Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

„Rockets“ reakcija į Donato Motiejūno akibrokštą: „Jis puikus krepšininkas“

Donato Motiejūno karjeros vingiai greitai bus verti Holivudo kūrėjų dėmesio. Lietuvos krepšininkas neatvyko į „Houston Rockets“ medicininę patikrą ir taip sukėlė didelį šurmulį. Tačiau klubas neskuba svaidytis žaibais ir lauks lietuvio dar dvi dienas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / NBA.com nuotr.

Lietuvio agentas B.J.Armstrongas paskelbė, kad jo klientas Hjustone nepasirodys: „Mes turime savo teises. Mes nepasirodysime. Pažiūrėsime, kas bus. Pažiūrėsime, ką „Rockets“ darys.“

Tuo tarpu Hjustono klubas neskuba daryti drastiškų sprendimų. ESPN apžvalgininkas Calvinas Watkinsas skelbia, kad „Rockets“ dar dvi dienas lauks lietuvio pasirodant apžiūroje.

Klubas turi galimybę tiesiog atšaukti medicininę apžiūrą, tačiau to nedarys.

Po dviejų dienų klubas galės pasiųsti D.Motiejūną atgal į apriboto laisvojo agento vaidmenį. Tik šiuo atveju D.Motiejūnas negalės metus pasirašyti sutarties su „Nets“.

Yra ir kita galimybė – D.Motiejūnui nepraėjus medicininės patikros Hjustone, jis automatiškai persikeltų į Brukliną.

Kai jis atvyks į aikštę, mes jį pasitiksime išskėstomis rankomis.

Nepaisant dramatiško D.Motiejūno sprendimo, „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni ir Jamesas Hardenas lietuvio nekritikavo.

„Tai verslo dalis. Jis turi būti patenkintas. Šiuo metu jie sprendžia iškilusias problemas. Tačiau, kai jis atvyks į aikštę, mes jį pasitiksime išskėstomis rankomis. Jis yra puikus krepšininkas. Mes norėtume jį turėti, bet jeigu ne, tai mes judėsime pirmyn“, – kalbėjo komandos treneris.

J.Hardenas teigė, kad komanda laukia lietuvio: „Norime, kad jis prisijungtų. Jis yra svarbi mūsų komandos dalis. Mes jį mylime ir laukiame, kol viskas išsispręs.“

Painus kontraktas

Pirmadienį „Houston Rockets“ pasinaudojo privilegija ir permušė Bruklino komandos pasiūlymą. „Rockets“ įsipareigojo tam pačiam ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių vertės kontraktui.

Naujoji sutartis labai nesuvaržė Hjustono ekipos finansų ir turi užtektinai saugiklių dėl 26 metų puolėjo sveikatos.

Du pirmieji šio sandorio metai bus garantuoti, nes D.Motiejūnas anksčiau jau atmetė „Rockets“ pasiūlymą, kurio vertė siekė apie 7-8 milijonus per metus, bet po kiekvieno sezono Hjustono ekipa tada būtų pasilikusi teisę spręsti lietuvio ateitį komandoje.

Dabar tokią galimybę „Rockets“ pasilieka po dviejų sezonų. Tiesa, sutartyje numatyta daug saugiklių dėl D.Motiejūno nugaros, kuri kėlė daugiausiai problemų lietuviui siekiant pasirašyti naują kontraktą.

Pavyzdžiui, iki sausio 10-osios klubas įsipareigoja sumokėti D-Mo 5 milijonus JAV dolerių ir jei viskas bus gerai, D.Motiejūnas likusią sezono dalį gaus dar 3,5 milijono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius