-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 17

Stephenas Curry: „Buvau pirmas, kuriam atliktas koronaviruso testas“

„Golden State Warriors“ žvaigždė Stephenas Curry atskleidė, buvęs pačiu pirmuoju NBA žaidėju, kuriam padarytas COVID-19 testas.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

„Time“ žurnalui tekstą parašęs 32-ejų snaiperis prisiminė, kaip kovo pradžioje grįžo į aikštę po rankos lūžio, bet jau po kelių dienų nerimavo dėl savo ir artimųjų sveikatos.

„Kovo 6-oji. Diena, kai tai tapo realybe. Ką tik sužaidžiau savo pirmąsias rungtynes per daugelį mėnesių, o kalbos apie virusą, galintį supurtyti lygą, tik prasidėjo, – rašė S.Curry. – Tą vakarą pasijutau blogai. Prasidėjo karščiavimas. Iš pradžių 37,8 laipsnių, po to 38,3. Tada pagalvojau: „Kokia to tikimybė? Ar taip tikrai gali nutikti?“ Po mėnesių, kuriuos praleidau laukdamas, kada grįšiu į aikštę, aš tiesiog norėjau žaisti. Tačiau paslaptingo viruso grėsmė įkalino mane kambaryje, kad apsaugočiau tuos, kurie man rūpi: žmoną, vaikus, komandos draugus, sirgalius.

Buvau pirmas NBA žaidėjas, kuriam atliktas COVID-19 testas. Laimei, rezultatas buvo neigiamas. Tačiau ta patirtis labai mane sukrėtė.“

„Warriors“ snaiperio testas buvo padarytas penkiomis dienomis anksčiau, nei „Utah Jazz“ centrui Rudy Gobert'ui. Po žinios apie prancūzo užsikrėtimą koronavirusu kovo 11-ąją buvo sustabdyta NBA lyga.

S.Curry po padaryto testo dar kurį laiką buvo saviizoliacijoje, kad neužkrėstų artimųjų, bet galiausiai sužinojo testo rezultatus.

Krepšininkas pripažįsta, kad tomis dienomis jis suprato viruso grėsmę. Nuo tada, kai NBA sezonas buvo sustabdytas, S.Curry su žmona Ayesha padeda vaikams ir šeimoms Oklando mieste, kuris buvo jų namais pastaruosius 10 metų. Tačiau tuo pačiu metu jie lieka namuose ir nekelia grėsmės aplinkiniams.

Curry šeimos iniciatyva jau buvo parūpinta 1 mln. porcijų maisto Oklando gyventojams. Padedami įvairių organizacijų, jie tikisi kas savaitę parūpinti dar po 300 tūkst. porcijų.

Savo tekste krepšininkas jis ragino pagalbos ranką ištiesti ir kitus žmones.

„Turime unikalią galimybę kartu nutiesti žmogiškumo tiltą, o ateities pasaulis priklauso nuo to, kaip dabar elgsimės. Nesvarbu, ar tai kraujo davimas, paaukojimas vietiniam maisto bankui, pasirūpinimas vyresniais žmonėms ar tiesiog likimas namuose, bet koks mažas mūsų gestas šiuo krizės laikotarpiu gali padaryti didelį skirtumą“, – teigė triskart NBA čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius