypač ši vasara“, – teigė „Coach K“.

Niekada NBA komandos netreniravęs 69-erių amerikietis JAV rinktinę palieka ramia sąžine – vairą iš jo perima „San Antonio Spurs“ treneris Greggas Popovichius.

„JAV turės geriausią įmanomą trenerį. Tai irgi daug ką pasako apie JAV krepšinio programą“, – šypsojosi M.Krzyzewskis.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius