-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 08

Signalas iš JAV: A.Karnišovas – pagrindinis kandidatas vadovauti legendiniam NBA klubui

Artūras Karnišovas pirmauja reikšmingose NBA lenktynėse, praneša JAV žiniasklaida. „Yahoo Sports“ žurnalistas Vincentas Goodwillas skelbia, kad 48-erių lietuvis yra pagrindinis kandidatas užimti vadovaujančias pareigas „Chicago Bulls“ ekipoje.

Informaciją, kad A.Karnišovas yra šių dienų „Bulls“ savininkų favoritas, „Yahoo Sports“ patvirtino keli šaltiniai.

ESPN reporteris Adrianas Wojnarowskis praneša, kad „Denver Nuggets“ davė sutikimą Čikagos klubui pakviesti A.Karnišovą į oficialų darbo pokalbį. Tą ketinama padaryti videoskambučiu šios savaitės viduryje.

A.Karnišovas Denveryje užima generalinio vadybininko pareigas. Čikagoje jo statusas gali jungti šias ir dar aukštesnes pareigas.

„Karnišovas yra pasižymėjęs sėkmingais darbais NBA naujokų biržoje. Jis taip pat vertinamas už žaidėjų tobulinimo strategiją. Tai du kertiniai kriterijai, kuriuos akcentuoja Čikagos organizacija naujo vadovo paieškose“, – rašo „Yahoo Sports“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Karnišovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Karnišovas

V.Goodwillas praneša, kad du į pareigas kandidatavę vadovai iš „Miami Heat“ ir „Indiana Pacers“ klubų – Adamas Simonas bei Chadas Buchananas, atmetė „Bulls“ kvietimus į darbo pokalbį.

Anot skirtingų šaltinių, šiuo metu pagrindiniu A.Karnišovo konkurentu lieka „Utah Jazz“ vadovas Justinas Zanikas, kuris jau pirmadienį bendravo su „Bulls“ savininkais. Tiesa, V.Goodwillas rašo, kad „Jazz“ yra linkę išsaugoti savo darbuotoją. Neatmetama, kad greitu metu atsiras daugiau kandidatų.

Skelbiama, kad jau kelis mėnesius naujo vadovo pareigomis užsiima „Bulls“ savininko Jerry Reinsdorfo sūnus Michaelas.

Pirmą kartą per kelis dešimtmečius vadovaujančias pareigas „Bulls“ organizacijoje užims žmogus iš pašalies. A.Karnišovas Čikagos klube perims darbus iš krepšinio operacijų viceprezidento Johno Paxsono ir generalinio vadybininko Garo Formano. Tiesa, „Bulls“ šeimininkų itin vertinamas J.Paxsonas dar gali išsaugoti konsultacines pareigas.

„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Jerry Reinsdorfas 2015 m.
„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Jerry Reinsdorfas 2015 m.

Anot „Yahoo Sports“, M.Reinsdorfas nori žmogaus, kuris dažniau rodytųsi viešumoje, kadangi J.Paxsono ir G.Formano užimta užkadrinė pozicija sulaukė nemažai kritikos. Tiesa, A.Karnišovas irgi pasižymi darbais, o ne kalbomis, tad tai jam būtų nemažas iššūkis.

„Bulls“ pastaraisiais metais skyrė vis daugiau dėmesio išmaniajai statistikai, tačiau M.Reinsdorfui svarbu rasti žmogų, kuris geriausiai įvertintų kitus krepšinio faktorius ir gebėtų juos atskirti nuo skaičių.

Kadangi garsėja savo tarptautiniais ryšiais ir skautingo gebėjimais, A.Karnišovas greičiausiai turėtų praplėsti nedidelį NBA skautų departamento ratą.

„Reinsdorfui reikia žmogaus, kuris suburtų aplink save protingus žmones, gebančius įvertinti talentą. Ir jiems reikia geriau užsiimti turimų žaidėjų tobulinimu“, – „Yahoo Sports“ cituoja savo šaltinį.

Čikagos radijo žurnalistas Davidas Kaplanas neabejoja, kad A.Karnišovas yra geriausias pasirinkimas šioms pareigoms: „Tai jis yra tas vyrukas. Turi puikius kontaktus NBA, ypač už Atlanto. Jis buvo žvaigždė Europoje. Būčiau nustebęs, jei jis negautų darbo. Tai būtų nuostabus pasirinkimas, tik A.Karnišovui dar pačiam reikėtų po to padaryti kelis nuostabius pasirinkimus įdarbinant naujus žmones.“

„Bulls“ darbovietė laikoma viena prestižiškiausių visoje NBA. 2019-ųjų „Forbes“ vertingiausių organizacijų sąraše Čikagos krepšinio klubas buvo įvertintas 19-oje vietoje. Jo vertė siekia 2,6 milijardo JAV dolerių.

Apie A.Karnišovo privalumus ir laukiančius darbus Čikagoje kviečiame skaityti 15min apžvalgoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvis pakeliui į „elitinę darbovietę NBA“: kokie A.Karnišovo šansai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius