Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17

Sutrikusio LeBrono Jameso namuose „Warriors“ tapo NBA čempionais

Per minutės pertraukėlę iki mačo pabaigos likus žaisti 110 sekundžių LeBronas Jamesas ant suolo užsidengė veidą ir nebereagavo į Davido Blatto nurodymus. Jis geriausias krepšininkas pasaulyje, bet vienas lauke ne karys, ypač kai žaidi su geriausia pasaulio komanda. „Golden State Warriors“ klubas šeštosiose NBA superfinalo serijos rungtynėse iš Klivlando išsivežė ne tik pergalę, bet ir čempionų titulą. „Warriors“ 105:97 (28:15, 17:28, 28:18, 32:36) pranoko „Cleveland Cavaliers“ ekipą ir laimėjo seriją 4-2. Tai jau ketvirtasis LeBrono pralaimėtas NBA finalas iš šešių.
NBA čempionai – „Warriors“ krepšininkai
NBA čempionai – „Warriors“ krepšininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 10,6 sek. LeBronas nuėjo iki „Warriors“ atsarginių suolo ir pasveikino priešininkus su čempionų žiedais. „MVP!“ – šaukė sirgaliai.

LeBronas vėl buvo fantastiškas. Jis pelnė 32 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Ūgio pranašumu pasinaudoję Timofejus Mozgovas (12 atk. kam.) pridėjo 17, Tristanas Thompsonas (13 atk. kam.) – 15 taškų.

Naujųjų NBA čempionų gretose Stephenas Curry ir finalo siurprizu tapęs Andre Iguodala surinko po 25, Draymondas Greenas (11 atk. kam., 10 rez. perd.) – 16 taškų.

A.Iguodala – krepšininkas, kuris NBA reguliariajame sezone starto penkete nepradėjo nė vienerių rungtynių, tapo naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

„Warriors” NBA čempionų titulą iškovojo po 40 metų pertraukos.

Klivlando klubui tai buvo antrasis NBA finalas istorijoje. Ir 2007 metais LeBronas kartu su Žydrūnu Ilgausku Klivlande stebėjo svečių komandos triumfą, tą sykį – „San Antonio Spurs“.

Serijos pradžioje „Cavaliers“ dar pirmavo 2-1, tačiau nuo ketvirtųjų rungtynių „Warriors“ ėmė rungtyniauti žemu penketu be tikro vidurio puolėjo ir pakeitė finalo eigą. Po šio manevro Oklando klubas nepralaimėjo nė vienerių rungtynių.

Šeštųjų rungtynių lūžis įvyko trečiojo kėlinio pradžioje. Po du kėlinius vykusios kovos taškas į tašką „Warriors“ spurtavo 16:4, užspaudė Klivlando krepšininkus savo gynybos gniaužtuose ir susikrovė dviženklę persvarą – 61:51.

Ketvirtajame kėlinyje J.R.Smithas tritaškiu atgaivino „Cavaliers“ viltis 73:80, tačiau „Warriors” atsakė keturiais tolimais metimais iš eilės ir parbloškė Klivlando komandą 92:77.

Paskutinę rungtynių minutę „Cavaliers“ desperatiškais metimais dar atkūrė minimalią intrigą (97:101), bet stebuklo šeimininkai neišvydo.

VIDEO: Galingas Festuso Ezeli dėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius