-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

T.Bulotas – apie NBA klubų dėmesį A.Gudaičiui, D.Sabonio išgąstį ir M.Kuzminsko „įkalinimą“

NBA lietuviams naujasis sezonas startavo labai skirtingai. Domantas Sabonis gerina karjeros rekordus, Mindaugas Kuzminskas neregistruojamas „New York Knicks“ rungtynėms, o Jonas Valančiūnas po galingo starto priverstas pailsėti. „Atsarginiai“ kalbino krepšinio agentą Tadą Bulotą, kuris ne tik įvertino lietuvių sezono pradžią, bet ir atskleidė pavardes žaidėjų, kurie galėtų peržengti NBA slenkstį.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / „Scanpix“ nuotr.

„Atsarginiai“ sužinojo, kad Milano „Olimpia“ klube galingai debiutavęs Artūras Gudaitis sulaukė susidomėjimo iš NBA.

T.Bulotas išsisukinėjo, kas konkrečiai iš NBA klubų domisi lietuviu, tačiau 24 metų 208 cm ūgio centras tokiu žaidimu pateko į radarus, esančius už Atlanto.

„Skambino. Visada skambinėja“, – į „Atsarginių“ klausimą, ar NBA klubai skambino jam dėl A.Gudaičio, juokdamasis atsakė T.Bulotas.

Bet jis realiai įvertino A.Gudaičio situaciją. 2015-ųjų NBA naujokų biržoje 47 šaukimu pasirinktas aukštaūgis priklauso „Sacramento Kings“.

„Iš tikrųjų, praėjo dar per mažai laiko. Aš žinau ir tikiu, kad tai tik laiko klausimas, kada skambins. Bet nuolatos kontaktuoju dėl Artūro su keliomis komandomis. Jos stebi, seka, džiaugiasi. Kaip ir mes.

Daug kas netikėjo, kad jis gali žaisti taip, kaip žaidžia dabar, daug kas netiki jo galimybėmis patekti į NBA. Aš tuo tikiu ir manau, kad tai tik laiko klausimas“, – „Atsarginiams“ kalbėjo T.Bulotas.

A.Gudaitis yra naudingiausias Milano „Olimpia“ žaidėjas.

Eurolygoje centras renka vid. po 12 taškų, 6,5 atkovoto kamuolio ir 16,5 naudingumo balo.

Italijos čempionate jis pelno po 12 taškų, atkovoja 8,8 kamuolio ir surenka 20,4 naudingumo balo.

Bet A.Gudaitis toli gražu nėra vienintelis lietuvis, galintis ateityje peržengti NBA slenkstį.

VIDEO: „Atsarginiai“: kodėl NBA įkalintas M.Kuzminskas, slopinamas Lietuvos talentas ir negailestingas pasodinimas

2018-ųjų naujokų biržoje savo pavardes gali išgirsti lietuviai Arnoldas Kulboka ir Tadas Sedekerskis.

Abiem jiems pranašaujamas šaukimas antrojo naujokų biržos rato pabaigoje.

„Abu šie žaidėjai tikrai figūruos naujokų biržoje, – įsitikinęs T.Bulotas. – Aišku, Sedekerskio pradžia gal nenusisekusi. Jei taip toliau vyks, gali būti sudėtinga.

O Arno pradžia gera, bet visi pamename pabaigas. Bet jei viskas taip eis, dideli šansai, kad jis bus šių metų naujokų biržoje. Realus pirmas ratas ar antro pradžia.

Kalbant apie Tadą, nelabai suprantu tą situaciją, to sprendimo. Gaila, kad yra taip, kaip yra. Tadui neatstovauju ir per daug nesikišu į tuos klausimus. Nežinau, kieno tai buvo sprendimas. Bet situacija yra bloga. Viliuosi, kad jam tą situaciją padės ištaisyti ar klubas, ar agentai. Ar jis pats pastovės už save. Bet reikia kažką daryti.

Kad Tadas gali žaisti, žinau tai šimtu procentų. Kad jis vertas naujokų biržos – irgi šimtas procentų. Tikrai geras žaidėjas. Dar per anksti, tikiuosi, viskas eis geryn.“

FIBA nuotr./Tadas Sedekerskis
FIBA nuotr./Tadas Sedekerskis

19-metis A.Kulboka Italijos čempionate gauna pasireikšti po 27 minutes, renka 9,4 taško ir atkovoja 3,2 kamuolio.

Jo vienmetis T.Sedekerskis Ispanijos „Burgos“ ekipoje beveik nerungtyniauja. Vitorijos „Baskonia“ klubo skolintas 203 cm ūgio žaidėjas žaidžia vos po 9 minutes ir renka po 1,4 taško.

T.Bulotas taip pat įvertino puikią Domanto Sabonio sezono pradžią.

D.Sabonis kol kas rungtyniauja vid. po 25,8 minutės, pelno po 13 taškų, krepšį atakuoja net 66 procentų taiklumu, sugriebia 10,2 atšokusio kamuolio, iš kurių – 3,5 puolime, ir atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Manęs visiškai nestebina Domanto situacija, – kalbėjo T.Bulotas. – Kai įvyko mainai, manau, jis pats labiau išsigando. Aišku, kiekvienam čia lengvas šokas, kai tave pašaukia, išsirenka ir kažkas išsižada. Ir ypač kai anksti tą padaro. Bet jis žaidžia savo pozicijoje.

Manau, kad Oklahomoje jis žaidė ne savo pozicijoje. Manau, kad jis žais tiek gerai, kiek gaus minučių. Jis turi išskirtinį gebėjimą užbaigti metimus su kontaktu. Jis turi tą naudoti. Ir geriausiai tą išnaudoja centro pozicijoje. Manau, ta savybė ilgai jį laikys NBA.“

Kito lietuvio M.Kuzminsko situacija visai priešinga. „Knicks“ sužaidė jau 6 rungtynes, bet puolėjas dar nė sykio nebuvo registruotas dvikovoms, nors išsigydė prieš pat sezoną jį sustabdžiusią blauzdos traumą.

„Toje NBA kartais gali prisigalvoti tiek priežasčių... Bet Mindaugas laukia šanso, palaiko formą ir tiek. Vyko nemažai pasikeitimų: mainai, naujas vadovas. Vyksta kažkokios paieškos. Klausimas, kiek pernai jis žaidė todėl, kad treneris norėjo, ir kiek todėl, kad nebuvo kam. Manau, dar vyksta šlifavimas. Manau, kad jis gaus savo šansą, ir net neabejoju, kad jį išnaudos“, – vylėsi T.Bulotas.

„Atsarginiuose“ krepšinio agentas kalbėjo apie darbo JAV ir Europoje ypatumus, klaidas, kurios gali palaidoti agentų karjerą, jaunųjų krepšininkų kryžkelę tarp Lietuvos, Europos ir NCAA.

VIDEO: „Atsarginiai“: kodėl NBA įkalintas M.Kuzminskas, slopinamas Lietuvos talentas ir negailestingas pasodinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius