Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 30

Trenerio išliaupsintas Domantas Sabonis pasiuntė žinutę skeptikams

Domantas Sabonis po savo rekordinio vakaro sunkiai galėjo pratarti žodžius. Ne dėl to, kad sužaidė NBA karjeros rungtynes. Ne dėl įspūdingos paskutinių sekundžių pergalės prieš „San Antonio Spurs“. Bet dėl peršalimo. „Domai, tai kaip žaisi būdamas sveikas?“ – juokais lietuvio paklausė NBA žurnalistas. „Tikiuosi, taip sirgsiu dažniau“, – atkirto 22 taškus ir 12 atkovotų kamuolių surinkęs D.Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rezultatyviausias savo rungtynes NBA sužaidęs ir atkovotų kamuolių rekordą pakartojęs 21-erių krepšininkas išliko ištikimas sau.

Buvo ir daugiau išskirtinių rodiklių: pirmasis tritaškis ir jau trečiasis dvigubas dublis šį sezoną, kai per debiutinį sezoną iš viso tokių jis turėjo tik du, taip pat 9 taiklūs metimai iš 9.

Bet paklaustas apie rekordinius skaičius D.Sabonis trumpai atsakė: „Kaip visada sakau, esu dėkingas komandos draugams. Jie randa mane gerose situacijose ir aš tiesiog stengiuosi gerai išpildyti tas progas.“

VIDEO: D.Sabonio karjeros vakaras: 22 taškai ir 12 atkovotų kamuolių

Bet net ir Domu Amerikoje vadinamas 211 cm ūgio krepšininkas neslėpė – pergalė prieš tokią komandą kaip „San Antonio Spurs“ yra didžiulis dalykas.

„Manau, atlikome gerą darbą. Sirgaliai buvo nuostabūs ir jie padėjo mums atsilaikyti ketvirtajame kėlinyje. Tai buvo labai svarbu“, – akcentavo Saboniukas.

Kai „Pacers“ ir „Oklahoma City Thunder“ įvykdė sandorį, po kurių Indianos klubo žvaigždė Paulas George'as persikėlė į Oklahomą už D.Sabonį ir gynėją Victorą Oladipo, kritikai juokėsi, kaip taip lengvai „Thunder“ gavo NBA superžvaigždę.

Tačiau D.Sabonio ir V.Oladipo žaidimas nustebino turbūt net optimistiškiausius „Pacers“ gerbėjus.

Lietuvis šį sezoną per 25 minutes renka vid. 11,2 taško ir 9,8 atkovoto kamuolio. Pergalingą metimą į „Spurs“ krepšį pataikęs V.Oladipo iš viso nuostabus – pelno po 26 taškus per rungtynes.

„Mes stengiamės kas vakarą eiti į aikštę ir įrodyti, kad nesame tik žaidėjai, kurie dalyvavo Paulo George'o mainuose. Gera būti šioje organizacijoje“, – teigė D.Sabonis.

„Domas atliko puikų darbą statydamas užtvaras. Jiedu su Oladipo buvo puikūs, – po pergalės gerų žodžių negailėjo „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas. – Domas yra puikus žaidėjas. Jam reikėjo pritapti prie žaidimo starto penkete, nes treniruočių stovykloje jis ruošėsi būti antrojo penketo dalimi.

Bet jis greitai pajuto žaidimo su pagrindiniais žaidėjais ritmą. Su juo kamuolys geriau juda po aikštę, jis priima gerus sprendimus. Domas labai atkakliai dengia sunkiuosius kraštus, centrus. Jis atlieka solidų darbą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius