-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 29

Triskart lūžęs penis, vedybos su savimi ir naktis Vilniuje: kitoks D.Rodmano pasaulis

ESPN dokumentinis serialas „The Last Dance“ atskleidė dalelę mums sunkiai suvokiamo pasaulio pagal Dennisą Rodmaną. Sekso nuotykiai, vedybos su savimi, bičiulystė su Šiaurės Korėjos diktatoriumi, vizitas Lietuvoje ir neregėtas talentas – 15min pristato įdomiausius faktus apie šį išskirtinį penkiskart NBA čempioną.

26 broliai ir seserys. Ar 28? O gal 46?

Dennisas Rodmanas gimė 1961-aisiais, Naujajame Džersyje. Jo tėtis Philanderis vėliau paliko šeimą ir išvyko į Filipinus, kai berniukui buvo penkeri.

Anot D.Rodmano tėčio, Dennisas turi tiek daug brolių ir seserų, kad jo tėvas pametė skaičių. Esą jų gali būti tarp 26-28. Pats D.Rodmanas yra sakęs, kad yra vyriausias 47 vaikų šeimoje.

Vaikystėje ir paauglystėje D.Rodmanas buvo kuklus intravertas.

Jis augo vargingoje šeimoje ir pats dirbo paprastus darbus. Kai dėl žemo ūgio (168 cm paauglystėje) ir krepšinio technikos stygiaus nesulaukė susidomėjimo iš JAV koledžų, baigęs mokyklą įsidarbino naktiniu durininku Dalaso oro uoste, tačiau buvo išmestas iš darbo dėl vagysčių.

Tačiau vienu metu smarkiai ūgtelėjęs, D.Rodmanas pabandė dar kartą ir atkreipė antro JAV diviziono mokyklos komandos dėmesį. Į NBA D.Rodmanas pateko tik 25-erių, kai „Detroit Pistons“ naujokų biržoje jį pakvietė 27-uoju šaukimu.

Beje, savo tėvą D.Rodmanas vėl sutiko po 42 metų pertraukos, parodomosiose rungtynėse Filipinuose.

„Complex“ nuotr./Dennisas Rodmanas jaunystėje
„Complex“ nuotr./Dennisas Rodmanas jaunystėje

Triskart lūžęs penis ir 2 tūkst. moterų

Dokumentikoje „The Last Dance“ pasakojama, kaip D.Rodmanas sezono metu pasiprašė Philo Jacksono išleisti jį pasilakstyti. Nors gavo leidimą išvykti iš Čikagos 48 valandoms, Las Vegase jis užtruko keletą dienų.

Ten jis susipažino su dešimtojo dešimtmečio garsenybe Carmen Electra, su kuria vėliau tapo vyru ir žmona. Tiesa, porelė ilgai kartu neišgyveno – santuoka tetruko kelis mėnesius. JAV žiniasklaidoje rašoma, kad jie pateikė dokumentus skyryboms vos po 9 dienų nuo vedybų.

C.Electra prieš keletą dienų atviravo, kad sykį jiedu mylėjosi „Chicago Bulls“ treniruočių salėje, o jų sekso nuotykiai kartais užsitęsdavo dienomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmen Electra ir Dennisas Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmen Electra ir Dennisas Rodmanas

Prieš vedybas su C.Electra D.Rodmanas susitikinėjo su Madonna. D.Rodmanas vėliau tvirtino, kad dainininkė jam siūlė 20 milijonų dolerių, kad nuo jo susilauktų kūdikio.

Vida Press nuotr./Madonna ir Dennisas Rodmanas
Vida Press nuotr./Madonna ir Dennisas Rodmanas

D.Rodmanas iš viso turėjo tris santuokas.

Jis gyrėsi, kad per savo karjerą NBA permiegojo su maždaug 2 tūkstančiais moterų, nors nekaltybę prarado tik 20-ies. Buvęs krepšininkas teigė, kad sykį turėjo seksą trise su nykštuku ir moterimi vežimėlyje, taip pat su vedyboms besiruošusia jaunąja per jos mergvakarį.

Maža to, D.Rodmanas teigė, kad yra triskart susilaužęs penį ir iki detalių prisimena visus tuos lūžius. Po vieno jų mergina galvojo, kad D.Rodmanas mirė.

„Sykį aš linksminausi laive Dalase, gėriau ir šėlau visą dieną, kai mergina pasiūlė pasilinksminti kitaip – man įsibėgėti ir užšokti ant jos. Aš sutikau“, – pasakojo D.Rodmanas.

Kaip tarė, taip padarė. Viskas baigėsi trakštelėjimu ir kraujo bala.

„Visur buvo kraujas ir ji pradėjo šaukti: o Dieve, jis miręs! O Dieve, aš jį pražudžiau! – pasakojo D.Rodmanas. – Bet aš pasakiau: ne, zuiki, aš tiesiog susilaužiau penį.“

„Scanpix“ nuotr./Blogasis Berniukas D.Rodmanas ir toliau nesiliauja siautėti
„Scanpix“ nuotr./Blogasis Berniukas D.Rodmanas ir toliau nesiliauja siautėti

2010-aisiais linksmindamasis viename baseino vakarėlyje jis pamiršo nusisegti mikrofoną, kurio garsas buvo transliuojamas per didžiules prie baseino pastatytas koloneles.

Taigi, kai D.Rodmanas užlipo į antrą aukštą su šešiomis merginomis, vakarėlio organizatoriai sukluso, muzikos fone išgirdę keistus garsus.

D.Rodmanas mylėjosi su merginomis, o jo nurodymai, kaip jis norėtų išpildyti sekso scenas, girdėjosi per garso įrangą.

2013-aisiais duodamas interviu radijui, D.Rodmanas kalbėjo apie „Miami Heat“ komandą merginai jam atliekant oralinį seksą.

Bet tai dar ne viskas.

Vedybos su savimi

1996-aisiais D.Rodmanas rengė knygos „Dennis Rodman: Bad as I Wanna Be“ pristatymo turą.

Keliaudamas po knygynus jis pasakojo, kaip greitu metu ketina vesti vieną puikią moterį. Ir štai vieną dieną į vieną knygyną jis atvyko su karieta ir pasirodė su vestuvine suknele. D.Rodmanas taip pat pasiskelbė esąs biseksualus ir pranešė nusprendęs save vesti.

D.Rodmanas vėliau atskleidė, kad už vestuvių suknelės pokštą per knygos pristatymą gavo 10 milijonų JAV dolerių atlygį. Tai tebuvo reklaminis triukas.

D.Rodmanas dar vaikystėje mėgo dėvėti moteriškus drabužius. Jam tai buvo kitokia savęs išraiška. Amerikietis buvo itin spalvinga asmenybė: įvairiomis spalvomis dažėsi plaukus, lakavosi nagus, rengėsi ekstravagantiškais drabužiais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennis Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennis Rodmanas

Nevaldoma širdis

D.Rodmanas turi ir juodų gyvenimo dėmių, kurios jam nedaro garbės.

1997-aisiais nusivylęs po nesėkmingo žaidimo epizodo Mineapolyje, amerikietis spyrė šalia krepšio sėdėjusiam operatoriui į tarpukojį. Nieko dėtas nukentėjusysis raitėsi ant žemės iš skausmo.

Pats D.Rodmanas vėliau pripažino, kad jį apėmė negatyvios emocijos ir jis tiesiog savęs nebevaldė. Tiesa, pridūrė, kad viskas galėjo baigtis daug liūdniau.

VIDEO: Skandalingas D.Rodmano spyris operatoriui

Liūdnai baigėsi ir D.Rodmanui. NBA jam skyrė 25 tūkst. JAV dolerių baudą ir nušalinimą 11-ai rungtynių. Kadangi žaidėjai gavo atlygį už rungtyniavimą, 11 mačų jam kainavo daugiau nei 1 milijoną dolerių.

11 mačų nušalinimas tuo metu buvo antra pagal griežtumą bauda NBA istorijoje.

Be to, D.Rodmanas dar turėjo sumokėti 200 tūkst. dolerių nukentėjusiam operatoriui.

NBA bandė pažaboti D.Rodmaną, kuris dar 1996-aisiais buvo suspenduotas už smūgį galva teisėjui Tedui Bernhardtui.

Indianoje tuo metu už tokį fizinį užpuolimą grėsė ir laisvės atėmimas iki vienerių metų. NBA D.Rodmanui skyrė 6 rungtynių diskvalifikaciją, kuri jam per piniginę kirto 200 tūkst. JAV dolerių, taip pat 20 tūkst. JAV dolerių baudą.

VIDEO: D.Rodmano smūgis teisėjui galva

1997-aisiais, po garsiųjų „Jordano gripo“ rungtynių, kai penktajame NBA finalo serijos su „Utah Jazz“ mače Michaelas Jordanas pelnė 38 taškus ir išplėšė fantastišką pergalę, D.Rodmanas gavo didžiausią baudą NBA istorijoje.

Jis skundėsi „Jazz“ sirgaliais ir pavadino juos „suknistais mormonais“. Už neapykantos kalbą NBA jam skyrė 50 tūkst. JAV dolerių baudą.

Tačiau D.Rodmanas nebuvo beširdis.

NBA karjeros pradžioje jis važiuodavo į Detroito miesto centrą ir dalindavo benamiams 100 dolerių kupiūras.

„Negali padėti visiems, bet gali padėti bent daliai žmonių. Aš uždirbu milijonus. Ką man reiškia 250 dolerių?“ – sykį jis sakė „New York Times“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas

Galvojo apie savižudybę

ESPN juostoje „The Last Dance“ pasakojama apie D.Rodmanui sunkų išgyvenimą, kuris vos nesibaigė savižudybe.

1993-aisiais Detroite, automobilių stovėjimo aikštelėje priešais jo atstovaujamos „Detroit Pistons“ komandos „Palace of Auburn Hills“ areną, D.Rodmanas sėdėjo užsidaręs savo visureigyje su šaunamuoju ginklu rankose ir galvojo apie savižudybę.

Prieš išvykdamas į areną jis paliko atsisveikinimo raštelį. Kai staiga laikant ginklą rankose, amerikietis išgirdo „Pearl Jam“ dainas „Even Flow“ ir „Black“.

D.Rodmanas užmigo. Kai atsibudo, aplink jį jau buvo išsirikiavę policininkai.

„Aš nesupratau, kas vyksta. Visai pamiršau, ką norėjau padaryti ir kad rankose laikiau ginklą“, – „Bleacher Report“ pripažino D.Rodmanas.

JAV žiniasklaidoje teigiama, kad D.Rodmanas kaip išdavystę priėmė „Pistons“ vadovų sprendimą atleisti komandos vyr. trenerį Chucką Daly. Esą šis amerikietis jam atstojo tėvą.

Pats D.Rodmanas tvirtino, kad jo abejonės prasidėjo ne dėl krepšinio. Krepšininkas jautėsi išduotas ir nemylimas. Tuo metu jis kaip tik išgyveno dėl žlugusios santuokos su Annie Bakes.

Vėliau D.Rodmanas sakė: „Nužudžiau Dennisą Rodmaną, kuris bandė visiems įtikti ir būti toks, kokį kiti jį norėjo matyti.“

„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas išsiskyrė savo apranga
„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas išsiskyrė savo apranga

Žymus NBA reporteris Craigas Sageris prieš mirtį taip pat buvo papasakojęs, kaip sykį nusekė paskui D.Rodmaną į striptizo klubą ir atkalbėjo jį nuo savižudybės.

„Jis rankose turėjo ginklą ir ketino tai padaryti. Bet aš jį įtikinau sakydamas, kaip tai būtų kvaila“, – „Sports Illustrated“ pasakojo C.Sageris.

Paskutiniai D.Rodmano metai Detroite buvo išties sudėtingi. Sykį, vienose rungtynėse jis buvo toks abejingas žaidimui, kad suolo gale nusiėmęs sportbačius ėmė skaityti žurnalą.

D.Rodmanas neturėjo daug bičiulių, bet itin artimai sutarė su aukštaūgiu Jacku Haley. Tai buvo visiškas NBA vidutiniokas, per 10 metų karjerą turėjęs vos 3,5 taško vidurkį per 10 minučių.

Tačiau jis vienintelis rado bendrą kalbą su D.Rodmanu. Jiedu buvo tokie artimi, kad 1996-aisiais „Bulls“ jį gavo mainais vien tam, kad padėtų suvaldyti D.Rodmaną.

O tai buvo didžiulis žygdarbis. Pavyzdžiui, per 1998-ųjų NBA superfinalo seriją D.Rodmanas praleido privalomą vaizdo peržiūrą tam, kad sudalyvautų amerikietiškų imtynių renginyje su Hulku Hoganu. Beje, baigęs krepšininko karjerą D.Rodmanas maždaug trejus metus bandė padaryti karjerą imtynių industrijoje.

Čempioniškąjį 1995-1996 m. sezoną J.Haley sužaidė vos vieną mačą, tačiau svarbiausią savo pasirodymą surengė prieš kertines šeštąsias finalo serijos rungtynes, kai D.Rodmanas norėjo spjauti į viską ir palikti komandą. J.Haley įtikino krepšininką likti suintriguodamas, kad po pergalės suplanuotas šaunus vakarėlis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas

Bičiulystė su Šiaurės Korėjos diktatoriumi

Baigęs karjerą D.Rodmanas nedingo iš žiniasklaidos antraščių.

Keisčiausia, kas nutiko per pastarąjį dešimtmetį, tai jo bičiulystė su Šiaurės Korėjos diktatoriumi Kim Jong-unu.

D.Rodmanas lankė Šiaurės Korėjos vadovą 2013-aisiais ir ten po metų šalies lyderio gimimo dienos proga surengė parodomąsias krepšinio rungtynės.

„Mano tikslas ištirpdyti tą ledą tarp dviejų besipykstančių valstybių. Kodėl man buvo patikėta ši užduotis, aš nežinau“, – „Sports Illustrated“ citavo amerikietį.

Vėliau D.Rodmanas vadino K.Jong-uną puikiu draugu.

„Mes tiesiog linksmai leidome laiką, dainavome karaokę, slidinėjome, jodinėjome žirgais“, – „Good Morning Britain“ sakė D.Rodmanas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas

2014-aisiais duodamas interviu CNN ir kalbėdamas apie JAV ir Šiaurės Korėjos santykius, D.Rodmanas viešai nuteisė Šiaurės Korėjoje 15-ai metų įkalintą amerikietį Kennethą Bae ir teigė, kad „galbūt jis nusipelnė tos bausmės“.

Vėliau D.Rodmanas atsiprašinėjo smarkiai įsižeidusios K.Bae šeimos, savo gerbėjų ir amerikiečių, prisipažino interviu metu buvęs neblaivus.

Problemos su pinigais

Per savo profesionalo karjerą vien iš krepšininko atlyginimo D.Rodmanas uždirbo apie 30 milijonų JAV dolerių. Tačiau 2018-aisiais jo turtas buvo vertinamas jau tik 500 tūkst. dolerių.

Manoma, kad žaisdamas NBA iš įvairių partnerysčių, TV ir knygų sandorių jis uždirbo dar dešimtis milijonų dolerių.

Tačiau linksmybės, nesėkmingi verslo projektai ir sėkmės trūkumas gerokai apkarpė jo santaupas.

2012-aisiais buvusi žmona padavė D.Rodmaną į teismą ir reikalavo 800 tūkst. dolerių už vaiko alimentus. Garsenybės teisininkai gynėsi, kad jų klientas vos išgali sudurti galą su galu ir neturi santaupų. Nuo 2008-ųjų jis bandė gydytis nuo alkoholizmo, bet pastaraisiais metais ne kartą pateko į JAV žiniasklaidos antraštes dėl alkoholio sukeltų problemų.

Dešimtmečio pradžioje D.Rodmanas pradėjo dalyvauti įvairiuose realybės šou, filmuotis reklamose, filmuose.

2011-aisiais jis netgi lankėsi Vilniuje, kai dalyvavo vienos viešbučio reklamos filmavime. Sostinėje jis praleido porą dienų.

„Scanpix“ nuotr./Buvęs krepšininkas Dennisas Rodmanas po filmavimo Vilniuje
„Scanpix“ nuotr./Buvęs krepšininkas Dennisas Rodmanas po filmavimo Vilniuje

Duodamas interviu dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistui, o dabar – 15min sporto redaktoriui Kęstui Rimkui, amerikietis pasakojo, kad prieš atvykdamas į Lietuvą nieko nežinojo apie šią šalį.

Tiesa, jis atsiminė garsiausius Lietuvos krepšininkus – Šarūną Marčiulionį, Arvydą Sabonį, Žydrūną Ilgauską.

D.Rodmanas K.Rimkui prasitarė, kad po filmavimo ketina ištrūkti į miestą, teiravosi apie geriausias vietas pasilinksminti ir vietos merginų grožį.

„Scanpix“ nuotr./Buvęs krepšininkas Dennisas Rodmanas po filmavimo Vilniuje
„Scanpix“ nuotr./Buvęs krepšininkas Dennisas Rodmanas po filmavimo Vilniuje

Vienas kovingiausių aukštaūgių NBA istorijoje

D.Rodmanas baigė karjerą su penkiais NBA čempionų žiedais, dviem pasirodymais NBA Visų žvaigždžių rungtynėse ir dukart geriausiai besiginančio žaidėjo titulu. 2011-aisiais jis buvo išrinktas į NBA Šlovės muziejų.

Nepaisant nedidelio ūgio, D.Rodmanas buvo nepailstantis kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

Vos 201 cm ūgio krepšininkas net septynis sezonus iš eilės (1991-1998 m.) buvo pirmas NBA pagal atkovotus kamuolius. Per tą laikotarpį jo atkovotų kamuolių vidurkis siekė net 16,7 per susitikimą. 1991-1992 m. sezoną D.Rodmano vidurkis buvo net 18,7 atkovoto kamuolio.

Per vienerias rungtynes jis buvo sugriebęs net 34 atšokusius kamuolius. 1993-aisiais per trijų savaičių atkarpą jis turėjo trejas rungtynes, kai nepelnė nė taško, bet atkovojo mažiausiai 24 kamuolius.

Per NBA istoriją tik trylika kartų žaidėjas atkovojo daugiau nei 30 kamuolių. 5 iš tų 13 priklauso D.Rodmanui. Joks kitas krepšininkas neperžengė 30-ies ribos daugiau nei du kartus.

1986-2000 m. D.Rodmanas atstovavo „Detroit Pistons“, „San Antonio Spurs“, „Chicago Bulls“, „Los Angeles Lakers“. 2004-aisiais jis bandė atgaivinti karjerą, epizodiškai atstovavo Meksikos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, JAV komandoms.

Dabar D.Rodmanui 58-eri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius