Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 04

S.Curry karjeros pasirodymas sudrebino NBA pasaulį: „Nustokite jį erzinti“

Kritikos strėlių sezono starte sulaukęs Stephenas Curry surengė stulbinantį pasirodymą, kuris ilgam nuguls į NBA rekordų knygas. „Golden State Warriors“ lyderis užfiksavo rezultatyviausią karjeros spektaklį, po kurio – liežuvautojai užtilo, o NBA pasaulis negailėjo liaupsių.
Stephenas Curry ir Draymondas Greenas
Stephenas Curry ir Draymondas Greenas / „Scanpix“ nuotr.

32-ejų gynėjui Stephenui Curry sezono startas buvo sunkus: vos 4 pataikyti tritaškiai iš 20 bandymų, o „Golden State Warriors“ patyrė du pralaimėjimus bendru net 65 taškų skirtumu.

Klay Thompsono ir Draymondo Greeno pašonėje neturėjusiam snaiperiui teko vienam sugerti aplinkos kritiką, tačiau jis greitai parodė tikrąsias savo spalvas.

Pergalingoje sekmadienio dvikovoje su „Portland Trail Blazers“ krepšininkais geriausiu visų laikų metiku tituluojamas žaidėjas surinko 62 taškus (10/15 dvit., 8/16 trit., 18/19 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei 5 kartus suklydo.

„Kaip sakė Michaelas Jordanas, aš tas kalbas priėmiau asmeniškai“, – po rekordinio susitikimo šyptelėjęs sakė S.Curry.

Fenomenalus S.Curry pasirodymas po pirmųjų šešerių sezono rungtynių kilstelėjo jo šio sezono rezultatyvumo vidurkį iki 32,3 taško per mačą.

VIDEO: CAREER-HIGH 62 PTS For Stephen Curry‼

Visų laikų NBA rekordas priklauso legendiniam Wiltui Chamberlainui, kuris 1962-aisiais pelnė 100 taškų.

Tarp šiuo metu žaidžiančių krepšininkų daugiausiai taškų per vienerias rungtynes surinkusi yra „Phoenix Suns“ žvaigždutė Devinas Bookeris, prieš beveik ketverius metus Bostoną užliejęs 70 taškų. Tiesa, tuomet jo atstovaujama komanda patyrė nesėkmę.

Be D.Bookerio ir S.Curry, 60 taškų ribą tarp karjeras nebaigusių krepšininkų yra peržengę Carmelo Anthony, LeBronas Jamesas, Jamesas Hardenas, Damianas Lillardas, Klay Thompsonas ir Kemba Walkeris.

„Stulbinamas pasirodymas! Sveikas prisijungęs į 60 taškų klubą, didysis broli“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė dar vieną sezoną dėl traumos praleisiantis Klay Thompsonas.

Verta paminėti, jog Stephas Curry tapo antru vyriausiu krepšininku lygos istorijoje (kovo mėnesį jam sueis 33-eji), kuriam pavyko peržengti 60 taškų ribą.

Kas vyriausias? Atsisveikinimo rungtynėse 60 taškų simfoniją sugrojęs Kobe Bryantas. Tragiškos lemties krepšininkui tuo metu buvo 37 metai ir 234 dienos.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry (kairėje)
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry (kairėje)

Triskart NBA čempiono bei dukart naudingiausio lygos krepšininko benefisą įvertino ir kiti žaidėjai lygoje, tarp kurių – esami ir buvę S.Curry komandos draugai.

„Atrodė, kad jis į aikštelę žengė su papildoma misija. Kevonui Looney sakiau statyti užtvaras, nes Stephas šį vakarą nežada dalintis kamuoliu“, – po mačo kalbėjo Draymondas Greenas, kuriam tai buvo antroji dvikova šį sezoną.

„62! Nustokite erzinti mano bičiulį“, – rašė Andre Iguodala, šį sezoną žaidžiantis „Miami Heat“ klube.

„Stephas Curry tiesiog yra kitoks. Sveikinimai, gangsteri“, – rašė komandos draugas Ericas Paschallis.

„Jūs visi apie Stephą kalbėjote visiškus absurdus“, – į pasirodymą reagavo Donovanas Mitchellas.

„Stephas jus išgirdo“, – kritikams rėžė ir Jamalas Crawfordas.

„Tai neįtikėtina, Stephai“, – rašė traumą šiuo metu besigydantis Jono Valančiūno komandos draugas Ja Morantas.

Po įspūdingo S.Curry pasirodymo reakcijomis socialiniuose tinkluose dalijosi ir Dwyane'as Wade'as, Kevinas Love'as, Pau Gasolis ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius