Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2021 02 23

Už Atlanto – D.Saboniui nepalankūs ženklai: lietuviui prie žvaigždžių stalo vietos neliks?

Jau ateinančią naktį tiesioginės TNT televizijos transliacijos metu bus atskleisti atsarginiai 2021 m. NBA „Visų žvaigždžių“ krepšininkai. Antrus metus iš eilės tarp Rytų konferencijos atsarginių tikisi būti įvardintas ir Domantas Sabonis. Ar „Indiana Pacers“ lyderis sulauks išskirtinio pripažinimo? JAV žiniasklaidos rykliai kone vieningai sutaria, kad ne.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį 15min publikavo aštrų „The Athletic“ analitiko Johno Hollingerio pasisakymą, kuriame jis sumalė į miltus D.Sabonio galimybes žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

„Aš neištversiu, jei Sabonis pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes“, – rėžė ilgametis „Memphis Grizzlies“ komandos vadovas ir pridūrė, jog lietuvis net nėra geriausias žaidėjas savo komandoje.

Suprasti akimirksniu

  • NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių atsarginius krepšininkus rinks komandų vyriausieji treneriai;
  • Jie pasirinks po septynis krepšininkus iš Rytų ir Vakarų konferencijų;
  • Abiejose konferencijose treneriai pirmiausia turės įrašyti po du gynėjus ir tris puolėjus. Likusius du krepšininkus treneriai galės pasirinkti be jokių apribojimų;
  • Praėjusią savaitę jau paskelbti „Visų žvaigždžių“ starto penketai. Rytų konferencijoje išrinkti Kevinas Durantas, Giannis Antetokounmpo, Joelis Embiidas, Bradley Bealas ir Kyrie Irvingas.

Nors kiti apžvalgininkai ir žurnalistai apie 24-erių lietuvio šansus kovo 7-ąją keliauti į Atlantą kalba palankiau, visi didžiausi JAV žiniasklaidos kanalai lietuviui nemato vietos „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Rinkdamasis žaidėjus, vertus dalyvauti „Visų žvaigždžių“ renginyje, „The Ringer“ žurnalistas Kevinas O'Connoras D.Sabonį kartu su Bamu Adebayo iš „Miami Heat“, Nikola Vučevičiumi iš „Orlando Magic“ ir Juliusu Randle'u iš „New York Knicks“ įtraukė į panašių žaidėjų grupę, tačiau iš jų žurnalistas pasirinko tik vieną – B.Adebayo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo

„Sabonis ir Vučevičius smagiai žaidžia puolime, bet gynyboje jie turi daug trūkumų. Randle'o patobulėjimas puolime verčia juo žavėtis, bet gynyboje jis taip pat daro daug klaidų. Tad Adebayo gauna pranašumą, nes jis ne tik žydi puolime rinkdamas taškus ir kurdamas žaidimą, bet ir yra tvirtas gynybinis ramstis“, – rašo „The Ringer“ ekspertas.

D.Saboniui neliko vietos ir „The New York Times“ žurnalisto Marco Steino sudarytame Rytų konferencijos žvaigždžių sąraše.

Vietoje lietuvio, iš puolėjų jis rinkosi Jaysoną Tatumą („Boston Celtics“), Khrisą Middletoną („Milwaukee Bucks“), B.Adebayo, J.Randle'ą ir Gordoną Haywardą („Charlotte Hornets“).

D.Sabonio ir pagrindinių jo konkurentų statistika
J.Tatumas („Celtics“) 26 tšk., 7,1 atk. kam., 4,6 rez. perd., 44,8 proc.
N.Vučevičius („Magic“) 24,1 tšk., 11,7 atk. kam., 3,7 rez. perd., 48,1 proc.
J.Randle'as („Knicks“) 23,2 tšk., 11 atk. kam., 5,5 rez. perd., 48,1 proc.
G.Haywardas („Hornets“) 21,9 tšk., 5,5 atk. kam., 3,7 rez. perd., 48,5 proc.
D.Sabonis („Pacers“) 21,5 tšk., 11,6 atk. kam., 5,7 rez. perd., 52,8 proc.
T.Harrisas („76ers“) 20,6 tšk., 7,8 atk. kam., 3,4 rez. perd., 51,3 proc.
Kh.Middletonas („Bucks“) 20,5 tšk., 6 atk. kam., 5,7 rez. perd., 50,5 proc.
B.Adebayo („Heat“) 19,6 tšk., 9,4 atk. kam., 5,5 rez. perd., 56,6 proc.
J.Butleris („Heat“) 19,3 tšk., 7,8 atk. kam., 7,6 rez. perd., 43,8 proc.

Lietuvį M.Steinas priskyrė prie tų, kurių neįtraukti į galutinę sudėtį buvo sudėtingiausia.

„[Zachas] LaVine'o, Vučevičiaus, [Trae] Youngo ir Sabonio neįtraukti buvo sunkiausia. Sporto žurnalistai mėgsta dramatizuoti, kaip sunku jiems pasirinkti „Visų žvaigždžių“ dalyvius, bet aš tikrai nepavyzdžiu treneriams (Rytų konferencijos atsarginius žaidėjus rinksis šios konferencijos komandų vyr. treneriai – red. past.)“, – rašė M.Steinas.

Už „Visų žvaigždžių“ rungtynių borto D.Sabonį paliko ir „Sports Illustrated“ apžvalgininkas Michaelas Pina, kuris vietoje lietuvio pasirinko J.Tatumą, Kh.Middletoną, B.Adebayo ir J.Randle'ą.

M.Pina pripažino, kad paskutinę vietą jo komandoje užėmė „Chicago Bulls“ lyderis Zachas LaVine'as, šį sezoną renkantis net po 28,9 taško per susitikimą.

„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ – „Charlotte Hornets“ rungtynės: Zachas LaVine'as.
„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ – „Charlotte Hornets“ rungtynės: Zachas LaVine'as.

Kaip ir anksčiau įvardinti žurnalistai, taip ir „Sports Illustrated“ atstovas D.Sabonį priskyrė tarp tų, kurių neįtraukti į galutinę sudėtį buvo sunkiausia.

Lietuvos rinktinės aukštaūgiui vietos tarp žvaigždžių nemato ir ESPN žurnalistas Zachas Lowe. Jis savo tinklalaidėje „The Lowe Post“ rinkdamas „Visų žvaigždžių“ komandų sudėtis kartu su kitu žurnalistu Kevinu Arnovitzu paaiškino, kas jį neramina stebint D.Sabonio žaidimą.

„[Malcolmas] Brogdonas ir Sabonis pastaruoju metu žaidžia prasčiau, kaip ir visa „Pacers“ komanda. Kalbant apie Sabonį, jis – nuostabus žaidėjas, kurį įtraukiau į „Visų žvaigždžių“ sąrašą praėjusiais metais. Bet kaip taškų rinkėjas, jis labai priklauso nuo to, prieš ką žaidžia. Kai kuriose rungtynėse, kai turi ūgio pranašumą prieš varžovą, jis gali terorizuoti gynybą. Tais atvejais žiūri ir galvoji: „o, Dieve, kaip jį sustabdyti?“.

Bet kartais, kai varžovai turi galingą centrą ir jis negali jo nusistumti, Sabonis meta daug sudėtingų puskablių, kuriuos dažniausiai prameta. Jis labai priklausomas nuo varžovų“, – savo pasirinkimą aiškino Z.Lowe.

Jis labai priklausomas nuo varžovų.

Nors dar vasario pradžioje „Bleacher Report“ žurnalistai bendru sutarimu išrinko D.Sabonį tarp būsimųjų „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių, praėjus kelioms savaitėms atsarginių Rytų ir Vakarų konferencijų žaidėjų sąrašą sudaręs Grantas Hughesas lietuvio pavardę išbraukė.

Lietuviui vietos Atlantoje vyksiančiame renginyje nemato net ir dažnai palankiai apie jį atsiliepianti sporto žurnalistikos legenda Billas Simmonsas.

Sabonį laikiau garantuotu „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu, bet jis žaidžia pernelyg nestabiliai

„The Ringer“ atstovas savo tinklalaidėje tikino anksčiau manęs, jog D.Sabonis tikrai bus tarp dvylikos geriausių Rytų konferencijos žaidėjų, tačiau savo nuomonę pakeitė.

„Sabonį laikiau garantuotu „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu, bet jis žaidžia pernelyg nestabiliai“, – teigė B.Simmonsas, kuriam pritarė toje pačioje tinklalaidėje dalyvavęs K.O'Connoras.

„Tiek jo, tiek Brogdono žaidimas suprastėjo nuo tada, kai „Pacers“ iškeitė Victorą Oladipo“, – sakė žurnalistas.

„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis

Ironiška, jog nepaisant visų šių vertinimų, D.Sabonis buvo vienas lyderių pagal žiniasklaidos balsavimą renkant „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketus.

Nusileidęs tik aiškiems lyderiams Joeliui Embiidui, Gianniui Antetokounmpo ir Kevinui Durantui, D.Sabonis užėmė ketvirtąją vietą, gerokai pranokdamas savo pasiekimus žiūrovų balsavime (8 vieta) ir pačių NBA krepšininkų rinkimuose (9 vieta).

Vis dėlto renkant starto penketus žiniasklaidos atstovai balsavo dar vasario pradžioje, tik prasidedant nesėkmingam D.Sabonio ruožui, kai lietuvis per šešerias rungtynes rinko po 18,5 taško, atkovojo po 9,2 kamuolio, o krepšį atakavo tik 40,4 proc. tikslumu. Palyginimui, visą šį sezoną jo skaičiai siekia 21,5 taško, 11,6 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 52,8 proc. tikslumą atakuojant krepšį.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Lietuvis ir „Pacers“ sirgaliai gali guostis bent jau tuo, kad atsarginius „Visų žvaigždžių“ krepšininkus rinks ne žiniasklaidos atstovai, o komandų vyriausieji treneriai.

Būtent jie buvo palankūs D.Saboniui ir pernai, kai lietuvis net ir fiksuodamas menkesnę statistiką buvo pirmą kartą išrinktas tarp Rytų konferencijos žvaigždžių.

Optimizmo turėtų suteikti ir buvusių krepšininkų, šiuo metu dirbančių televizijoje, balsai.

TNT televizijos žvaigždės Shaquille'as O'Nealas ir Charlesas Barkley jau praėjusią savaitę įtraukė D.Sabonį tarp pasirinkimų žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Jiems pritaria ir NBA čempionas Kendrickas Perkinsas, šiuo metu dirbantis ESPN televizijoje, D.Saboniui suradęs vietą Rytų konferencijos žvaigždžių dvyliktuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius