Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 22

Senasis gerasis Donatas Motiejūnas grįžta?

Donatas Motiejūnas įsibėgėjo. „Detroit Pistons“ gydytojų nurašytas puolėjas pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą. Praėjusi savaitė 25 metų puolėjui buvo geriausia šį sezoną, o Hjustono žiniasklaida džiūgauja. „Motiejūnas rodo praėjusio sezono formos ženklus“, – rašo „Houston Chronicle“.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per trejas pastarąsias NBA rungtynes iš ketverių D.Motiejūnas rinko dviženklį taškų skaičių. Jo rezultatyvumo vidurkis siekė 16 taškų.

Lietuvis krepšį atakavo vid. 54,2 proc. tikslumu ir atkovojo po 7 atšokusius kamuolius.

Visi šie skaičiai gerokai viršija D.Motiejūno sezono vidurkį – vid. 6 taškai ir 2,9 atkovoto kamuolio per 14 minučių.

Kalbant apie D-Mo žaidimo laiką, 213 cm ūgio krepšininkas minėtuose susitikimuose žaidė vid. 22,6 minutės (praėjusį sezoną – 28,7 min.).

Akivaizdu, kad po nugaros traumos ir atsinaujinusių skausmų atsigavęs D.Motiejūnas įgijo ir trenerio pasitikėjimą. J.B.Bickerstaffas ėmė į aikštę mesti neįprastą priekinę liniją su Donatu ir „Rockets“ naujoku Michaelu Beasley priešaky.

„Mums tai duoda didžiulę naudą, – tikino J.B.Bickerstaffas. – Jei Michaelas ir D-Mo išlaikys formą, mes būsime labai lankstūs. Mes vis dar naudosime žemą penketą su Trevoru Ariza po krepšiu, bet kai Beasley ir Motiejūnas žaidžia taip produktyviai, reikia juos laikyti aikštėje. Jie nusipelnė tų minučių.“

„Rockets“ dvi artimiausias naktis žais su „Oklahoma City Thunder“ ir „Utah Jazz“ komandomis. „Houston Chronicle“ teigimu, D.Motiejūno ir M.Beasley tandemas šiuose mačuose gali gauti daugiau žaidimo laiko. Kita vertus, „Thunder“ mėgsta po krepšiu pastatyti Keviną Durantą, todėl „Rockets“ gali atsakyti į sunkiojo krašto puolėjo poziciją statydami lengvąjį kraštą Trevorą Arizą.

Bet jei D.Motiejūnas ir toliau žais taip naudingai, „Rockets“ varžovai gali greitai atsisakyti minties naudoti žemą penketą.

„Su kiekvienomis rungtynėmis jaučiuosi vis geriau. Esu geros formos, todėl tikiuosi, kad žaisiu vis geriau“, – teigė D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius