Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 25

Prieš rekordinį vakarą nemiegojęs J.Valančiūnas: „Kovosime iki paskutinės sekundės“

Jonas Valančiūnas per dvi paras sužaidė ir blogiausias, ir geriausias savo rungtynes šio sezono atkrintamosiose varžybose. Po pergalingai pasibaigusių ketvirtųjų Vakarų konferencijos pirmojo etapo serijos rungtynių lietuvis atskleidė jautriai sureagavęs į prastoką savo pasirodymą trečiajame mače.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tik 6 taškus penktadienį surinkęs ir priešnuodžių 28 taškus pelniusiam Deandre Aytonui neradęs J.Valančiūnas grįžo su trenksmu.

Lietuvis jau per pirmąjį ketvirtųjų rungtynių kėlinį pelnė 9 taškus, lemiamu metu ketvirtajame surinko 11 ir pagerinęs karjeros rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose varžybose nuvedė „New Orleans Pelicans“ į pergalę.

26 taškai, 15 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvūs perdavimai – tokiais skaičiais savo statistinę eilutę išmargino Jonas, kurio „pelikanai“ pranoko „Phoenix Suns“ 118:103.

„Kiekvienas rungtynes priimu asmeniškai, – po pergalės TNT televizijos eteryje kalbėjo lietuvis. – Praėjusios rungtynės man nebuvo pačios geriausios, po jų nemiegojau, galvojau apie tai. Turėjau būti geresnis ir tą padariau.“

„Pelikanai“ reguliariajame sezone iškovojo vos 36 pergales ir tam, kad patektų į atkrintamąsias, turėjo peršokti du įkrintamųjų barjerus, kai tuo tarpu „Suns“ buvo geriausia reguliariojo sezono komanda su net 64 laimėjimais.

Bet J.Valančiūnas ir kompanija kol kas kaunasi su „saulėmis“ lyg lygūs su lygiais ir po ketverių rungtynių turi lygų serijos rezultatą – 2-2.

VIDEO: Jono Valančiūno žaidimo epizodai prieš „Suns“

„Esame paprasti ir norime laimėti. Dėl to kovosime iki paskutinės sekundės – tai mūsų identitetas ir kito kelio mes nematome“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

Be JV, svarbia pergalės priežastimi tapo ir įspūdingai rungtyniavę „Pelicans“ naujokai.

Puolėjas Herbas Jonesas sumetė 13 taškų ir blokavęs tris varžovų mestus tritaškius tapo pirmuoju tą šį sezoną padariusiu NBA žaidėju.

Jose Alvarado, jau pagarsėjęs savo perimtais kamuoliais ir įkyriu žaidimu, šį kartą iš kantrybės vedė net ir patį Chrisą Paulą, kurį apvogė aikštės viduryje ir su komandos draugais paliko vos su 4 taškais per visas rungtynes.

Be to, jaunieji „pelikanai“ nesiskaitė su Ch.Paulu ir kitais varžovais net ir žaidimui nevykstant – pirmoje mačo dalyje jie apsižodžiavo su gerokai labiau patyrusiais oponentais, o ketvirtajame kėlinyje H.Jonesas atsisakė Ch.Paulo pagalbos atsikeliant nuo aikštės po pastarojo pražangos.

„Jie žaidžia su didele energija, dideliu pasitikėjimu. Jie nori laimėti – tai geriausia mūsų komandos savybė. Noras laimėti mus veda į priekį“, – apie komandos draugus atsiliepė J.Valančiūnas.

Net ir jam, mačiusiam daug įspūdingų atmosferų Europos krepšinyje, paliko įspūdį tai, kaip savo žaidėjus palaikė „Pelicans“ aistruoliai, kelis sykius kone sprogę nuo emocijų.

„Buvo labai labai garsu. Dėkoju sirgaliams už tai, kad jie ateina ir mus palaiko. Tai mums, jaunai komandai, auginančiai savo identitetą, reiškia labai daug“, – dėkingas buvo J.Valančiūnas.

VIDEO: Jono Valančiūno komentarai po rungtynių

Penktosios serijos rungtynės Finikse bus žaidžiamos trečiadienio ankstyvą rytą 5 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius