Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 16

Šokiruojanti buvusio NBA žaidėjo išpažintis: „Niekada nežaidžiau blaivus“

Keonas Clarkas – 13-asis 1998-ųjų metų NBA šaukimas, kuris per karjerą stipriausioje planetos lygoje sužaidė 353 mačus. Sunkiai suvokiamas faktas, kaip teigė pats krepšininkas, kad jis nesužaidė nė vienerių rungtynių būdamas blaivus.

Keonas Clarkas kasdien išgerdavo po pusę ar visą pintą džino, gerdavęs alkoholį ir per ilgąsias pertraukas NBA lygoje.

Per NBA karjerą atletiškas 211 cm ūgio aukštaūgis vilkėjo „Denver Nuggets“, „Toronto Raptors“, „Utah Jazz“ ir „Sacramento Kings“ marškinėlius, o pastarojoje 2002–2003 metų komandoje turėjo užduotį nuo suolo keisti pagrindinį ambicingos ekipos centrą Vlade Divacą.

Geriausias karjeros sezonas – 2001–2002 m. Toronte, kuriame K.Clarkas fiksavo 11,3 taško, 7,4 atkovoto kamuolio ir 1,5 blokuoto metimo rodiklius.

Niekas nebūtų patikėjęs, jog tokį žaidimą NBA krepšininkas fiksuoja turėdamas didžiulę priklausomybę alkoholiui.

K.Clarko karjera NBA truko trumpai – šešis sezonus, pasibaigusi 2003-aisiais, po kurios jo gyvenimas ėmė važiuoti žemyn.

2007-aisiais metais jis buvo nuteistas 2,5 metų kalėjimo bausme už narkotikų ir ginklų laikymą, tačiau Ilinojaus teismas suteikė K.Clarkui galimybę apginti save naujame posėdyje.

Nors teisėjo sprendimas duoti buvusiam NBA žaidėjui dar vieną šansą buvo nuostabus, K.Clarkas per teismą surengė neįtikėtiną išpažintį, prisipažinęs, kad nuo vidurinės mokyklos buvo alkoholikas ir niekada nežaidė blaivus.

„Deja, aš niekada nežaidžiau blaivus... Niekada nesilioviau to daręs“, – sakė K.Clarkas, kuris atskleidė, kad kasdien išgerdavo nuo pusės iki pintos džino.

2007-ųjų teismo nuosprendis K.Clarkui tinkamo poveikio nepadarė. Buvęs krepšininkas ir toliau pažeidinėjo įstatymus – 2012-aisiais jam buvo pareikšti kaltinimai ginklo laikymu bei vairavimu išgėrus, o 2013-aisiais dėl pasikartojančių problemų jis buvo nuteistas kalėti aštuoneriems metams.

Kaip sako pats K.Clarkas, jis suprato savo klaidas bei atlikęs pusę bausmės būdamas 42-ejų metų buvo paleistas lygtinai. Jis prisipažino, kad depresija pavertė jį alkoholiku.

„Man nerūpėjo mano atsakomybės. Vartojau alkoholį kaip paguodą, bet tai buvo dirbtinis komfortas“, – 2017-aisiais portalui „The News-Gazzette“ sakė K.Clarkas.

VIDEO: Keon Clark Top 10 Career Dunks

Buvęs krepšininkas teigė, jog kalėjime, būdamas blaivus, išvalė savo mintis. Ir jis niekada niekam nelinkėtų atsidurti vienutėje. Jam tai padėjo kitu kampu pažvelgti į gyvenimą.

„Niekam nelinkiu kalėjimo, bet man tai davė gerą pamoką, – sakė K.Clarkas. – Tai buvo gerai praleistas laikas. Kai patekau į kalėjimą, negalvojau apie alkoholį. Turėjau laiko apgalvoti kitus dalykus.“

K.Clarkas alkoholio nevartoja jau penkerius metus.

VIDEO: PIKENROLAS: „Lietkabelis“ Europoje, kraujuojantys „vilkai“ ir L.Kleizos daina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius