Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Apiplėšimas“, „ryški neteisybė“ – liejasi pyktis dėl D.Sabonio nepakvietimo į „All-Star“

Įspūdingą sezoną NBA žaidžiantis Domantas Sabonis yra netgi minimas tarp kandidatų tapti naudingiausiu lygos krepšininku (MVP), tačiau nei jis, nei jo komandos draugas De'Aaronas Foxas šiąnakt nesulaukė kvietimo į „All-Star“ rungtynes.

„Mus apiplėšė!“ – karštai į tokias naujienas reagavo „Sacramento Kings“ rungtynes NBA lygoje komentuojantis Kyle'as Draperis.

„Kings“ su 27 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų NBA Vakarų konferencijoje žengia 5-oje vietoje, tačiau nė vienas jos žaidėjas nesulaukė kvietimo į „All-Star“ rungtynes.

D.Sabonis apskritai pirmauja visoje NBA pagal atkovojamus kamuolius (vid. 13) ir dvigubus dublius, kurių turi jau 41.

Po 19,9 taško renkantis lietuvis taip pat žengia antras pagal trigubus dublius (13) ir šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8), o iš žaidimo pataiko geriausiai karjeroje (61,6 proc.).

Už borto D.Sabonis, kaip ir jo komandos draugas D.Foxas, buvo paliktas NBA vyriausiųjų trenerių sprendimu. Būtent jie rinko „All-Star“ rungtynių atsarginius krepšininkus.

Suprasti akimirksniu

  • „All-Star“ starto penketai išrinkti anksčiau. Tai padarė sirgaliai, žiniasklaida ir patys žaidėjai.
  • Vakarų konferencija: Luka Dončičius, Shai Gilgeousas-Alexanderis, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ir Nikola Jokičius.
  • Rytų konferencija: Tyrese'as Haliburtonas, Damianas Lillardas, Jaysonas Tatumas, Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas.

Atsarginių „All-Star“ žaidėjų likimas buvo 30-ies NBA komandų vyr. trenerių rankose.

„Kings“ klubą į pergales vedantis D.Sabonis šįkart susidūrė su didžiausia konkurencija, kokią yra turėjęs, ir nebuvo pasirinktas.

Vakarų konferencijos treneriai išsirinko Kawhi Leonardą, Anthony Davisą, Deviną Bookerį, Anthony Edwardsą, Stepheną Curry, Paulą George'ą ir Karlą-Anthony Townsą.

Rytų konferencijoje treneriai pasirinko Jayleną Browną, Donovaną Mitchellą, Jaleną Brunsoną, Bamą Adebayo, Juliusą Randle'ą, Tyrese'ą Maxey ir Paolo Banchero.

„Manau, kad lemiamas pasirinkimas buvo Karlas-Anthony Townsas, De'Aaronas Foxas ar Domantas Sabonis. Tai turėjo būti sunkiausias pasirinkimas treneriams. Visi trys nusipelno šio pakvietimo, deja, marškinėlių skaičius „All-Star“ rungtynėse yra ribotas“, – vertino legendinis NBA krepšininkas Charlesas Barkley.

VIDEO: 2024 West All-Star Reserves Revealed | NBA on TNT

Ir pridūrė: „Jeigu kas nors susižeis, kiti du vyrukai, pakeisiantys juos, turėtų būti D.Foxas ir D.Sabonis.“

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis

Tuo metu Shaquille‘as O‘Nealas, dažnai stojantis į D.Sabonio pusę, šįkart lietuvio neužtarė.

„Kasmet bus vienas, du ar trys žaidėjai, kurie bus palikti už borto, bet šįkart visiškai nesipiktinu esamu sąrašu“, – teigė Shaqas.

D.Sabonis jau tris kartus yra žaidęs „All-Star“ rungtynėse – 2020, 2021 ir 2023 metais. Tai – krepšininko iš Lietuvos rekordas.

Nepatekęs į „All-Star“ renginį lietuvis negavo ir jo kontrakte numatyto 1,3 mln. dolerių priedo.

„Buvo padaryta klaida“, – komentavo NBA apžvalgininkas Joshas Eberley, sugretindamas D.Sabonio ir K-A.Townso statistiką.

„D.Sabonis sezoną greičiausiai užbaigs fiksuodamas statistiką, kuri prilygs arba bus geresnė praeityje tik Wilto Chamberlaino ir Nikola Jokičiaus per visą NBA istoriją. Tačiau to nepakanka „All-Star“ rungtynėms. Kur logika?“ – piktinosi „Kings“ komandos žaidimą apžvelgiantis Frankie Cartoscelli.

„Neturiu žodžių. Kita vertus, ne taip ir stebina. Ilsėkitės, „Kings“. Ir tuomet parodykite, kaip apsikvailino NBA“, – kolegai antrino Mattas George'as.

„Manau, visiems akivaizdu, kad D.Foxas ir D.Sabonis turėjo būti išrinkti į „All-Star“ rungtynes“, – stebėjosi ir „Kings“ treneris Mike'as Brownas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas

„Jie žaidžia neįtikėtiną krepšinį elitiniame lygyje. Domantas fiksuoja istorinius skaičius su savo dvigubais dubliais, o De'Aaronas gerina asmeninį pataikytų tritaškių rekordą.

Kasmet būna žaidėjų, kurie nepatenka į „All-Star“ rungtynes, nors to tikrai nusipelno, bet šįkart – tai ryški neteisybė“, – teigė „Kings“ strategas.

Be D.Sabonio ir D.Foxo į „All-Star“ renginį nepateko ir Jono Valančiūno komandos draugai Zionas Williamsonas bei Brandonas Ingramas, taip pat ir Jamalas Murray, Jamesas Hardenas, Lauri Markkanenas ir kiti.

Tiesa, menką viltį D.Sabonis ir kiti žaidėjai dar turi. Lietuvis būtų vienas iš favoritų pakeisti traumuotą Vakarų konferencijos krepšininką, jei tik toks atsirastų. Būtent tokiu būdu D.Sabonis į žvaigždžių šventę pateko 2021-aisiais, kai pavadavo Keviną Durantą.

Jau dabar aišku, kad pakeitimo teks ieškoti peties traumą patyrusiam J.Randle'ui, bet jis žaidžia Rytų konferencijoje, tad jį keis žaidėjas būtent iš šios NBA dalies.

„All-Star“ savaitgalis šį kartą bus surengtas Indianapolyje. Jis vyks vasario 16-18 dienomis.

Vienas lietuvis jame tikrai bus. Tai – G lygos „Ignite“ komandoje rungtyniaujantis 19-metis Matas Buzelis, kuris dalyvaus ir specialiame G lygos žaidėjų konkurse, ir NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse. Pastarosiose JAV gimęs ir augęs lietuvis susigrums su stipriausioje pasaulio lygoje jau žaidžiančiais krepšininkais, tarp jų – ir Victoru Wembanyama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius