Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 09

Potencialiam pirmajam kitų metų šaukimui – diskvalifikacija iš NCAA

Memfio universiteto „Tigers“ komandą atstovaujančio pirmamečio aukštaūgio Jameso Wisemano šansai 2020 metų NBA naujokų biržoje būti pašauktam pirmuoju numeriu šiuo metu vertinami geriausiai, tačiau visos prognozės gali labai greitai nugrimzti į dugną.
Jamesas Wisemanas
Jamesas Wisemanas / yahoo.sports.com nuotr.

Nacionalinė JAV studentų lyga (NCAA) pranešė, kad 216 cm ūgio vidurio puolėją diskvalifikuoja – krepšininkas negalės žaisti visą ateinantį sezoną.

To priežastis – buvęs NBA krepšininkas Penny Hardaway, kuris dar nebūdamas „Tigers“ komandos treneriu J.Wisemano šeimai įteikė 11 500 JAV dolerių, kad ji galėtų padengti persikraustymo į Memfį išlaidas. Pats žaidėjas apie šį sandorį informuotas nebuvo.

Visgi pasak J.Wisemano advokatės, NCAA į šį sandorį pažiūrėjo iš kitos pusės – kaip skatinamąją priemonę prisivilioti krepšininką į Memfio universitetą. NCAA taisyklės tokias finansines injekcijas griežtai draudžia.

VIDEO: Future Top 2 Pick James Wiseman | 28 Pts, 11 Rebs, 3 Blks in his NCAA Debut!

„Universitetas šiuo klausimu dirba su NCAA ir yra tikimasi, kad greitu metu pavyks pakeisti teismo sprendimą“, – teigiama pranešime.

Nepaisant diskvalifikacijos, J.Wisemanas dar galėjo žaisti vakar įvykusiose rungtynėse prieš Čikagos universitetą. Jo vedama komanda laimėjo net 92:46, o aukštaūgis pasižymėjo 17 pelnytų taškų ir 9 atkovotais kamuoliais.

„Vien tik šypsenos. Dievas man padės!“, – savo instagrame rašė jaunuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius