Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus kerštas: D.Sabonio „Kings“ eliminavo „Warriors“ ir mes pirštinę J.Valančiūnui

Domantas Sabonis ir „Sacramento Kings“ atkeršijo už skaudžią praėjusio sezono pabaigą. Lietuvio atstovaujama ekipa žūtbūtinėse NBA įkrintamųjų rungtynėse 118:94 (31:22, 23:28, 37:26, 27:18) sutriuškino „Golden State Warriors“ ir eliminavo šį klubą iš tolimesnių kovų.

„Kings“ ir „Warriors“ susidūrė ir praėjusių metų atkrintamųjų varžybų pirmajame etape, o tuomet permainingą septynerių rungtynių seriją 4:3 laimėjo „Warriors“.

Savo sezoną mažiausiai vieneriomis rungtynėmis pratęsę „Kings“ dar vieną išgyvenimo susitikimą žais naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai mes iššūkį „New Orleans Pelicans“ komandai su Jonu Valančiūnu.

Ji šiąnakt ne tik pralaimėjo prieš „Los Angeles Lakers“, bet ir dėl kojos traumos neteko Ziono Williamsono.

Tiesa, šį sezoną tarpusavio susitikimuose „Pelicans“ dominuoja prieš „Kings“ – J.Valančiūno komanda laimėjo visus penkis kartus prieš D.Sabonio ekipą, tą darydama vidutiniu 19 taškų skirtumu.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis

Tai buvo jau 16-as kartas per pastaruosius du sezonus, kai „Kings“ ir „Warriors“ susitiko tarpusavyje.

Reguliariajame sezone Šiaurės Kalifornijos ekipos užfiksavo vienodus rezultatus – 46 pergalės ir 36 pralaimėjimai, liko šalia turnyrinėje lentelėje (9 ir 10 vietose), o tarpusavyje pasidalino po dvi pergales. Net trys iš keturių tarpusavio susitikimų baigėsi vos 1 taško skirtumu.

Bet šį kartą intrigos rungtynėse praktiškai nebuvo.

Toną susitikimui uždavė tris tritaškius per tris minutes pataikęs „Kings“ puolėjas Keeganas Murray. Estafetę iš jo perėmė 4 taškus per Jonathano Kumingos gynybą suvertęs D.Sabonis, o po De'Aarono Foxo dėjimo Sakramentas jau mėgavosi dviženkle persvara – 25:15.

Antrojo kėlinio starte „Kings“ savo pranašumą išaugino net iki 16 taškų (38:22), bet svečius iš San Fransisko kovai prikėlė J.Kuminga.

Jaunasis puolėjas pelnė 10 taškų antrame ketvirtyje, o „Warriors“ įpusėjus mačui atsiliko jau tik 50:54. Maža to, „karalių“ situaciją dar apkartino prieš pat ilgąją pertrauką D.Sabonio užsidirbta trečioji pražanga.

Visgi trečiajame kėlinyje „Kings“ vėl šovė į priekį. Jie spurtavo 19:5, o skirtumas tarp komandų šoktelėjo atgal iki 15 taškų – 77:62. Po trijų kėlinių „Kings“ vis dar turėjo tokią pačią persvarą (91:76).

Ketvirtajame kėlinyje intriga neužgimė. „Warriors“ buvo priartėję iki 13 taškų (86:99), bet tada „Kings“ smogė varžovams 12:1, susikrovė net 24 taškų persvarą (111:87) ir šventiškai užbaigė rungtynes.

D.Sabonis nugalėtojų gretose pasižymėjo eiliniu dvigubu dubliu. Jis per 36 minutes pelnė 16 taškų (7/13 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus perėmė kamuolį, blokavo 1 metimą, sykį suklydo ir penkis kartus prasižengė. Jam esant aikštėje, „Kings“ oponentus pranoko net 25 taškais.

Domas po pergalės atliko ir malonią pareigą – įžiebė tradicinį pergalingą „Kings“ spindulį.

„Warriors“ gretose vieną prasčiausių karjeros mačų sužaidė Klay Thompsonas. Pripažintas snaiperis prametė keturis dvitaškius ir šešis tritaškius bei per 31 minutę taip ir nepelnė nė taško.

Apribotas buvo ir Stephenas Curry. Daugiausiai Keono Elliso pastangų gynyboje dėka vienas geriausių NBA gynėjų pelnė tik 22 taškus (5/9 dvit., 3/7 trit., 3/3 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir suklydo net 6 kartus.

„Warriors“ į atkrintamąsias nepateko trečią kartą per pastaruosius penkis sezonus. 2020 metais jie liko už borto sunkias traumas patyrus S.Curry ir K.Thompsonui, o 2021-aisiais pralaimėjo lemiamą įkrintamųjų mačą prieš tuo metu J.Valančiūno atstovautus „Memphis Grizzlies“.

„Kings“: Keeganas Murray 32 (8/13 trit., 9 atk. kam.), De'Aaronas Foxas 24 (11/25 met., 6 rez. perd.), Harrisonas Barnesas 17, Domantas Sabonis 16 (12 atk. kam., 7 rez. perd.), Keonas Ellisas 15.

„Warriors“: Stephenas Curry 22 (3/7 trit., 6 kld.), Mosesas Moody ir Jonathanas Kuminga (7 atk. kam.) po 16, Andrew Wigginsas ir Draymondas Greenas (6 rez. perd.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius