Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 27

Po naujausių „Paskutinio šokio“ serijų MJ gerbėjai užsipuolė ne tą NBA krepšininką

Praėjusią naktį pasirodžiusiose naujausiose „Paskutinio šokio“ (angl. „The Last Dance“) dokumentinio serialo apie Michaelą Jordaną serijose daug dėmesio skirta legendinėms „Chicago Bulls“ akistatoms su „Detroit Pistons“, kurie 1988-1990 m. laikotarpiu buvo praminti „blogaisiais berniukais“. Šią pravardę jie užsitarnavo ne be reikalo, o pasirodžius naujausioms serijoms už tai kliuvo ir niekuo dėtam dabartinės NBA žaidėjui.
Michaelo Jordano gerbėjai užsipuolė Isaiah Thomasą
Michaelo Jordano gerbėjai užsipuolė Isaiah Thomasą / Twitter ir Scanpix nuotr.

Tris kartus iš eilės – 1988, 1989 ir 1990 m. atkrintamosiose „bulius“ eliminavę „Pistons“ buvo tikri MJ vedamos komandos budeliai, nesitaikstę su jokiais autoritetais – tuo metu jau geriausiu pasaulio žaidėju laikytą M.Jordaną „blogieji berniukai“ talžė kaip įmanydami, dažnai peržengdami ir įprasto krepšinyje kontakto ribą.

Tarp tų talžytojų buvo ir rezultatyviausias „Pistons“ krepšininkas Isiah Thomasas – Detroito ekipos lyderis atvedė savo komandą link dviejų NBA čempionų titulų, o 1990 m. buvo pripažintas naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

„Scanpix“ nuotr./Isiah Thomasas
„Scanpix“ nuotr./Isiah Thomasas

Nors galiausiai MJ perlipo užkeiktą „Pistons“ barjerą 1991-aisiais, M.Jordano neapykanta ant „blogųjų berniukų“ yra išlikusi iki šiol.

„Aš tikrai jų nekenčiau. Ir ta neapykanta išliko iki šiol“, – „Paskutiniame šokyje“ pripažino „Bulls“ legenda.

Pasirodžius trečiajai ir ketvirtajai dokumentinio serialo serijai, daugelis MJ dievinančių gerbėjų išliejo savo įtūžį rašinėdami įvairaus pobūdžio žinutes I.Thomasui. Visgi kliuvo ir kitam, dar dabar NBA rungtyniaujančiam įžaidėjui.

Tai – Isaiah Thomasas, kurio vardas nuo legendinio „Pistons“ gynėjo skiriasi vos viena raide.

Pastarąjį sezoną „Washington Wizards“ žaidęs, o labiausiai „Boston Celtics“ gretose išgarsėjęs 175 cm ūgio krepšininkas tviteryje bandė atsikratyti jį atakuojančių M.Jordano gerbėjų.

„Visi jūs pikti rašinėjate man žinutes, lyg aš būčiau skriaudęs Jordaną“, – rašė I.Thomasas.

Netrukus jis pridėjo ir nuotraukas, kuriose užfiksuoti abu Thomasai – ir Isiah, ir Isaiah.

Įdomu tai, kad 31-erių Isaiah buvo pavadintas būtent pagal savo bendrapavardį iš „Pistons“.

Jo tėvas, aistringas „Los Angeles Lakers“ sirgalius, 1989-aisiais susilažino su savo draugu dėl NBA finalo, kuriame „Lakers“ varžėsi su „Pistons“, baigties.

Detroito klubui tą finalą laimėjus, I.Thomaso tėvui teko pavadinti savo sūnų varžovų lyderio vardu. Tą jis ir padarė, gavęs pritarimą iš savo žmonos. Tiesa, tik su viena sąlyga – jei jų sūnus bus pavadintas Biblijos veikėjo Izaoko angliška versija, prie Isiah pridėjus „a“ raidę – Isaiah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius