Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 08

Tarp galimų A.Kulbokos mįslės atsakymo variantų – NBA, „Žalgiris“ arba aiškus prioritetas

Arnoldas Kulboka yra „Charlotte Hornets“ sirgalių mįslė. Talentingas 21-erių lietuvis, pernykštėje NBA naujokų biržoje pasirinktas 55 šaukimu, turi išskirtinius fizinius duomenis toliašaudžiam snaiperiui ir gali žaisti per kelias pozicijas. Jie intriguoja ir „Hornets“ ekipos vadovus, bet dar labiau intriguoja kitas A.Kulbokos karjeros posūkis, kuris gali pasukti nenuspėjamu keliu – per NBA, G lygą, „Žalgirį“ ar bet kurią kitą Europos komandą, kuri galėtų patenkinti didžiausią žaidėjo norą.
Arnoldas Kulboka
Arnoldas Kulboka / nuotr. Karolis Bakūnas

Po rungtynių su „San Antonio Spurs“ Arnoldas Kulboka pasirodė „Thomas & Mack Center“ arenos koridoriuje.

Nors „Charlotte Hornets“ šauktinis sekmadienį nepasirodė ant parketo, netrukus 21-erių puolėjas nusišypsojo. Komandos treneris Ronaldas Noredas apie tai buvo perspėjęs lietuvį ir tuo pačiu pažadėjo, kad kitose NBA vasaros lygos rungtynėse su Kinijos rinktine jis galės žaisti starto penkete.

„Thomas & Mack Center“ koridoriuose sukiojosi ir „Hornets“ krepšinio operacijų prezidentas bei generalinis komandos vadybininkas Mitchas Kupchakas.

Jis itin įdėmiai stebės A.Kulbokos pasirodymus Las Vegase, nes jie 208 cm ūgio puolėjui gali užtarnauti net ir NBA kontraktą.

Tą padaryti dabar galbūt bus paprasčiau, nes lietuvis netikėtai tapo laisvuoju agentu. Jis dar galėjo metams pasilikti Bambergo „Brose“ klube, bet neiškentęs situacijos Vokietijos komandoje, rodė iniciatyvą nutraukti kontraktą.

„Norisi pamiršti tą sezoną, – 24sek Las Vegase atviravo A.Kulboka. – Tikrai nenoriu sakyti nieko blogo – džiaugiuosi, kad turėjau šansą dirbti papildomai štanginėje, dirbti individualiai su treneriu Stefanu Weissenbocku.

Bet nesinori dar vieno sezono praleisti ant suolo. Bamberge nenusimatė gera situacija, todėl nusprendžiau tapti laisvuoju agentu.“

FIBA nuotr./Arnoldas Kulboka
FIBA nuotr./Arnoldas Kulboka

2018-2019 m. sezono pradžioje A.Kulboka pateko į „Brose“ starto penketą ir surengė keletą efektyvių pasirodymų.

Spalio viduryje jis kaip tik sužaidė porą geriausių savo rungtynių, kai pataikė 4 tritaškius ir įmetė 14 taškų į Veisenfelso „Mittledeutscher“ krepšį, o vėliau įskraidino 4 tritaškius ir 16 taškų į Atėnų AEK tinklelį.

Tačiau „Brose“ komandoje prasidėjo problemos.

Pirmiausia, Bambergo klubui nepavyko atsikratyti maždaug 1 milijoną dolerių kainavusio Ricky Hickmanno, todėl amerikietis buvo sugrąžintas į rotaciją.

Lietuvis prarado minutes, o dėl legionierių limito du mėnesius buvo neberegistruojamas Vokietijos klube.

„Brose“ klube ėmė keistis treneriai, kiekvienas jų dirbo išlikimo sąlygomis, todėl darbui išsaugoti ieškojo patyrusių žaidėjų, o ne ateities krepšininkų.

Statistikose protokoluose 2018-2019 m. sezoną A.Kulboka figūravo tik 29 krepšinio rungtynėse.

Vokietijos čempionate per 14 minučių jis spėdavo rinkti vid. 6,1 taško (46,2 proc.) ir 1,7 atkovoto kamuolio, FIBA Čempionų lygoje – po 4 taškus ir 1,6 atkovoto kamuolio per 12 minučių.

FIBA nuotr./Arnoldas Kulboka
FIBA nuotr./Arnoldas Kulboka

Patrauktas nuo aikštės, A.Kulboka daugiau dirbo štanginėje su NBA krepšininkų pamėgtu specialistu Stefanu Weissenbocku, kuris padėjo jam priaugti kelis kilogramus raumenų – dabar Arnoldas sveria per 100 kg. Kai „Brose“ klubą ėmė draskyti permainos, A.Kulbokos stovykla nusprendė, kad Bamberge likti nesaugu.

Bet po tokių sunkių metų lietuviui turėjo būti itin malonu girdėti tokius „Charlotte Hornets“ atstovų žodžius.

Pirmiausia, NBA klubo trenerius ir žaidėjus nustebino gerokai sutvirtėjęs A.Kulbokos kūnas. „Hornets“ komandos vasaros lygos treneris R.Noredas „The Athletic“ išgyrė puolėjo žaidimo skaitymą.

Vienas ekipos lyderių Dwayne'as Baconas, praėjusiame NBA sezone rinkęs vid. 7,3 taško, išskyrė europiečio užtikrintumą.

Pavyzdžiui, dvikovoje su „Golden State Warriors“ vienoje atakų A.Kulboka žvilgsniu suklaidino varžovą ir netikėtai paleido tritaškį iš toliašaudės patrankos. Krepšio tinklelis žiaumojo kamuolį.

„Jis tikrai sustiprėjo. Dabar jis labiau pasitiki savimi. Jis agresyvus, atletiškas. Įdėmiai jį stebėdami pamatytumėte, kaip jis patobulėjo. O jis labai patobulėjo“, – neslėpė 23 metų krepšininkas.

„The Athletic“ rašo, kad kai prieš porą mėnesių „Hornets“ komplektavo komandą NBA vasaros lygai, jie nebuvo tikri, ar A.Kulboka turės galimybių pretenduoti į pagrindinę sudėtį.

Bet per ikiturnyrinę „Hornets“ treniruočių stovyklą ir pirmąjį mačą su „Golden State Warriors“, kuriame Arnoldas per 14 minučių pelnė 8 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, anot trenerių, lietuvio žaidimas buvo toks, kokį propaguoja Šarlotės žaidimo filosofijoje.

„Tikrai malonu girdėti tokius atsiliepimus, – 24sek teigė A.Kulboka. – Labai smagu, kad čia, Šarlotėje, susirinkę tokie paprasti žmonės.

Tikrai gerai jaučiausi aikštėje. Ilgą laiką buvau nežaidęs, bet buvo smagu vėl išeiti pažaisti.“

VIDEO: A.Kulboka: apie derybas su „Žalgiriu“ ir galimybes žaisti NBA

A.Kulboka neslepia, kad antrą kartą Las Vegase jaučiasi visai kitaip.

Jam paprasčiau prisiminti NBA taisykles, prisitaikyti prie visai kito žaidimo greičio. Jis jau žino, ką sugeba jo komandos draugai ir žino, ko galima tikėtis ir ko nesitikėti Las Vegaso aikštėse.

Tas aiškumas akivaizdžiai padeda A.Kulbokai lengviau prisijaukinti žaidimą.

„Ir taip aišku, kai komandoje tiek žaidėjų, reikia visus patikrinti, o per vieną vakarą visų į aikštę neišleisi. Be to, žinojau, kad iš pradžių žaisiu nedaug, nes mano pozicijoje yra vienas pagrindinių komandos žaidėjų, – supratingai kalbėjo A.Kulboka. – Prieš rungtynes treneris ateina ir pasako, kas žais ir kas nežais. Tada ramiau – nereikia sėdėti ant suolo ir galvoti, ar žaisiu, ar ne.

Treneris sakė, kad kitose rungtynėse nusimato daug minučių ir starto penketas. Tikrai to laukiu.“

„Hornets“ sezono metu įdėmiai sekė A.Kulbokos žaidimą Vokietijoje.

Pats lietuvis dažnai palaikė ryšį su Šarlotės ekipos tarptautiniu skautu Jakubu Kudlačeku. Pasižiūrėti puolėjo žaidimo į Vokietiją buvo atvykęs ir Mitchas Kupchakas.

„Hornets“ vadų akys įdėmiai seka A.Kulbokos metimus ir NBA vasaros lygoje.

Nebeišlaikę Kemba Walkerio, „Hornets“ akivaizdžiai keičia komandos kryptį ir jaunėja. O tai teikia vilčių A.Kulbokai, už kurį NBA klubui nebereikėtų mokėti 750 tūkst. eurų kompensacijos Europos komandai.

Tai reiškia, kad kelios likusios A.Kulbokos rungtynės NBA vasaros lygoje gali nulemti ir jo NBA kontraktą.

„Akivaizdu, kad mane stebi vasaros lygoje. Prieš tai dar turėjome treniruočių stovyklą, kur, manau, pasirodžiau tikrai neblogai. Nežinau, bus matyti. Manau, tos rungtynės lemia labai daug“, – samprotavo snaiperis.

„Dar noriu pasižiūrėti keletą Kulbokos rungtynių, kad galėtume nuspręsti, ką daryti, – „The Athletic“ cituoja „Hornets“ vadovą M.Kupchaką. – Turime daug įvairių variantų, kokie yra įmanomi kontraktai, turime tą pačią G lygos komandą.

Galų gale, jis gal norės grįžti į Europą ir ten dar gauti daug žaidimo laiko prieš pakeliant sparnus į NBA. Bet svarbiausia, kad mums priklauso jo teisės, jis jaunas ir turi NBA įgūdžius.

Tik jam dar reikia sutvirtėti ir įgyti patirties. Ir jam reikia žaisti. Europoje jis negavo daug žaidimo laiko. Ten komandos žaidžia dėl pergalių ir labiausiai pasikliauja veteranais. Tie patyrę žaidėjai Europos komandoms laimi rungtynes.

Tad Arnoldui reikia žaisti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mitchas Kupchakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mitchas Kupchakas

A.Kulboka labai norėtų nebepersivilkti jam tinkančios žydros „Hornets“ aprangos. Bet jis neslepia, kad jo prioritetas yra minutės.

Net ir tada, kai tarp potencialių krepšininko karjeros stotelių yra Kauno „Žalgiris“, galintis arba įsigyti krepšininką, arba įsigyti ir skolinti jį ten, kur būtų daugiau erdvės pasireikšti.

24sek žiniomis, A.Kulboka domina visas geriausias Lietuvos komandas.

„Taip, man dabar tikrai labai padeda tai, kad esu laisvasis agentas – dėl manęs nebereikia mokėti išpirkos. Aišku, norisi likti čia ir norėtųsi tą padaryti, bet bus matyti, kaip atsitiks“, – apie savo ateitį 24sek pasakojo A.Kulboka.

Ko norėtų pats A.Kulboka?

„Prioritetas yra tiesiog žaisti. Tokiame amžiuje tikrai nesinori sėdėti ant suolo ir eiti į gerą komandą, kuri gal mokėtų didesnius pinigus, bet ten tektų daugiau prasėdėti ant suolo.

Yra visokių komandų, tas pats „Žalgiris“, bet su jomis dabar nekalbu, nes stengiuosi parodyti save čia, o po to žiūrėsime po vasaros lygos.

Mano prioritetas yra žaidimo laikas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius