-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 24

Principinėje dvikovoje – gąsdinantis Donato Motiejūno smūgis į krepšio konstrukciją

„Houston Rockets“ krepšininkai išbarstė milžinišką persvarą ir pralaimėjo principinę dvikovą NBA Vakarų konferencijoje, o Donatas Motiejūnas baigė rungtynes po skausmingo smūgio į krepšio konstrukciją. Juodas vakaras Hjustonui – „Utah Jazz“ išsivežė pergalę 89:87 (21:25, 13:24, 26:17, 29:21).
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Stopkadras
NBA | „Houston Rockets“(35-37) – „Utah Jazz“(35-36) 87:89 | Motiejūnas 9

Po dviejų D.Motiejūno tritaškių antrojo kėlinio viduryje „Rockets“ dar pirmavo 44:27. Tačiau Hjustono krepšininkai vėliau išbarstė 18 taškų persvarą ir paskutinę sekundę Derrickas Favorsas dėjimu į krepšį išplėšė „Jazz“ pergalę 89:87.

Lietuvis lemiamas akimirkas stebėjo nuo atsarginių suolo. Trečiojo kėlinio pabaigoje greitoje atakoje stabdydamas „Jazz“ puolimo lyderį Gordoną Haywardą puolėjas nesėkmingai nusileido ant žemės ir tėškėsi į krepšio konstrukciją.

Skausmo perkreiptu veidu D.Motiejūnas dar keletą akimirkų pagulėjo ant žemės, bet netrukus atsistojo ir grįžo ant atsarginių suolo. Iškart po smūgio D.Motiejūną ant suolo apžiūrėjo gydytojai. Lietuvis buvo susiėmęs už apatinės nugaros dalies. Dėl nugaros problemų D-Mo nežaidė 8,5 mėnesio ir dviem mėnesiams vėl buvo iškritęs iš rikiuotės po Naujųjų.

Krepšininkas trumpam buvo išėjęs į rūbinę, bet netrukus grįžo ant suolo, nors aikštėje daugiau ir nepasirodė.

Tačiau nepanašu, kad trauma buvo rimta. „Rockets“ atstovai patikino, kad lietuviui viskas gerai. D.Motiejūnas po rungtynių graužėsi ne dėl nugaros, bet pralaimėjimo.

VIDEO: D.Motiejūnas šiurpiai tėškėsi į krepšio konstrukciją ir nebaigė svarbių rungtynių

Tai buvo principinė dvikova stumdantis dėl vietos atkrintamosiose varžybose. „Jazz“ šia pergale pralenkė „Rockets“ turnyro lentelėje ir nustūmė Hjustoną į devintąją vietą – už atkrintamųjų varžybų borto.

„Situacija sunki – pralaimėjome trejas rungtynes iš eilės. Turime laimėti. Galiu patikinti, kad kausimės iki galo“, – po dvikovos sakė D.Motiejūnas. 

Padėtis Vakarų konferencijoje, „Rockets“ likus žaisti 10 mačų
Vieta Komanda Pergalės-pralaimėjimai
5. „Memphis Grizzlies“ 41-31
6. „Portland Trail Blazers“ 37-35
7. „Dallas Mavericks“ 35-36
8. „Utah Jazz“ 35-36
9. „Houston Rockets“ 35-37
10. „Denver Nuggets“ 30-42

D.Motiejūnas iki dvikovos su „Jazz“ ketverias rungtynes iš penkerių baigė savo sąskaitoje turėdamas dviženklį taškų skaičių. Šį kartą pratęsti šiai serijai trūko taškelio.

Starto penkete mačą pradėjęs lietuvis per 18 minučių įmetė 9 taškus (1/5 dvit., 2/5 trit., 1/4 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

„Sezonas dar nebaigtas. Mes vis dar turime visus šansus patekti į atkrintamąsias varžybas. Bet turime pasirūpinti savo reikalais. Nebegali būti jokių pasiteisinimų“, – sakė „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas.

„Jazz“ Hjustone laimėjo pirmą kartą nuo 2012-ųjų balandžio 11-osios.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 26 (10 atk. kam., 8 rez. perd.), Trevoras Ariza 12, Clintas Capela, Michaelas Beasley ir Corey Breweris po 10.

„Jazz“: Gordonas Haywardas 22, Derrickas Favorsas 17 (15 atk. kam.), Shelvinas Mackas 16, Trevoras Bookeris 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius