-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 06 21

„Pistons“ trenerio skambučio sulaukęs D.Sirvydis: „Pradžioj net kojos drebėjo“

Kai NBA komisaro pavaduotojas Markas Tatumas laužyta kalba ištarė „Deividas Sirvydis iš Vilniaus, Lietuvos“, 19-mečiui snaiperiui ėmė drebėti kojos. Atsistojęs iš „Barclays Center“ tribūnų kėdžių jis priėmė šiltus savo stovyklos sveikinimus ir sunkiai lipo ant scenos kaip 37-asis naujokų biržos šaukimas. Praėjus kelioms valandoms nuo NBA naujokų biržos vakaro, lietuvis vis dar negalėjo atsibusti iš sapno.
Deividas Sirvydis pašauktas į NBA
Deividas Sirvydis / Stopkadras

2019-ųjų NBA naujokų biržoje D.Sirvydį 37-uoju šaukimu pasirinko „Detroit Pistons“.

Detroito ekipa taip norėjo Vilniaus „Ryto“ atstovo, kad suorganizavo mainus ir paaukojo du naujokų biržos šaukimus – jog joks kitas klubas nenušvilptų Deivido iš po nosies.

Tad nors NBA pristatė D.Sirvydį kaip „Dallas Mavericks“ pasirinkimą, jo teisės iškart buvo perleistos „Pistons“ komandai.

„Pradžioj net kojos drebėjo. Sunku buvo eiti ant scenos“, – pasakodamas 24sek, juokėsi D.Sirvydis, prisiminęs istorinę akimirką, kai M.Tatumas ištarė jo pavardę.

Nulipęs nuo scenos, krepšininkas iškart puolė skambinti šeimynai.

Netrukus jis pasirašinėjo ant NBA kamuolių, fotografavosi NBA fotosesijoje, davė interviu oficialiems lygos žurnalistams.

Visa ši standartinė procedūra užtruko apie gerą valandą, kol D.Sirvydis galėjo palikti „Barclays Center“ ir pasidžiaugti gyvenimo įvykiu.

„Dar negaliu atsigauti. Dar nesuprantu, kas atsitiko. Tai kaip sapnas. Nerealu!“ – džiūgavo jaunasis 203 cm ūgio žaidėjas.

Chaoso metu D.Sirvydis spėjo pasikalbėti su „Detroit Pistons“ treneriu Dwane'u Casey. Jis jau treniravo vieną lietuvį – 2012–2018 m. „Toronto Raptors“ komandoje dirbo su Jonu Valančiūnu.

„Tai labai gera organizacija, kuri turi superinį trenerį. Kaip tik su juo kalbėjau. Jis labai laukia, kada atvažiuosiu, – 24sek pasakojo D.Sirvydis. – Esu labai laimingas ir noriu važiuoti į Detroitą, ten pritapti ir padėti komandai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey

Greitu metu D.Sirvydis paliks Niujorką ir skris į Los Andželą, kur tęs individualias treniruotes CAA agentūros suorganizuotoje stovykloje.

Ketvirtadienį lietuvis planuoja vykti į Detroitą prisistatyti „Pistons“ organizacijai.

„Susitvarkysime reikalus ir tada greičiausiai lauks NBA vasaros lyga“, – žaisti Las Vegase liepos 5–17 d. planuoja D.Sirvydis.

Ar D.Sirvydis paliks „Rytą“ ir kels sparnus į Detroitą jau šį rudenį, dar lieka neaišku. Tačiau tai jau rūpesčiai, kuriuos D.Sirvydžio stovykla spręs vėliau.

Dabar tai jaunojo Lietuvos talento laikas atsikvėpti po ypatingo vakaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius