-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 18

Skambus „Celtics“ ėjimas: pasiuntė Kembą į Oklahomą ir susigrąžino centrą

Vos antrą savaitę „Boston Celtics“ krepšinio operacijų prezidento pareigas užimantis Bradas Stevensas jau ėmėsi veiksmų. Trenerio kostiumą į komandos vadovo poziciją iškeitęs specialistas iškeitė vilčių nepateisinusį Kembą Walkerį.
Kemba Walkeris
Kemba Walkeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad „Celtics“ mainais už K.Walkerį, 16-ąjį šių metų naujokų biržos šaukimą ir 2025 m. antrojo rato naujokų biržos šaukimą gavo buvusį komandos centrą Alą Horfordą, kitą vidurio puolėją Mosesą Browną ir 2023 m. naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

A.Wojnarowskis pažymi, jog mainai dar prieš sezono pabaigą nėra įprastas reiškinys, tačiau juos galimai lėmė ilgamečiai B.Stevenso santykiai su „Thunder“ generaliniu vadybininku Samu Presti.

Iškeitęs K.Walkerį, B.Stevensas pasirūpino, kad „Celtics“ atsikratytų jo 73 mln. dolerių kontrakto, kuriuos Bostono klubas jam būtų sumokėjęs per ateinančius dvejus metus. Savo ruožtu taip pat dar dvejų metų kontraktą turintis A.Horfordas Bostone uždirbs 41 mln. sumą, kuri įvykdžius tam tikrus sutartyje numatytus kriterijus gali išaugti iki 53 mln.

31-erių K.Walkeris Bostone žaidė tik du sezonus. Jis buvo skambiausias komandos 2019 m. vasaros pirkinys, bet per dvejus metus dėl traumų praleido 45 rungtynes ir nepateisino į jį dėtų lūkesčių.

Šį sezoną įžaidėjas vidutiniškai rinko po 19,3 taško ir atliko po 4,9 rezultatyvaus perdavimo, o „Celtics“ pasitraukė iš atkrintamųjų varžybų jau po pirmojo jų etapo.

Savo ruožtu A.Horfordas grįš į Bostoną, kuriame sėkmingai rungtyniavo 2016-2019 m. 35-erių iš Dominikos Respublikos kilęs aukštaūgis praėjusiame sezone su „Thunder“ apranga sužaidė 28 mačus, kuriuose jo vidurkiai siekė 14,2 taško, 6,7 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

21-erių M.Brownas NBA lygoje žaidė antrą sezoną ir Oklahomoje turėjo solidžius 8,6 taško ir 8,9 atkovoto kamuolio rodiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius