-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 11

„urBONUSas“: Š.Marčiulionis ir jo prisiminimai apie M.Jordaną bei istorinį NBA debiutą

1989-aisiais į NBA žengęs Šarūnas Marčiulionis buvo pirmasis lietuvis, pravėręs stipriausios krepšinio lygos pasaulyje vartus. Per septynis sezonus NBA Lietuvos krepšinio legenda sukaupė daug įdomių istorijų. Apie kovas su Michaelu Jordanu, NBA gyvenimo taisykles ir įsimintiniausius karjeros nuotykius Š.Marčiulionis pasakojo 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.
Š.Marčiulionis dalijosi savo karjeros NBA istorijomis
Š.Marčiulionis dalijosi savo karjeros NBA istorijomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąsias savo rungtynes NBA Š.Marčiulionis sužaidė 1989-ųjų lapkričio 3-iąją. NBA istorija žymi solidų lietuvio debiutą – „Golden State Warriors“ pralaimėjo, bet lygos naujokas į „Phoenix Suns“ krepšį sumetė 19 taškų.

Tačiau Š.Marčiulionis po savo pirmųjų NBA rungtynių „Warriors“ rūbinėje baisiai nepatenkintas.

„Man, kaip lietuviui, pralaimėjimas buvo kaip ir kiekvienam lietuviui – tragedija ir viskas“, – dabar juokiasi Š.Marčiulionis, pasakojęs, kad po rungtynių nesupratęs, ką ten taip įdėmiai skaitė komandos draugai. Pasirodo, tai buvo jam dar nematytas rungtynių statistikos protokolas.

Per 7 NBA sezonus Š.Marčiulionis vilkėjo „Golden State Warriors“, „Seattle SuperSonics“, „Sacramento Kings“ ir „Denver Nuggets“ aprangą. NBA istorijoje gynėjas paliko įrašus apie 12,8 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Bet dar labiau įsiminė tos gyvenimiškos istorijos: apie pirmuosius iššūkius Amerikoje, Michaelą Jordaną, Johną Stocktoną, Dennisą Rodmaną ir kitus labiausiai įstrigusius oponentus, neeilinius komandos draugus ir ypatingą kelionę stipriausioje krepšinio lygoje.

urBONUSas su Š.Marčiulioniu apie: pirmąsias savo rungtynes NBA ir pirmąją pažintį su statistikos protokolu (01:45); krepšinį tarpinėje eroje tarp Magico-Birdo ir Jordano (03:55); pirmuosius JAV kultūros ir NBA krepšinio iššūkius (09:54); nešvarų Stocktoną ir piktą frazę NBA peštukams (19:00); interviu Larry Kingo laidoje ir drąsius pasisakymus apie Lietuvą (24:05); Gary Paytono ir Shawno Kempo taisykles (29:00); pirmąsias rungtynes prieš Michaelą Jordaną (31:55); sunkiausius oponentus NBA ir „išprotėjusius Lakers“ (40:10); graužatį dėl savo karjeros NBA (43:25); karjeros rekordą prieš Draženą Petrovičių (45:25); nepaaiškinamai stiprų kūną (46:50); 1 prieš 1 su Manute Bolu (49:00); ką krepšininko karjeroje būtų daręs kitaip (52:50); svetimšalio statuso atsakomybę (58:20); kaip gimė eurostepas (1:00:05); karjeros pabaigos nuosprendį (1:01:40); kas įprasmino karjerą NBA (1:03:35).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audioprogramėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai gali padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijų apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius