Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

Yra kur tobulėti: finalą pralaimėjęs J.Tatumas užfiksavo nemalonų NBA rekordą

Jaysonas Tatumas pirmą kartą savo karjeroje atvedė „Boston Celtics“ į NBA finalą, bet jame nepademonstravo geriausio žaidimo ir liko be čempiono žiedo. Maža to, puolėjas dar užfiksavo ir nemalonų NBA rekordą.

24-erių krepšininkas 2018 ir 2020 m. su „Celtics“ žaidė Rytų konferencijos finale, bet nesugebėjo perlipti atitinkamai „Cleveland Cavaliers“ ir „Miami Heat“ klubų barjerų.

Šį kartą J.Tatumas su „Celtics“ pakeliui link NBA finalo sugebėjo įveikti Kevino Duranto vedamus „Brooklyn Nets“, Giannio Antetokounmpo tempiamus „Milwaukee Bucks“ ir Jimmy Butlerio traukiamą „Miami Heat“, bet finale „keltai“ atsimušė į „Golden State Warriors“ sieną.

Po trejų rungtynių dar pirmavę 2-1, Bostono krepšininkai pralaimėjo tris mačus iš eilės ir nusileido „kariams“ serijoje 2-4.

Finale J.Tatumas nuvylė ir pats save, ir „Celtics“ sirgalius.

Jis vidutiniškai rinko po 21,5 taško, atkovojo po 6,8 kamuolio ir atliko po 7 rezultatyvius perdavimus, bet iš žaidimo atakavo vos 36,7 proc. tikslumu ir klydo po 3,8 karto per susitikimą.

Būtent pastarasis rodiklis J.Tatumui koją atkrintamosiose kišo nebe labiausiai.

Per finalą iš viso jis kamuolį prarado 23 sykius, o per visas atkrintamąsias varžybas – net 100 kartų.

Statistikos puslapio „StatMuse“ duomenimis, J.Tatumas tapo daugiausiai kartų per vienerias atkrintamąsias suklydusiu krepšininku NBA istorijoje.

„Celtics“ lyderis „pagerino“ LeBrono Jameso 2018 m. rezultatą, kai „Cavaliers“ vedlys suklydo 94 kartus. Trečioje vietoje dabar yra Dwyane'as Wade'as, kuris 2006 m. atkrintamosiose padarė 90 klaidų.

Tiesa, ne viskas J.Tatumo atkrintamųjų pasirodyme buvo nudažyta tamsiomis spalvomis.

Iš viso per 24 mačus puolėjas rinko po 25,6 taško, 6,7 sugriebto kamuolio ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo.

Penktą sezoną NBA lygoje rungtyniaujantis žaidėjas tapo jauniausiu krepšininku, vieneriose atkrintamosiose pelniusiu bent 600 taškų, atkovojusiu bent 100 kamuolių ir atlikusiu bent 100 rez. perdavimų.

Tokie jo skaičiai padėjo J.Tatumui iškovoti ir tik šiemet įsteigtą Rytų konferencijos finalo MVP prizą, pavadintą „Celtics“ legendos Larry Birdo vardu.

O finale, nors jį ir pralaimėjo, Bostonas žaidė pirmą kartą po 12 metų pertraukos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius