Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04

Teisėjavimo skandalas NBA: pakeis nugalėtoją ar lieps peržaisti dalį rungtynių?

„Houston Rockets“ komanda tikisi, kad NBA imsis ryžtingų veiksmų po to, kai teisėjai neteisėtai neįskaitė Jameso Hardeno dėjimo rungtynėse su „San Antonio Spurs“, kurias „raketos“ po dviejų pratęsimų galiausiai pralaimėjo 133:135.

„Rockets“ tikisi, kad NBA pasirinks vieną iš dviejų scenarijų: skirs pergalę jiems arba lieps peržaisti 7:50 min. ketvirtajame kėlinyje.

Kai iki rungtynių pabaigos buvo likusios 7:50 min., J.Hardenas išbėgo į greitą ataką ir įdėjo iš viršaus, tačiau teisėjai taškų neįskaitė. Nekreipė arbitrai dėmesio ir į Mike'o D'Antoni bandymus reikalauti peržiūros.

„Tame epizode Hardenas bėga dėti į krepšį, o kamuolys, kaip mums atrodė, iššoko atgal, – aiškino teisėjas Jamesas Capersas. – Kai taip nutinka, taškai nėra įskaitomi. Tam, kad metimas būtų legalus, kamuolys turi visiškai praskrieti pro tinklelį. Jis dėjo taip stipriai, kad kamuolys kirto tinklelį ir apskriejo aplink lanką. Taškai turėjo būti įskaityti.“

Arbitras tikino, kad „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni nespėjo laiku paprašyti peržiūros, nes jau buvo praėjusios tam skirtos 30 sekundžių minutės pertraukėlės metu.

„Neturiu supratimo, – sakė M.D'Antoni. – Girdėjau, kad teisėjai sakė, esą kamuolys atsitrenkė į Jamesą ir iššoko atgal. Aš bandžiau protestuoti, tačiau atsakymo nebuvo.“

Remiantis ESPN, paskutinį kartą dalis rungtynių NBA buvo peržaista 2008-siais.

Tada „Miami Heat“ ir „Atlanta Hawks“ po keturių mėnesių dar kartą sužaidė paskutines 51,9 sek., nes buvo neteisingai nuspręsta, jog Shaquille'as O'Nealas peržengė pražangų limitą.

Tiesa, nugalėtojas nepakito. Tiek pirmu, tiek antru atveju tuomet laimėjo „Hawks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius