TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sakramentui nirštant, apie nepatekimą į „All-Star“ pasisakė ir pats D.Sabonis

„Sacramento Kings“ klube vis dar skamba „neteisingo sprendimo“ atgarsiai, o į jį sureagavo ir patys nuo jo nukentėję komandos lyderiai.

Ketvirtadienio naktį paskelbus šių metų NBA „All-Star“ rungtynių dalyvius, tarp jų neatsirado vietos nė vienam „Kings“ krepšininkui.

Penktąją vietą Vakarų konferencijoje užimanti „karalių“ komanda yra vienintelė neturinti nė vieno „All-Star“ dalyvio tiek Vakarų, tiek Rytų pirmuosiuose šešetuose.

Arčiausiai šio pripažinimo, kuris būtų buvęs jau ketvirtas jo karjeroje, buvo D.Sabonis, žaidžiantis geriausią sezoną – lietuvis renka po 20 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus.

NBA pasaulio žmonės kalba, kad žaisti žvaigždžių rungtynėse nusipelnė ir jo komandos draugas De'Aaronas Foxas, fiksuojantis 27,1 taško ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Toks sprendimas, kurį lėmė Vakarų konferencijos komandų vyr. trenerių balsas, papiktino NBA apžvalgininkus, o savo griežtą nuomonę apie tai išsakė ir „Kings“ atstovai.

„Visi žino, kad jie nusipelnė patekti į tas rungtynes. Jie fiksuoja istorinius skaičius, su kuriais anksčiau bet kas būdavo išrenkamas. Tai, kad jie nebuvo pasirinkti, mano nuomone yra neteisinga“, – po „Kings“ pergalės prieš „Indiana Pacers“ klubą kalbėjo komandos vyr. treneris Mike'as Brownas.

„Scanpix“/AP nuotr./„Sacramento Kings“ treneris Mike'as Brownas
„Scanpix“/AP nuotr./„Sacramento Kings“ treneris Mike'as Brownas

„Tai turėtų stebinti visus, – pridūrė antrą sezoną D.Sabonį treniruojantis specialistas. – Juk kalbame apie žaidėjus, fiksuojančius istorinius skaičius. Ir ne tik tai – juk esame vienintelė pirmajame šešete abejose konferencijose esanti komanda, neturinti nė vieno „All-Star“ rungtynių dalyvio. O aš nesu toks geras treneris ir nežinau magiškų triukų, kad iškelčiau šią komandą. Turiu nuostabius žaidėjus, kurie tai padaro. Tad tai tikrai mane glumina.“

M.Brownas paminėjo ir praėjusią naktį D.Sabonio užfiksuotą rekordą – jis jau 30-ą kartą iš eilės surinko dvigubą dublį, pagerindamas „Kings“ vieno sezono rekordą.

„Vienas iš mūsų neišrinktų žaidėjų yra keturioliktas NBA istorijoje, užfiksavęs 30 iš eilės trigubų dublių. 14 žaidėjų NBA istorijoje. Ne šiame sezone, o NBA istorijoje. Tik noriu, kad suprastumėte“, – pabrėžtinai kalbėjo M.Brownas.

Dar skaudesnis toks sprendimas gali būti dėl to, jog „All-Star“ rungtynės vyks Indianapolyje. Ten D.Sabonis žaidė beveik penkerius metus atstovaudamas „Pacers“. Tiesa, šia tema klausimą gavęs M.Brownas to neakcentavo.

„Negalvojau apie tai. Manau, kad tai siaubingas sprendimas nepaisant to, kur vyks tos rungtynės. Jos galėtų būti rengiamos Antarktidoje ir tai vis tiek būtų blogas sprendimas“, – tikino amerikietis.

D.Sabonį ir D.Foxą po eilinės, jau 28-osios, pergalės šiame sezone užstojo ir jų komandos draugas Malikas Monkas.

„Manęs tai nenustebino, nes daugybė žmonių pramiega Sakramentą. Turime juos pabudinti. Jei prabudinsime, tai nesitęs ilgai“, – teigė gynėjas.

Pats D.Foxas teigė, jog jam labiau apmaudu ne dėl savęs, o dėl komandos draugo iš Lietuvos.

„Aš nejaučiau nusivylimo, nes galėsiu pailsėti, bet Domas tikrai nusipelnė ten būti. Jo vidurkis – beveik trigubas dublis. Tviteryje matau, jog Domas fiksuoja skaičius, kuriuos anksčiau yra užfiksavę tik Wiltas (Chamberlainas) ir (Nikola) Jokičius. Be to, jis yra dešimtuke tarp MVP kandidatų, o kiti devyni žaidėjai iš to sąrašo pateko į „All-Star“ rungtynes. Manau, kad ten nusipelnė būti ir jis“, – tikino įžaidėjas.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis

Savo nuomonę šiuo klausimu išsakė ir D.Sabonis. 27-erių lietuvis apgailestavo dėl vyr. trenerių sprendimo neįtraukti jo į „All-Star“ rungtynes, bet žvelgė į svarbesnį tikslą su komanda.

„Žinoma, norėčiau būti to dalimi. Visada yra didžiulė garbė būti paminėtam ar dalyvauti renginyje su tiek daug talentingų žaidėjų. Bet taip nenutiko ir mano dėmesys dabar nukreiptas kovai dėl titulo su šia komanda ir komandos draugais“, – sakė lietuvis.

„All-Star“ savaitgalis vyks vasario 16-18 dienomis.

VIDEO: Naujas „Žalgirio“ taškų garantas: Laurynas Birutis ir vėl svariai prisidėjo prie pergalės
VIDEO: Fantastiškas lyderis: gražiausi Keenano Evanso metimai į PAO krepšį
VIDEO: Tikėjimas grįžta: emocinga žaidėjų ir fanų skanduotė po pergalės triukšmingoje „Žalgirio“ arenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius