-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05

„Spurs“ be Popo? NBA tęsinyje gali būti nubrėžtas amžiaus cenzas

NBA sezonas prasitęs liepos 31-ąją, tačiau gali būti, kad į „Disney World“ pramogų parką bus įleisti ne visi. NBA komisaras Adamas Silveris prasitarė, jog dėl padidintos rizikos susirgti COVID-19 sezono atnaujinimo plane gali būti numatytas amžiaus cenzas.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, 65-erių ir vyresni asmenys yra labiau linkę užsikrėsti koronavirusu, o užsikrėtę juo gali išgyventi kur kas nuožmesnes pasekmes.

Tokio amžiaus trenerių NBA komandose netrūksta, o garsiausias iš jų – 71-erių „San Antonio Spurs“ architektas ir dirigentas Greggas Popovichius.

Iš vyresnių NBA trenerių verta paminėti ir 69-erių „Houston Rockets“ strategą Mike'ą D'Antoni bei 65-erių „New Orleans Pelicans“ specialistą Alviną Gentry.

Dėl to A.Silveris svarsto neleisti vyriausiems NBA treneriams dirbti kartu su komanda, juolab, kad tam pritaria ir kai kurie atsakomybę už savo darbuotojų gyvybes jaučiantys NBA komandų generaliniai vadybininkai.

„Remdamiesi informacija, kurią turime, galime teigti, kad vyresni nei 60-ties metų asmenys, anksčiau turėję sveikatos problemų, neturėtų vykti į sezono atnaujinimo vietą, nesvarbu, kokią poziciją klubuose jie užima, – ESPN gegužę kalbėjo neįvardintos NBA komandos vadovas. – Nesvarbu, ar tai komandos žvaigždės tėvas, ar generalinis vadybininkas, jie neturėtų būti įleidžiami.“

Nesvarbu, ar tai komandos žvaigždės tėvas, ar generalinis vadybininkas, jie neturėtų būti įleidžiami.

Tiesa, patys vyresnio amžiaus treneriai beda pirštu į nelygias sąlygas, jei jiems bus nurodyta likti namie, kai kiti strategai galės dirbti Floridoje.

„Būtų neteisinga, jei išskirti būtų tik vyresni treneriai. Tačiau šiuos sprendimus priims lyga, – ESPN sakė A.Gentry. – Manau, kad taip pasielgti būtų neteisinga, nors suprantu riziką, kurią prisiimčiau vykdamas ten. Tačiau po velnių, aš noriu būti su komanda ir dirbti savo darbą. Jie dėl to mane ir pasamdė.“

„Scanpix“/AP nuotr./Alvinas Gentry
„Scanpix“/AP nuotr./Alvinas Gentry

TNT televizijos eteryje apie galimą draudimą vyriausiems treneriams prabilęs A.Silveris taip pat vėliau sušvelnino toną ir kalbėdamas su trenerių asociacijos prezidentu Ricku Carlisle'u išreiškė kitokią poziciją.

„Ką tik kalbėjau su Adamu Silveriu. Jis pripažino, kad kiek paskubėjo išreikšdamas savo mintis TNT, – sakė 60-metis R.Carlisle'as, dirbantis „Dallas Mavericks“ vyriausiuoju treneriu. – Mūsų trenerių sveikata ir saugumas yra pagrindinis prioritetas, tačiau nėra neįmanoma, kad 60-metis ar 70-metis treneris bus sveikesnis už 30 ar 40 metų strategą. Neturėtume diskutuoti atsižvelgdami išskirtinai tik į trenerių amžių.

Adamas patikino mane, kad dirbsime kartu ir išsiaiškinsime, kuris sprendimas būtų saugiausias ir teisingiausias visų trenerių atžvilgiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius