Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 26

Prieš gyvybiškai svarbų mūšį Torontas žvalgosi į Joną Valančiūną

Jonas Valančiūnas nuėjo ilgą kelią nuo sezono pradžios. Gynyboje ir puolime jis padarė tokią pažangą, kokios meldžia kiekvienos NBA komandos treneris prieš eidamas miegoti. Ir Torontas dar niekada į lietuvį nedėjo tiek daug vilčių, kiek prieš penktąsias NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynes su „Indiana Pacers“, rašo „Toronto Sun“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ | 1 val. LT laiku | Serija 2-2

Serijos rezultatas – 2-2. Jei „Raptors“ pralaimės namuose, jau kitose rungtynėse Indianoje gali netikėtai greitai užbaigti daug žadėjusį sezoną.

J.Valančiūnas buvo neabejotinai geriausias „Raptors“ žaidėjas šioje serijoje, rašo „Toronto Sun“.

Tačiau „Pacers“ ketvirtajame mače supančiojo vidurio puolėją (16 tšk., 6 atk. kam.), bet krepšininkas privalo ištrūkti iš varžovų gniaužtų.

„Super svarbu, – paklaustas apie J.Valančiūno gero žaidimo reikšmę penktajame mače, nė nedvejodamas sakė savo žaidimo nerandantis „Raptors“ puolimo lyderis Kyle'as Lowry.

– Indiana dabar puikiai tvarkosi su juo gynyboje, riboja žaidimą du prieš du žaisdami aukščiau, riboja įkirtimą po krepšiu. Jie stengiasi išvengti žvėriško JV žaidimo puolime, kokį jis demonstravo serijos pradžioje. O kovoje dėl atšokusių kamuolių jie prie Jono siunčia antrą, trečią žaidėją, kad šie kūnu blokuotų jį nuo krepšio“.

Kaip įveikti net tokias „Pacers“ užtvaras, J.Valančiūnas mokėsi su 3-4 „Raptors“ personalo nariais ir asmeniniu treneriu Jacku Sikma.

Toronto ekipos treneris Dwane'as Casey suvokia, kad norint nugalėti „Pacers“, jam reikės tokio J.Valančiūno, kokį matėme pirmuosiuose mūšiuose.

„Jonas negali leisti Ianui Mahinmi jo išstumti iš geros pozicijos. Dėl to Jonas nukentėjo ketvirtajame mače. Jei teisėjai leidžia stumdytis, Jonas turi padaryti viską, kad iškovotų tą vietą. Tikiu, kad jis tai darys geriau nei šeštadienį Indianoje“, – sakė D.Casey.​

Serijoje su „Pacers“ J.Valančiūnas gauna pasireikšti vid. po 27 minutes, renka po 15 taškų, sugriebia 13,5 atšokusio kamuolio ir blokuoja 1,3 metimo.

Penktajame mūšyje Toronte J.Valančiūnas negali nuleisti aukštai iškeltos žaidimo kartelės.

VIDEO: J.Valančiūno inicijuotas susistumdymas Indianoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius